27    Nov 20116 kommentarer

Introduktion till Smart Matches™

Ibland fastnar man i sin släktforskning och behöver hjälp att komma vidare. Denna hjälp kan innebära att man äntligen hittar det där dokumentet som bekräftar sin släktings namn. Eller att man till slut kan tyda den där meningen i kyrkboken, som man har försökt att tyda de senaste månaderna. MyHeritage har ett verktyg som kan hjälpa dig att göra det där genombrottet som man som släktforskare så ofta längtat efter. Verktyget heter Smart Matches.

Smart Matches är en unik teknologi som automatiskt jämför din släkt med hundratals miljoner individer på andra släktplatser. I dag innebär det över 861 miljoner profiler i över 21 miljoner släktträd.

Smart Matches introducerades 2007, och sedan dess har vi konstant arbetat med att förbättra teknologin. Genom att utnyttja den enorma mängden samlad information från MyHeritages användare hjälper tekniken dig att upptäcka nya anfadrar och släktingar.

Tekniken förvärvades från släktforskningsföretaget Pearl Street Software och ger dig möjlighet att kopiera information och foton från andra släktplatser till ditt släktträd.

Smart Matches jämför inte bara personer i ditt träd med andra personer i andra släktträd utan ger dig samtidigt möjlighet att kontakta webbmastern för det matchande trädet. Tillsammans kan ni diskutera gemensamma förfäder.

Vår Smart Matches-teknologi är sofistikerad och gör sökningar på alternativa stavningar och fonetik, för att på så sätt maximera antalet Smart Matches utan att göra avkall på noggrannhet.

Varför är detta så viktigt? Eftersom det inte behöver krävas mer än en Smart Match för att göra ett genombrott i sin forskning och även förändra livet för en familj.

Om du, kära läsare, inte redan har registrerat dig på MyHeritage, kan du enkelt göra det genom att klicka här, för att på så sätt undersöka om du har några Smart Matches som bara väntar på dig.

Det kostar inget att registrera sig på hemsidan och du kan välja att börja släktforska från ruta ett. Eller importera ett befintligt träd genom att ladda upp en GEDCOM-fil. Vid upptäckten av en Smart Match får du en notifiering via e-post. Vi är säker på att du kommer att bli fascinerad av resultatet!

Vad är din åsikt? Har du använt dig av Smart Matches? Dela med dig av din åsikt här på bloggen. Eller lämna en kommentar på Twitter eller vår Facebooklogg.

Dela |
Kommentarer (6) Trackbacks (7)
 1. För att förenkla arbetet med att verifiera Smart Matches vore det en stor fördel ifall sådan träffar som över huvud taget inte kan vara sanna inte ens kom med som förslag. Till exempel följande:
  GRETA ANDERSDOTTER
  Släkt genom äktenskap: 7 steg
  1819 - 1820
  Föräldrar: ANDERS och CATHARINA
  Syskon: CHRISTINA, JOHANNES, MAJA STINA, JAN PETTER, ANDERS och JOHANNA

  Har jag fått förslag om träff på:
  Maren Poulsen (Andersdatter)
  1691 - 1757
  Föräldrar: och
  Syskon: , , , , , , , , och
  Partners: och
  Barn: , , , , , , , och

  Här finns ju inte en chans att det ska kunna vara sant.
  Årtalen skiljer sig väldigt mycket och namnen är inte direkt lika. Det är tyvärr många sådana träffar man måste klicka sig igenom och avvisa. För en riktig träff har jag nog 20 som jag får avvisa, varav många är sådana som den redovisade ovan.
 2. Hej Kjell,


  Tack för dina kommentarer. Det är tråkigt att höra att du upplever Smart Matches som ett ineffektivt verktyg i din släktforskning.

  Det finns inget sätt att ta bort Smart Matches, men man kan välja att ignorera dem så att de hamnar längst ner på listan. Det kan du göra genom att gå till Smart Matches-sektionen på hemsidan, klicka på "visa matchningar" och därefter klicka på "ignorera detta träd".
 3. Håller helt och fullt med Kjell.
  Jag gick nyligen med och fick över 500 olika matchningar varav jag verifierade ett fåtal. Dessutom tar det ju tid att titta igenom det hela.
  Så bättre kan ni...
 4. Hej Lennart,

  Tack för att du läser och kommenterar på vår blogg.

  Vänligen se svaret ovan, som jag tror svarar på din kommentar.
 5. Hey Bjarne,

  Som du skriver på dansk, forsøger jeg nu at svare på dansk. : O)

  Tak for din feedback. MyHeritage arbejder i øjeblikket på at ændre søgesystemet bag de smarte kampe. Resultatet af dette arbejde vil resultere i, du vil modtage smarte kampe, baseret på meget strenge kriterier.
 6. Hej,
  Nu har jag äntligen hittat pdf-manualen via er hemsida och förstår nu hur det funkar. Ni kan ta bort mitt inlägg.

Lämna en kommentar

Skicka

Lämna en kommentar
Vänligen ange ett namn
Vänligen ange en e-postadress
Om oss  |  Sekretess  |  Berätta för en kompis  |  Kundtjänst  |  Webbkarta
Upphovsrätt &kopia; 2016 MyHeritage ab, Alla rättigheter förbehålles