19    Mar 20120 kommentarer

Svara på en enkät om dina datorvanor

Släktforskarens datorvanorSläktforskningsbloggaren Tagesdotter har skrivit dagens inlägg. Vi uppmanar alla att vara med och svara på hennes enkät. Det tar bara några minuter.

Hej alla släktforskare!

Jag gästbloggade den 29 november 2011 här på MyHeritages blogg om att emigrantforska, få kontakt och besök av amerikanska släktingar. Nu är jag tillbaka med en uppmaning till alla svenska släktforskare.

Hur använder ni datorn när ni forskar? För jag antar att de flesta gör det. För tio år sedan var det inte lika självklart. Det upptäckte jag vid en enkätundersökning om hur datoranvändandet bland släktforskare såg ut då.

Jag gör nu en ny enkät för att få reda på hur datoranvändandet har förändrats, för det tar jag förgivet att det har gjort. Utvecklingen har gått framåt med stora steg för oss släktforskare under den här tiden.

Vi kan i dag välja bland olika abonnemang för att få tillgång till kyrkböckerna online, många databaser finns tillgängliga på nätet och DVD kan vi köpa. Jag vill veta hur förändringen har skett på tio år och jag hoppas att fler vill veta svaret.

Enkäten för tio år sedan skickades ut med brev till en släktforskarförening. Den här gången finns enkäten på nätet och är öppen för alla att besvara. Ja, jag hoppas att ni vill besvara den.

Enkäten finns på webbplatsen www.westgota.se. Där kommer även resultatet av undersökningen, och jämförelsen mellan de två enkäterna att publiceras. Jag kommer också att återkomma här på MyHeritage med resultatet av enkätundersökningen.

Enkäten går att besvara fram till 8 april 2012.

Tack för hjälpen!

Dela |
Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Lämna en kommentar

Skicka

Lämna en kommentar
Vänligen ange ett namn
Vänligen ange en e-postadress

Ännu inga trackbacks.

Om oss  |  Sekretess  |  Berätta för en kompis  |  Kundtjänst  |  Webbkarta
Upphovsrätt &kopia; 2016 MyHeritage ab, Alla rättigheter förbehålles