Arkivens dag

Arkivens dag

Kommentarer
Arkivens dag (källa:www.arkivensdag.nu)
Arkivens dag (källa:www.arkivensdag.nu)

På lördag är det dags för Arkivens dag. Över hela landet står en massa intressanta aktiviteter på schemat, som: utställningar, visningar och föreläsningar med mera. På många orter samverkar dagen med bibliotek, hembygds- föreningar och släktforskare. Årets tema är ”konst”. För att se vad som händer där du bor, klicka här.

I måndagens sändning av radio- programmet Släktband, avslutades programmet med att programledare Gunilla Nordlund intervjuar Arkivens Dag projektledare Maria Larsson Östergren om Arkivens Dag, och årets tema: konst.

Programledaren frågar om tankarna bakom årets val av tema. Maria Larsson Östergren förklara att Arkivens dag varje år har valt ett tema för att peka på den mångfald som finns i våra arkiv. Med förhoppning om att temat kan locka besökare men även kanske förvåna, förklarar hon i intervjun.

Att välja tema har även varit ett sätt att försöka inkludera så många olika typer av arkiv som möjligt går, fortsätter hon.

Nordlund frågar även projektledaren om syftet med dagen. Och får svaret att dagen är till för att väcka intresse för arkiv. Och visa att de är en del av vårt öppna demokratiska samhälle, att alla kan komma och kan ta del av det rika materialet som finns i arkiven.

Kommentera på detta inlägg, och du har chans att vinna ett MyHeritage premiumabonnemang.

Årets upplaga är den fjortonde i ordningen. Arkivens dag infaller alltid den andra helgen i november. För mer information besök Arkivens dags hemsida.

Planerar du att besöka Arkivens dag? Har du under tidigare år besökt Arkivens dag? Dela med dig på Facebook eller Twitter.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej