15    Okt 20137 kommentarer

Nytt samarbete med FamilySearch ger MyHeritage miljarder nya poster!

Vi är glada att tillkännage att MyHeritage har påbörjat ett strategiskt samarbete med den ledande släktforskningsorganisationen FamilySearch. Samarbetet kommer att ge miljarder av internationella historiska poster och släktträdsprofiler, som sträcker sig över hundratals år, till MyHeritage.

MyHeritage + FamilySearch

Detta kommer att ha stor betydelse för släktforskningsindustrin och är en spännande nyhet för släktforskningsentusiaster världen över.

Historiska poster är grunden för släktforskning och avgörande för att göra släktupptäckter och hitta ny information om sina förfäder. Släktträdsprofiler är användbara för att upptäcka släktingar och för att utnyttja den samlade kunskapen som har skapats av miljontals användare.

Under de kommande månaderna kommer vi att lägga till över 2 miljarder poster från FamilySearchs globala dokumentsamlingar och profiler från webbaserade släktträd till SuperSearch, MyHeritages sökmotor för historiska poster.

Samlingarna sträcker sig över hundratals år och inkluderar viktiga dokument som folkräknings-, födelse-, vigsel-, och dödsregister samt hundratals av andra samlingar från ett dussintal länder. Släktträdsprofiler inkluderar profiler från släktträd på FamilySearch, med undantag för levande personer.

Våra matchningstekniker kommer att använda dessa nya register och profiler så att MyHeritages användare kan få Smart Matches™ och Record Matches om de matchar någon i släktträdet. Detta skapar nya möjligheter för MyHeritage- användare att låta sina släktträd växa och berika sin släkthistoria.

Att lägga till denna enorma mängd globalt material till MyHeritage är ett viktigt steg mot att uppnå vårt mål att hjälpa familjer världen över att utforska och dela sitt arv online.

Nedan finns frågor och svar om samarbetet. För mer information, läs det officiella pressmeddelandet.

F: Vad kommer FamilySearch att ge MyHeritage?
S: FamilySearch kommer att dela med sig ett stort antal internationella register och släktträdsprofiler till MyHeritage – vilket är nyckeln till släktforskning. Detta inkluderar alla avlidna personers profiler från FamilySearchs släktträd (omkring 1 miljard profiler) och ett stort utbud av internationella historiska register (omkring 1,2 miljarder poster).

F: Vilka register kommer att läggas till i MyHeritages utbud och från vilka länder kommer materialet?
S: De historiska dokumenten kommer från hundratals dokumentsamlingar från ett dussintal länder världen över. Dessa inkluderar födelse-, dop-, giftermål- och dödsregister. Dessa register kommer från alla de nordiska länderna, Europa och Latinamerika tillika USA, Kanada, Asien och andra regioner.

F: Hur lång tid kommer det ta att lägga till alla internationella register och släktträdsprofiler?
S: De kommer att läggas till i SuperSearch under de närmste månaderna.

F: Kommer de nya uppgifterna att inkluderas i Smart Matches™ och Record Matches-funktionen?
S: Ja, MyHeritages användare kommer att få Smart Matches™ och Record Matches med hjälp av de nya posterna och kommer att kunna spara de nya uppgifterna direkt i sitt släktträd. Med vår Record Detective-teknik kommer många av dessa poster att leda till fler upptäckter.

F: Kommer materialet att vara gratis?
S: En del av dessa register kommer att finnas tillgängliga kostnadsfritt. För tillgång till de andra, krävs ett dataabonnemang. Ett dataabonnemang ger obegränsad tillgång till Record Matches och samtliga historiska poster och släktträdsprofiler på MyHeritage, inklusive tidningar och folkräkningar-, födelse-, giftermål- och dödsregister.

F: Vad kommer MyHeritage att ge FamilySearch?
S: MyHeritage kommer att ge FamilySearch tillgång till tekniken bakom Smart Matchning™ och Record Matchning så att FamilySearchs användare kan få matchningar på FamilySearchs webbplats, främst med historiska poster som redan finns på webbplatsen. Detta kommer att göras tillgängligt för FamilySearchs medlemmar under 2014.

F: Kommer MyHeritage att ge några träd skapade av sina användare till FamilySearch?
S: Nej, material upplagt av MyHeritages användare kommer endast att finnas på MyHeritage och detta material kommer aldrig att säljas, delas eller ges bort till en tredje part.

F: Vad ska jag göra om jag har ett träd på MyHeritage och inte vill att det ska matchas med de nya uppgifterna?
S: Gå till “min integritet” som du hittar på din släktplats i rullgardinsmenyn i det övre högra hörnet. Gå sedan till kategorin ”innehåll” och avmarkera ”tillåt Smart Matchning™ på MyHeritage” och klicka på spara.

F: Vad betyder detta för släktforskningssamfundet?
S: Miljoner av personer världen över som använder MyHeritage och/eller FamilySearch kommer att få en bättre möjlighet att utforska sin släkthistoria. MyHeritages användare kommer att gynnas av de digitaliserade historiska posterna och FamilySearch och deras medlemmar kommer att kunna dra fördel av de kraftfulla teknikerna skapade av MyHeritage.

Dela |
Kommentarer (7) Trackbacks (1)
 1. Skall använda dessa möjligheter främst ang. sökning om mina många "amerikanare".Ser fram emot denna möjlighet.
 2. Det låter mycket givande . Kan det komma möjlighet att få uppgifter från Österike och Sydtyskland ?
  Mvh
  V.Helman
  PS
  Jag är medlem i My Heritage i många år utan givande resultat !
 3. Hvilken betydning vil dette ha for de som bruker Geni?
 4. Er interesseret i samarbejdet med FamilySearch. Jeg vil gerne have informationen på DANSK.
 5. Hej Jan Erling,

  Det kan hända att man som användare av Geni får en Smart Match generad av Family Searchs samlingar som finns tillgängliga på MyHeritages webbplats.

  / Sara
 6. Hej John,

  Vi har lanserat en blogg på danska. Där kommer du kunna hitta uppdateringar om MyHeritage och mycket annat. Här är en länk dit: http://blog.myheritage.dk/

  Vänligen Sara
 7. Hej Vladimir,

  Vi har precis lagt till 53 miljoner poster för Tyskland. Du kan söka i dessa via vår sökmotor SuperSearch. Den hittar du under fliken "forskning".

  Lycka till!

  / Sara

Lämna en kommentar

Skicka

Lämna en kommentar
Vänligen ange ett namn
Vänligen ange en e-postadress
Om oss  |  Sekretess  |  Berätta för en kompis  |  Kundtjänst  |  Webbkarta
Upphovsrätt &kopia; 2016 MyHeritage ab, Alla rättigheter förbehålles