Glad påsk!

Kommentarer

Påsk firas i nästan varje land i världen. Vi har bett några av våra medarbetare från olika länder och kulturer att sammanfatta hur man firar påsk i deras länder, med särskilt fokus på familjen.

Hur firar du och din familj påsk? Vänligen dela med i kommentarsfältet nedan.

Glad påsk!

Denie Kasan, MyHeritages holländska community manager.

Barnen sätts i fokus under påsken i Holland. De letar chokladägg som deras föräldrar har gömt, och äter alla ägg som de kan hitta. I kristna skolor målar barn ofta ägg innan själva påsken och äter påskfrukost tillsammans.

På annandag påsk besöker många familjer köpcenter, speciellt de som säljer möbler.

Elisabeths dotter letar påskägg
Elisabeths dotter letar påskägg

Elisabeth Zetlands, MyHeritages franska community manager.

För alla barn, i både Schweiz och Frankrike är det tradition att leta efter ägg som deras föräldrar har gömt i trädgården, i hemmet eller i någon park. Barn springer runt för att fylla sin korg med ägg så snabbt som möjligt.

Silvia da Silva, MyHeritages tyska community manager.

Påsken är en rolig högtid för mig och min familj. På långfredagen får jag alltid besök av mina föräldrar och min bror och min pappa lagar en god fiskrätt. Eftersom vi inte är tillåtna att äta kött på långfredagen.

På påskaftonen förbereder vi inför de två kommande dagarna och vi dekorerar vårt ”påskträd” med fina ägg och kaninfigurer och vi köper choklad och annat gott till barnen. De vuxna gömmer ofta godiset i trädgården så barnen kan gå ut och leta efter allt det goda. Vi brukar även baka kakor och tårtor med barnen. På påskdagen går vi alltid till kyrkan.

Javier Eskenazi, MyHeritages spanska community manager

I de flesta spansktalande länder är påsken en viktig religiös högtid då man går till kyrkan. Många tar ledigt från sina arbeten för att spendera tid med sin familj. Det är även vanligt att man ger barn chokladägg.

Aaron Godfrey, ansvarig för den brittiska och nordamerikanska marknaden

Påsken i Storbritannien är en eklektisk blandning av gamla traditioner och religiösa seder. En väldigt populär påskaktivitet som involverar hela familjen är att leta påskägg. Förutom all choklad som äts, är påsken en tid som man spenderar med sin familj. Långfredagen och annandag påsk är röda dagar och de flesta britter kan därför njuta av en långhelg.

I USA går många till kyrkan under påskveckan. Påskägg dekorera och letas, men påskhelgen är inte en röd helg.

Glad påsk önskar vi på MyHeritage!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej