Med hjälp av MyHeritage återförenas syskon efter 30 års letande

Med hjälp av MyHeritage återförenas syskon efter 30 års letande
Mannen på bilden är Cornelius Francis Staps, far till Anna och Ronald.

Mannen på bilden är Cornelius Francis Staps, far till Anna och Ronald.

Det är mannen på bilden som allt snurrar kring. Han spelar huvudrollen i den här berättelsen. Hans namn var Cornelius Franziscus Staps. Han var far till holländska Ronald Van de Voort (1959), en MyHeritageanvändare.

Redan som barn fick Ronald veta att han hade en halvsyster, Anna. Från hans fars tidigare äktenskap. Cornelius, som föddes i Mönchengladbach, utvandrade efter separationen från Annas mamma, från Tyskland till Nederländerna. I Tyskland lämnade han kvar sin dotter Anna. Att han aldrig skulle få se sin dotter igen, var han inte medveten om vid tillfället.

Ronald växte upp och hade en konstant längtan efter att hitta sin syster. Efter faderns död, gjorde han flera försök att hitta henne. Förgäves letade han i många år utan resultat. Han tog även hjälp av ett holländskt tv-program. Men inte heller dem kunde hjälpa honom.

Anna växte upp utan syskon tillsammans med sin mor. Hennes föräldrar separerade när hon var mycket ung. Och hon växte upp utan att känna till speciellt mycket om hennes far. Hon visste att han var från Tyskland och vad han hette, men mycket mer än så visste hon inte.

Som femtonåring bestämde Anna sig för att flytta till England för att studera. Hon gjorde en stor upptäckte när hon inför sin flytt skulle ansöka om pass. Expediten på passkontoret förklarade för henne att hon inte kunde ansöka om ett tyskt pass eftersom hennes far var holländsk. Detta var första gången som Anna konfronterades med sina holländska rötter! Hon hade ju trott att hennes far var från Tyskland! Chokad över denna nyhet, flyttade hon till England.

Väl i England träffade hon sitt livs kärlek och de flyttade till Nya Zeeland efter bröllopet, där de nu har bott i över 50 år. Under åren tänkte Anna mycket på sina holländska rötter. Och längtan efter syskon växte sig allt större.

Samtidigt hade Roland, som är en erfaren MyHeritageanvändare, gjort flera sökningar efter sin syster i vår databas. Och en dag, efter lite forskning kom han över ”Staps Family Web Site”, som hade information om en person som överensstämde med hans systers fullständiga namn. Hans första tanke var, ”Det här är Anna”.

Med hjälp av e-meddelandesystemet på MyHeritage skickade han ett meddelande till henne, och med stor förväntan inväntade han svar. Till hans stora glädje svarade Anna på hans meddelande. Ronald hade äntligen funnit sin länge förlorade syster!

Syskonen Anna och Roland.

Syskonen Anna och Roland.

Efter den dagen skedde daglig kommunikation mellan syskonen. Men för Anna räckte inte det, efter alla dessa år kunde hon inte vänta med att träffa sin bror personligen och flög för drygt två månader sedan till Nederländerna för att träffa honom.

Vi var där, vid det första mötet på en flygplats i Amsterdam. Vi gratulerade dem och bjöd in syskonen med familjer att dela en måltid på en trevlig restaurang i den historiska staden Dordrecht (nära Ronalds hem) så syskonen kunde lära känna varandra bättre.

Mötet var mycket speciellt och har även uppmärksammats av pressen. Se bilden ovan från en av artiklarna om syskonens återförening.

Efter det första mötet har Roland och Anna, med hjälp av Smart Matchning-tekniken hittat fler familjemedlemmar. MyHeritage är glada över att vara en del av denna framgångssaga!

Har du en framgångssaga som du skulle vilja dela med dig av? Skicka iväg ett e-mail till mig på sara@myheritage.com och berätta mer.