Besök dina anfäders hembygd

Besök dina anfäders hembygd

Min farmors mors sida av släkten grundade den by där hon föddes. Det är inte bara hon som föddes där, utan även hennes föräldrar är födda på samma plats. Och min far växte upp i byn, innan han emigrerade till USA.

Hembygd

Min farmor som fortfarande bor där, bor bara ett par minuter från huset där hon växte upp. Varje gång vi besöker henne är det som att resa tillbaka i tiden, vi får se de platser där hon spenderade sin barndom, vilket ger oss ett sätt att återuppleva våra anfäders historia.

Som barn minns jag att vi besökte min släkt och fick höra farmors berättelser. När jag lyssnade fick jag samtidigt upp bilder på platserna som hon beskrev. Det är spännande att lägga till dessa geografiska platser till våra anfäders historia.

Även om din släkt har flyttat till en ny stad eller emigrerat till ett nytt land, kan det vara spännande att planera en resa dit för att besöka platsen. När du väl är där kan du besöka de viktigaste platserna från dina anfäders berättelser, till exempel var de levde, gick i skolan med mera.

Att besöka dessa platser är ett fantastiskt sätt att få en djupare inblick i sin egen släkthistoria. Fotografera de platser där din släkt levde och upptäck ny information som kan berika ditt släktträd.

Har du besökt dina anfäders hembygd? Dela dina egna erfarenheter – och tips – i kommentarsfältet nedan.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Erika Skjold

    april 12, 2015

    För många år sedan åkte vi till det samhälle där min farfars farfar var med och byggde upp missionsförbundet. Han satt ordförande för byggnadsstyrelsen när de byggde missionshuset. Väl där träffade vi på ett par som hade nyckel och de släppte in oss och visade runt.

    Det här var precis när jag började leta efter den släktens historia.