10    Jun 20124 kommentarer

Hjälp mig att hitta min pappa!

Gudrun Giesemann har letat efter sin pappa i över 30 år.

Gudrun Giesemann har letat efter sin pappa i över 30 år.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på vår tyska blogg den första juni. Vi har översatt texten för att hjälpa Gudrun Giesemann att hitta sin pappa.

I oktober 2011 var MyHeritage en del av återförenandet av halvsyskonen Anna och Ronald, efter 30 års letande. Vi hoppas nu att vi kan hjälpa Gudrun. Hon har letat efter sin biologiska pappa i över 30 år. Hon har prövat allt, utan framgång. Nu ber vi våra läsare om hjälp. All information kan hjälpa Gudrun i sökandet efter sin pappa.

Det här är hennes berättelse:

I över 30 år har jag letat efter min biologiska pappa, som jag aldrig har träffat. När min mamma dog 1989 berättade hon att hans namn var Sidney eller Sydney Smith. Tyvärr kan detta vanliga namn stavas på många olika sätt. Det kan hända att han redan är död. Men som alla vet är hoppet det sista som överger människan!

Min mamma, Edith Funk, föddes 1922 och enligt henne var min pappa nio år äldre, alltså född 1912 eller 1913. Om han nu var ärlig om sin ålder när de umgicks.

Min pappa var en brittisk soldat, han var stationerad i Goslar i Tyskland, tills att han plötsligt förflyttades till Weybridge i Storbritannien.

Min mamma upptäckte att hon var gravid efter att han förflyttats. Hon letade efter honom ett tag, utan resultat. Således växte jag upp utan en pappa.

Edith Funk och Sidney Smith

Edith Funk och Sidney Smith

Efter all denna tid, känner jag mig fortfarande rotlös. Om han inte längre lever, skulle jag vilja besöka hans grav för att säga adjö. Jag kanske har halvsyskon där ute någonstans, som kanske vill kontakta mig. Jag skulle vilja lära mig mer om min pappa och ta reda på vad för typ av människa han var.

Gudrun är tacksam för all typ av hjälp. Hon har skapat en Facebooksida tillägnat sökandet efter sin pappa och har dessutom annonserat efter honom på den tyska hemsidan markt.de. Hon har kommit över ett födelsebevis (se bilden nedan), men hon är inte säker på att det är hennes pappas födelsebevis. Namnet stämmer och födelsedatumet är logiskt, men informationen är ofullständig.

Är detta Sidney Smiths födelsebevis

Kan det här vara Sidney Smiths födelsebevis?

Jag hoppas verkligen att jag kommer att hitta honom eller någon annan släkting. Min äldsta son ser ut som min pappa och påminner mig dagligen om honom.

Vänligen dela med dig av dina tips och råd till Gudrun i kommentarsfältet nedan.

Dela |
Kommentarer (4) Trackbacks (0)
 1. Gudrun; lycka till med sökandet efter din far! Jag har delat efterlysningen på Facebook.

  Mvh, Marianne Högnefors
 2. jag har samma problem eller så min pappa dog 1995. aldrig träffat han. men hört han ville träffa mig men min mor hindrade han. men saken e det nu letar jag efter information har person nr o allt men ingen i släkten har förmåga o öppna munnen o ge mig information. han dog när jag var 14 år o nu börjar jag tappa tålamodet o så levt med min ångest o panik ångest i 15 år.
  det e jätte svårt o hitta information nu för tiden. men jag trodde ärligt det skulle vara lättare om man har internet. mvh
 3. Hej Linda,

  din kommentar är verkligen gripande. Jag önskar dig lycka till i letandet efter information om din far.

  / Vi på MyHeritage
 4. Hej Linda, letar du fortfarande efter information om din pappa? Om du har personnummer och dödsår borde det vara mycket möjligt att hitta information. Jag kan säkert hjälpa dig en bit på vägen.

Lämna en kommentar

Skicka

Lämna en kommentar
Vänligen ange ett namn
Vänligen ange en e-postadress

Ännu inga trackbacks.

Om oss  |  Sekretess  |  Berätta för en kompis  |  Kundtjänst  |  Webbkarta
Upphovsrätt &kopia; 2016 MyHeritage ab, Alla rättigheter förbehålles