Ny lansering: Family Tree Builder 7.0

Ny lansering: Family Tree Builder 7.0

Vi är glada att tillkännage lanseringen av MyHeritages Family Tree Builder 7.0 – den senaste versionen av världens populäraste kostnadsfria släktforskningsprogram – som kombinerar innovativ teknik med lätthanterliga funktioner.

Family Tree Builder 7.0

Family Tree Builder används av människor världen över och låter dig bygga ditt släktträd och förbättra det med fotografier, historiska dokument och mycket mer. Den senaste versionen, 7.0, är fullmatad med spännande nya funktioner och förbättringar.

Ladda ner Family Tree Builder 7.0 gratis nu

Vi har jobbat hårt i över ett år för att utveckla Family Tree Builder till att bli enklare att använda för dig som vill dokumentera och dela din släkthistoria. Vi har tagit tid på oss för att försäkra oss om att denna lansering är så bra som möjligt, och har precis avslutat en framgångsrik tvåmånaders betaperiod med några av våra mest aktiva användare. Bra feedback från de första användarna av 7.0 versionen indikerar att detta är den bästa versionen vi någonsin lanserat.

Den nya versionen synkar nu hela ditt träd i båda riktningarna, mellan din dator och din släktplats på MyHeritage, tillika smarttelefonen och surfplattan. Och öppnar upp nya kanaler för att upptäcka släktingar och historiska dokument med hjälp av våra avancerade matchningstekniker. Detta innebär att du nu kan få tillgång till ditt släktträd på ett säkert sätt, inte bara från din dator, utan även från din släktplats online, smarttelefon och surfplatta för att på så sätt låta trädet växa närsomhelst och varsomhelst. Alla tillägg och ändringar kommer synkas tillbaka till Family Tree Builder.

Nya funktioner i 7.0 versionen

Nya funktioner i 7.0 versionen

Med ett grafiskt ansiktslyft och uppdaterat användargränssnitt kan du för första gången använda Family Tree Builder på 40 olika språk. De senaste tillagda språken är kinesiska, japanska och koreanska.

Family Tree Builder 7.0 med sitt uppdaterade användargränssnitt

Family Tree Builder 7.0 med sitt uppdaterade användargränssnitt

Använder du redan Family Tree Builder? Uppgradering till den senaste versionen är enkel och gratis. Din nuvarande data kommer automatiskt att säkerhetskopieras och kommer inte att påverkas. Detta görs med en synk och du kan direkt börja redigera ditt släktträd online och börja använda vår kostnadsfria mobilapplikation för att redigera med hjälp av iPhone, iPad eller Android. Om du är en ny användare, ladda ner Family Tree Builder 7.0 och påbörja ett nytt träd eller importera en gedcom-fil för att komma igång.

Har du redan ett släktträd på MyHeritages hemsida, men använder ännu inte Family Tree Builder? Då kan du nu ladda ner Family Tree Builder 7.0 gratis. Den kommer automatiskt att uppmana dig att återställa ditt träd från MyHeritage.se till din dator. Efter att du har gjort det kommer ditt träd att vara i synk och du kommer att få en lokal kopia av din släktträdsdata, som är bra spara som en extra säkerhetskopia. För tillfället, är redigering av det synkroniserade trädet online eller via mobilen begränsat till släktträdets skapare. Som administratör kommer du kunna dela din släktplats med andra, men du är den enda som kan göra ändringar. Vi kommer snart att lägga till möjligheten för dig att ge släktingar tillstånd att arbeta med det synkroniserade trädet, om du skulle vilja samarbeta med släktingar för att utveckla det.

Med Family Tree Builder 7.0 kan du hämta hem dina släktträd från webben

Med Family Tree Builder 7.0 kan du hämta hem dina släktträd från webben

Vad är nytt i version 7.0?

Synk

En av Family Tree Builders huvudfunktioner har alltid varit publicering, som har tillåtit användare att publicera sitt släktträd direkt från sin dator till sin släktplats online på MyHeritage.se, med ett enda klick. Det har varit möjligt sedan version 2.0 av Family Tree Builder som lanserades 2008. Publiceringsmöjligheten tillåter användare att säkerhetskopiera sin data och njuta av de många förmåner som en släktplats online erbjuder, men det har endast fungerat i en riktning. Versionen har varit skrivskyddad online.

Från och med 7.0 versionen har publiceringen förbättrats och blivit en tvåvägspublicering, det vill säga fullständig synk. Synk är en förkortning av begreppet synkronisering. Detta innebär att med Family Tree Builder 7.0 kan du nu redigera ditt släktträd online på MyHeritage.se eller använda vår kostnadsfria mobilapp och göra ändringar (som tillägg, redigeringar och borttagningar) som kommer att tillämpas i Family Tree Builder vid nästa synk. Hej då, skrivskyddet.

All släktträdsinformation synkroniseras, detta inkluderar fotografier, videoklipp, ljudfiler, noteringar, källor, citat och allt annat som läggs till i trädet.

Du kan synkronisera manuellt när du vill eller schemalägga automatiska synkningar så att du slipper tänka på att du måste.

Synkronisera för att publicera till din  släktplats (klicka för att zooma)

Synkronisera för att publicera till din släktplats

Enkelt uttryckt fullbordar synken MyHeritages arkitektur och implementerar ”släktforskning i molnet”. Användare kan ha ett träd och närsomhelst använd en dator, webbläsare eller mobil enhet för att arbeta med sitt träd och lägg till mer data eller få enkel tillgång till trädet för att visa det för släktingar och vänner.

Family Tree Builder 7.0 kan synkronisera många träd, alla med sin egen släktplats

Family Tree Builder 7.0 kan synkronisera träd med din släktplats

Fördelarna med att publicera ditt träd online är många. Det erbjuder en extra säkerhetskopia på nätet för att skydda dig mot dataförlust vid olyckor som kan drabba din dator. Din värdefulla släkthistoria kommer att vara immun mot datakrascher, virus och stöld. Det gör det även möjligt för dig att dela ditt släktträd med släktingar och redigera ”på språng” med vår kostnadsfria mobilapp. Smart Matches och Record Matches kommer jämföra ditt synkade träd med miljarder släktträdsprofiler och historiska dokument för att göra upptäckter åt dig.

MyHeritages synk genomför "släktforskning i molnet": kom åt och redigera ditt träd via flera plattformar och enheter

MyHeritages synk erbjuder "släktforskning i molnet": kom åt och redigera ditt träd via flera plattformar och enheter

Har du redan laddat ner MyHeritages mobilapp? Det gör det möjligt för dig att få tillgång och redigera ditt släktträd var du än är. Appen stödjer nu även synkade träd från Family Tree Builder.

Så här synkar man

Klicka på den blåa synkknappen på huvudsidans knapprad för att synkronisera trädet med din släktplats. Synkmenyn ger dig tillgång till alla synkinställningar och en lista över de släktplatser som du ansvarar för.

Synka ditt träd med din släktplats

Synka ditt träd med din släktplats

En synkronisering genomgår följande fyra steg:

Steg 1 - uppdateringar från din släktplats hämtas och tillämpas i Family Tree Builder

Steg 1 - uppdateringar från din släktplats hämtas och tillämpas i Family Tree Builder

Steg 2 - Family Tree Builder förbereder uppdateringar att skicka till släktplatsen

Steg 2 - Family Tree Builder förbereder uppdateringar att skicka till släktplatsen

Steg 3 - uppdateringar (inklusive nya fotografier) laddas upp till släktplatsen

Steg 3 - uppdateringar (inklusive nya fotografier) laddas upp till släktplatsen

Steg 4 - släktplatsen bearbetar uppladdningarna

Steg 4 - släktplatsen bearbetar uppladdningarna

Synken kan gå snabbt eller ta lite längre tid beroende på hur många uppdateringar du har gjort och hur många fotografier du har lagt till. Under synkroniseringen, kan du klicka på ”fortsätt”-knappen och arbeta med trädet medan synken sker i bakgrunden. Detta är en användbar ny funktion så att du inte längre behöver vänta medan processen pågår. Om något fel uppstår under synken, kommer du att meddelas. När synken är klar kommer ditt släktträd att finnas redo på din släktplats för fortsatt arbete.

Ditt träd på din släktplats online

Ditt träd på din släktplats online

Din integritet är viktig för oss. Sekretessbelagda uppgifter som skrivs in i Family Tree Builder – som DNA-markörsinformation, personuppgifter och alla fält som markeras ”privat” av släktträdsskaparen kommer inte att synkas med trädet.

Record Matches

I och med 7.0 versionen kommer Record Matches-tekniken till Family Tree Builder, som en utökning av vår befintliga Smart Matches-teknik för att matcha miljarder historiska dokument till ditt träd på MyHeritage. Med ett växande antal samlingar, avancerade algoritmer och en hel del serverstyrka, hittar Record Matches enkelt dokument som många användare antagligen inte skulle hittat på egen hand, med hög noggrannhet.

Titta på Record Matches i Family Tree Builder 7.0

Titta på Record Matches i Family Tree Builder 7.0

Om dokument hittas om personer i ditt träd, kommer en brun ikon (hittas vanligtvis ovanför den stora gröna knappen) att visas i profilen. Klicka på den för att se dokumenten. Du kan bekräfta eller avvisa alla Record Matches. Vi kommer snart att lägga till en uppsättning skärmar för möjligheten att extrahera information från Record Matches till ditt träd och automatiskt skapa källor och citat åt dig. För tillfället, se över dina träffar och redigera ditt träd för att lägga till den användbara information som de ger.

Klicka på den gröna knappen för att se en person

Klicka på den gröna knappen för att se en persons Record Matches

Record Matches är den första och enda tekniken i världen som automatiskt hittar relevanta dokument för släktträd i tidningsartiklar, böcker och andra fritextkällor. Detta är goda nyheter för dig eftersom MyHeritage förnärvarande innehar världens största historiska tidningssamling, som sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet. Detta är utöver möjligheten att hitta dokument i födelse-, vigsel-, döds- och folkräkningsregister. Kort sagt hjälper Record Matches dig att upptäcka väsentlig information om dina förfäders liv, personligheter och prestationer.

En Record Matches kan ofta leda till en spännande upptäckt och öppna dörren till mer forskning. Du kan aldrig vet vad du kommer att finna. Våra samlingar omfattar tidningar, folkräkningar, födelse-, äktenskaps-, döds och militärregister. Samt årsböcker, gravstenar och efterlysningsaffischer.

Record Matches kan avslöja saftig information. Finns det ett svart får i släkten?

Record Matches kan avslöja saftig information. Finns det ett svart får i släkten?

Record Matches i Family Tree Builder 7.0 ersätter den föråldrade Smart Resarch funktionen och World Vital Records integrationen, som fanns med i tidigare versioner.

Vissa Record Matches kan ses gratis, medan andra kräver ett separat dataabonnemang på MyHeritage, inte att förväxla med premium- eller premiumplusabonnemang för din släktplats.

Record Matches är en banbrytande teknik som kommer att hjälpa dig att förbättra ditt släktträd. Tekniken lovordades nyligen som ”magisk” av James Tanner och Randy Seaver, världens främsta släktforskningsbloggare och opinionsbildare. Vi hoppas att den kommer skapa magi även för dig.

Visa upp din släkthistoria i en tidslinje

Visa upp din släkthistoria i en tidslinje

Foton gör din släkthistoria färgglad

Fotografier gör din släkthistoria färgglad

Unicode

MyHeritage är ett världsomspännande släktnätverk. För att skapa den bästa tänkbara produkten, har den nya versionen av Family Tree Builder programmerats om för att stödja unicode. All data kan nu matas in på alla språk och sparas exakt som den har angivits. Tidigare har text och data endast sparats på ett språk och användare kunde inte mixa och matcha olika språk.

Family Tree Builder 7.0 har utökats från 36 till 40 språk, kinesiska (traditionell och förenklad), japanska och koreanska har lagts till.

Tidigare versioner av Family Tree Builder sparade släktträdsprojekt som ZED filer (ZED är en förkortning av Zipped GEDCOM). I den nya versionen, sparas projekt som .UZED filer (UZED står för Unicode ZED).

40 språk erbjuds nu i Family Tree Builder 7.0

40 språk erbjuds nu i Family Tree Builder 7.0

Ytterligare funktioner

Family Tree Builder innehåller ett brett sektrum av funktioner som är idealiska för nybörjare och proffs. Dessa funktioner inkluderar fotoalbum, automatisk ansiktsigenkänningsteknik, vackra släkttavlor, affischutskriftsmöjligheter, rapporter, statistik, interaktiva kartor, stöd för DNA-resultat, automatisk konsekvenskontroll och mycket mer.

Vi har uppdaterat Family Tree Builder 7.0:s look med nya ikoner, kategorigrafik etc. Vi har även implementerat funktioner som har efterfrågats av användare, för att göra den nya versionen till något som alla släktforskare kan glädje av.

Hur mycket kostar det?

Oavsett om du uppgraderar eller installerar Family Tree Builder 7.0 för första gången är det gratis.

Även om du kan lägga till ett obegränsat antal personer i din programvaran, kommer du behöva ett premium- eller premiumplusabonnemang för att publicera (synka) ett träd till din släktplats om du har 250 eller fler  personer i trädet. Men, med ett köp av ett premium- eller premiumplusabonnemang förblir Family Tree Builder uppgraderat för livet, inga fler betalningar krävs.

Ett dataabonnemang eller förbrukningskrediter krävs för att få tillgång till en del historiska dokument (användare av World Vital Records-abonnemang får ett gratis dataabonnemang). Ett prisvärt paket finns tillgängligt för att kombinera med en släktplats som är uppgraderad till premium eller premiumplus. Med ett sådant paket skulle du fortfarande betala mindre än hälften (i själva verket närmare en tredjedel) av vad vår huvudkonkurrent, Ancestry, tar betalt för detta.

Premiumversionen av Family Tree Builder lägger till flera funktioner till den kostnadsfria versionen, bland annat:

  • Sammanslagning av Smart Matches – Smart Matches är en unik teknik som intelligent matchar dina släktträd med hundratals miljoner profiler i andra släktträd, för att upptäcka släktingar som du kanske inte känner till. Sammanslagningen tillåter dig att extrahera information från Smart Matches till ditt eget träd.
Sammanslagning av Smart Matches

Sammanslagning av Smart Matches

  • Allt-i-ett diagram – alla dina släktingar ritas in i ett enda diagram.
Allt-i-en-tavla

Allt-i-en-tavla

  • Interaktiva kartor för att visualisera dina förfäders resa genom livet.
Interaktiva kartor

Interaktiva kartor

Sammanfattning

Family Tree Builder innehåller fantastiska funktioner som du inte kan hitta någon annanstans och är ett bra verktyg för nybörjare och proffs som är intresserade av släktforskning. Den förbättrade 7.0 versionen med ett avancerat synksystem, Record Matches-tekniken, förbättrat utseende och nya språkstöd kommer hjälpa dig att bygga din släkts digitala arv och bevara det för kommande generationer.

Family Tree Builder 7.0 finns tillgängligt för Windows. Mac-användare ha lite tålamod, vi arbetar för att kunna erbjuda Family Tree Builder även till dig.

Vi inbjuder dig att registrera dig till ett gratis webbinarium på engelska om Family Tree Builder 7.0 för att lära dig mer om produkten. MyHeritages egen släktforskare, Daniel Horowitz, kommer att demonstrera den, beskriva de nya funktionerna och svara på dina frågor.

Ladda ner Family Tree Builder 7.0 i dag. Vi hoppas verkligen att du gillar vad vi har att erbjuda.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Truls Gunnar Thomsen

    april 24, 2013

    Sakner mulighet for å legge inn utnevnelser, jobb, ordener, hedersbevis, i Historieboken. Der bør være en større valgmulighet som kan ordnes ved et nytt punkt: ”annet”

    • Sara

      maj 15, 2013

      Hej Truls,

      Du kan lägga till olika händelser i varje persons profil, genom att gå till ”redigera” och ”fakta”. I fältet ”typ” kan du själv skriva in olika typer av händelser.

      Vänligen Sara

  • Berit M.

    april 25, 2013

    Når kommer dette på norsk?

    • Sara

      april 26, 2013

      Hej Berit,

      Family Tree Builder finns tillgängligt på 40 olika språk, däribland norska.

      Ladda ner programmet via den här länken:

      Och välj norska som användarspråk.

      Vänligen Sara

  • Lone Vestergaard

    maj 2, 2013

    Og på dansk?

    • Sara

      maj 3, 2013

      Hej Lone,

      Programmet kan användas på 40 språk, däribland danska. Ladda hem programmet via den här länken: .

      Mycket nöje!

      Sara

  • Anne-Marie Jensen

    maj 3, 2013

    Hvad hvis man allerede har et premiumplusabonnement – kan man så downloade og stadig have premiumplus uden at skulle betale mere, end man allerede har gjort?

    • Sara

      maj 15, 2013

      Hej Anne-Marie,

      Ditt premiumplusabonnemang är kopplat till både din släktplats och Family Tree Builder. Om du väljer att använda programmet, behöver du inte betala något mer.

      Vänligen Sara

  • Birgit Svensson

    maj 12, 2013

    Nya möjligheter och det tycks vara väl genomtänkt. Vi får det enklare i framtiden!

  • Thomas Mesan

    maj 15, 2013

    Och på Mac

    • Sara

      maj 15, 2013

      Hej Thomas,

      Vår Family Tree Builder har inte en Mac-version ännu.

      Vi har fått många förfrågningar om detta, så en Mac-version är definitivt i våra planer. Under tiden kan du vänta tills vi har en Mac-version, eller fortsätta att bygga ditt träd online.

      Ett träd kan byggas online på MyHeritage.se, med hjälp av en Mac. Om du redan har ett träd och det har publicerats på din egen släktplats på MyHeritage.se, kan vi på din begäran ”slå på en strömbrytare” så (”fixa till”) att du kan fortsätta att redigera ditt träd online på din Mac, med en webbläsare.

      Vänligen Sara

  • Arne Hjertberg

    juni 8, 2013

    Nya möjligheter ,fantastiskt.

  • Birger Schönbeck

    november 2, 2013

    Finns det ingen tidsplan för Family Tree Builder för Mac?

    • Sara

      december 2, 2013

      Hej Birger,

      Vi planerar att erbjuda våra användare en Mac-version av vår programvara Family Tree Builder, men tyvärr kan jag inte säga exakt när den kommer att lanseras.

      / Sara

  • Pål

    juli 15, 2014

    Har problem med programmet. Ibland lyckas inte synkningarna och då försvinner de lokala uppdateringarna vilket är extremt trist. Hände bara för någon vecka sedan igen.

    • Sara

      juli 31, 2014

      Hej Pål,

      Tack för att du skriver till oss.

      Jag rekommenderar dig att kontakta vår support direkt. Du når supporten på .

      / Vänligen Sara