Höjdpunkter från släktforskningsmässan i London

Höjdpunkter från släktforskningsmässan i London

MyHeritages arbetslag har återvänt efter tre intensiva dagar på Who Do You Think You Are Live 2012 (Vem tror du att du är?) mässan på Olympia i London. 15 000 besökare ska ha besökt mässan.

Vårt arbetslag på plats var MyHeritages vd och grundare Gilad Japhet, vår chefssläktforskare Daniel Horowitz, vår chefssläktforskare i Storbritannien Laurence Harris och vår amerikanska genealogiexpert Schelly Talalay Dardashti. Tillsammans med vår nuvarande marknadsansvariga för Storbritannien och USA Aaron Godfrey, vår tidigare marknadsansvariga i Storbritannien James Sanderson, vår holländske medarbetare Denie Kasan och vår kundtjänstspecialist Aviv Ben Arie.

MyHeritages arbetslag på plats i London på Vem tror du att du är-mässan
MyHeritages arbetslag på plats i London

Vi har njutit av att träffa gamla vänner och nya använder under mässan. Många nya användare registrerade sig i vår monter, medan många befintliga användare spenderade tid med vårt arbetslag. De delade sina släkthistorier och ställde frågor om hur de skulle kunna avancera sin släktforskning.

Flera av våra medarbetare höll även föredrag. På fredagen höll Daniel ett föredraget om “Hur vi delar och bevarar minnen från den digitala tidsåldern”. Han pratade om tillgängliga verktyg för släktforskare att dokumentera, organisera och dela deras släktträd och släktforskning.

På lördagen höll MyHeritages chefssläktforskare i Storbritannien, Laurence Harris föredraget ”Att bryta barriärer med sociala medier– strategier och knep. Presentationen illustrerade hur släktforskare kan använda sig av sociala medier för att hitta släktingar.

En stor händelse på lördagen var redovisningen av Skapa historia-projektet (The Making History project). Den kända brittiska genealogen Dr. Nick Barratts gästspelade. Skådespelaren och personligheten Colin McFarlane, projektets grundare var även där. Närvarande gjorde även eleverna till de vinnande projekten. De var på plats för att diskuterade sina videoklipp, berättelser och släktforskning med våra experter och gäster. Lärare och föräldrar delade med sig av hur projektet har utvecklat elevernas förmåga att forska och presentera. Projektet drivs tillsammans med MyHeritage.com, som förser varje elev med en släktplats där de kan bygga sitt egna släktträd.

På lördagen höll Daniel även föreläsningen ”Mobila applikationer för delning av familjens datafiler”.

Hundratals besökare uppskattade våra gratisgåvor, som magnetiska fotoramar och neongröna iPhonefodral. Lördagens höjdpunkt, förutom en upptagen dag med många besökare, inkluderade Schellys föredrag “Källor för att forska om sefardiska familjer från Spanien” och Laurences föredrag ”Mina förfäder var judiska– tips på hur man kan spåra sina judiska förfäder”.

Under hela helgen informerade MyHeritagearbetslag besökare om våra olika verktyg och funktioner, om vår Smart Matches-funktion, samt redovisade hur vårt nya uppköp av World Vital Records ökar värdet för användaren och hur DNA-test kan hjälpa dig med din släktforskning.

MyHeritage reser vidare, nästa stopp är släktforskningsdagarna i Kuopio i Finland nästa helg. Ses vi där?

Colin McFarlane till vänster och Nick Barratt pratar med pressen om Skapa historia-projektet som de driver tillsammans med MyHeritage.se
Colin McFarlane till vänster och Nick Barratt pratar med pressen om Skapa historia-projektet som de driver tillsammans med MyHeritage.com
MyHeritages chefsläktforskare i Storbritannien, Laurence Harris handleder en elev
MyHeritages chefssläktforskare i Storbritannien Laurence Harris handleder en elev
Daniel Horowitz och Schelly Talalay Dardashti tillsammans med släktforskningsbloggaren  Lisa Louise Cooke
Daniel Horowitz och Schelly Talalay Dardashti tillsammans med släktforskningsbloggaren Lisa Louise Cooke
Besökare utforskar MyHeritage och World Vital Records
Besökare utforskar MyHeritage och World Vital Records
Daniel Horowitz och släktforskarbloggaren Janet Hovorka
Daniel Horowitz och släktforskningsbloggaren Janet Hovorka
MyHeritages vd Gilad Japhet visar en nyfiken användare hur vår app fungerar
MyHeritages vd Gilad Japhet visar en nyfiken användare hur vår app fungerar
Laura Berry, tidningen Your Family History Magazine redaktör tar en närmare titt på vår hemsida
Laura Berry, tidningsredaktören för Your Family History Magazine tar en närmare titt på vår hemsida
Släktforskaren Dick Eastman med släktforskaren Else Churchill
Släktforskaren Dick Eastman med släktforskaren Else Churchill
Schelly Talalay Dardashti tillsammans med författaren Daniel Lynch
Schelly Talalay Dardashti tillsammans med författaren Daniel Lynch

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej