Man har mottagit ett 20 år gammalt brev – skrivit av honom själv

Man har mottagit ett 20 år gammalt brev – skrivit av honom själv

David Lotfi från Stockholm fick på ett efterlängtat brev på posten i onsdags. Det var ett brev han väntat på i 20 år och avsändaren var inte vemsomhelst – utan han själv.

11 år gammal skrev han brevet till sig själv med avsikten att få det skickat till sig 20 år senare. Genom åren har David funderat och undrat om brevet så småningom skulle nå honom. Och i onsdags damp det ner. Han delat den glad nyheten på Facebook.

Foto: www.flickr.com/photos/genealogyphotos/

Foto: www.flickr.com/photos/genealogyphotos/

Brevet är en fin skildring av hans liv då och han konstaterar att mycket är sig likt. Han har fortfarande ett intresse för idrott och tycker om att äta pizza och godis.

Klicka här för att läsa Davids brev.

David är inte den enda som har mottagit ett brev skrivit till sig själv. Omkring 20 000 svenskar runt om i landet har mottagit ett. Det var sommaren 1994 som ett projekt med namnet ”brev till dig själv” uppmanade människor att under Stockholms vattenfestival och på andra platser runt om i Sverige skriva ett brev som skulle förvaras i magasin hos Postmuseum i 20 år för att sedan skickas till den adress man var folkbokförd på 2014.

Alla som deltog i projektet uppmanades att skriva om det som berörde dem just då. Bakgrunden till projektet var att man år 1994 som första land i Europa hade öppnat upp den svenska postmarknaden. Det statliga postverket blev aktiebolaget posten.

Med i kuvertet som David fick hemskickat fanns även ett brev från hans dåvarande lärare Ingrid. Att läsa David och Ingrids fina brev fyllde mina ögon med tårar. Att läsa en 11-årings syn på världen och få läsa en lärares fina ord till en elev kan inget annat än att beröra.

Breven och dess berättelser blir nu utställningen ”Brev till mig själv” och öppnar den 5 november på Postmuseum. Här kan du läsa mer om utställningen.

Vad tycker du om idén? Skulle du vilja motta ett brev skrivit av dig för 20 år sedan? Vad skulle du skriva i dag om du fick skriva till ditt jag om 20 år?

Källor: Postmuseum och Facebook

Taggar: