Alla hjärtans dag: dela dina kärlekshistorier

Alla hjärtans dag: dela dina kärlekshistorier

Kommentarer2

Alla hjärtans dag

Om fjorton dagar är det alla hjärtans dag och just nu håller miljontals människor över hela världen på att förbereda sig inför årets mest romantiska dag.

Alla hjärtans dag är även en dag då folk minnas tillbaka till tidigare års firande. De kanske tänker på vem de firade dagen tillsammans med tidigare år.

I nästan alla släkter finns det åtminstone en kärlekshistoria värd att berätta. Detta kan inkludera kärlekspar som separerades på grund av avstånd, historiska händelser, meningsskiljaktigheter mellan familjer eller andra skäl.

Även om det var hårdare tider förut, lyckades kärleken många gånger att vinna. Par gifte sig och deras kärlekshistorier berättas fortafarande.

Vi pratade om alla hjärtans dag på kontoret i går och min kollega berättade om hur hans föräldrar firade alla hjärtans dag 1983. Han berättade att hans pappa, lite listigt, lyckats boka bord på en exklusiv restaurang, genom att låtsas vara en kändis. När de väl kom till resturangen informerades de om att resturangens tak delvis hade kollapsat och att resturangen inte kunde ta emot några gäster.

Så istället för att äta på fin restaurang gav de sig ut på stan för att leta efter en annan restaurang. Men ni kan ju själva tänka er hur svårt det var att hitta ett ledigt bord på alla hjärtans dag. Kvällen avslutades på ett gatukök. En perfekt middag för en kändis.

Från och med i dag, fram till fredagen den 10 februari, bjuder vi in dig till att dela med dig av en kärlekshistoria, som på något sätt har koppling till din släkt eller en släkt som du släktforskar om. Det går även bra att skicka in ett foto. Dela med dig i kommentarsfältet nedan, eller skriv ett inlägg på vår Facebooksida eller twittra till @MyHeritageSV.

De tre bästa berättelserna eller fotonas avsändare kommer att motta ett varsitt presentkort till värde av 25 dollars (cirka 175 kronor), som kan användas för att beställa en professionellt utskriven släkttavla. Vinnarna kommer att meddelas den 14 februari.

Alla hjärtans dag

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

 • Nina Engström-Hoff


  februari 9, 2012

  I somras hade vi släktträff i Skåne där jag träffade min mammas morbror Knut som är 78 år. Jag började släktforska för 1 år sedan och var mycket nyfiken på hans mamma Klara som är listad som oäkta i kyrkoarkiven. Alla i släkten hade hört historier om Klara och hennes pappa som ingen visste vem det var. Klara hade berättat för Knut att hennes mamma Johanna, hans mormor åkte till Bornholm i slutet på 1800-talet för att få arbete som piga. Johanna fick arbete på en gård och träffade en dansk man (en del i släkten har hört att han var sjökapten men det trodde inte Knut på). Johanna blev gravid som så många pigor på den här tiden och hon bestämde sig för att åka hem till Östra Vemmerlöv i Skåne till föräldrarna för att föda sitt barn. När hon satt på färjan kom den danske mannen springande ner till färjelägret för att förmå Johanna att stanna hos honom, men försent. Färjan var redan ute på havet! Han blev så förtvivlad att han tog upp sin plånbok och kastade den efter färjan som Johanna satt på. Plånboken hamnade i vattnet och kom aldrig Johanna tillgodo. Men hon födde sin dotter Klara 1896 i Östra Vemmerlöv hos föräldrarna och 1934 födde Klara sonen Knut som numera bor i Tomelilla inte långt ifrån där hans förfäder kommer ifrån. Jag är mycket förtjust i Klaras historia om sin mamma Johanna och är glad att min gammel-morbror Knut ville dela den med mig. Johannas mamma hette för övrigt Karna och var född 1842 på Valentindagen den 14/2. Det tycker jag är väldigt passande! Själv är jag född 1963 på just det, Valentindagen 14/2! Det var väl en trevlig Valentin historia!

  • Sara


   februari 16, 2012

   Hej Nina,

   tack för att du delat med dig av din fina släktberättelse.