Att umgås på nöjesfält

Att umgås på nöjesfält

Kommentarer

PariserhjulVåren är på ingång. Det finns vårtecken överallt. Och när solen lyser är det nu varmt nog att slå sig ner i en park, tillsammans med en god vän eller en trevlig bok som sällskap. Ett starkt vårtecken är att nöjesfält och tivolin öppnar för säsongen. Och många resande tivolin börjar nu resa runt från stad till stad med sina karuseller.

När jag var liten var mina besök på olika tivolin magiska för mig, och jag väntade in varje besök med stor förväntan. Det var så kul att utforska olika attraktioner och spel tillsammans med mina syskon och föräldrar. Jag kommer ihåg en gång då min pappa hjälpte mig upp för den branta trappan till lustiga huset på Gröna Lund i Stockholm.

Tivolin, eller nöjesfält är och har varit en plats dit folk kommer för att träffas och umgås. Man har gått på dans eller sett på framträdanden. Man skulle kunna säga att nöjesfält är en plats dit man beger sig för att komma bort från vardagen och besöka en magisk plats.

Sveriges Radio har samlat ihop ljudbilder från 30- och 40-talets Liseberg och Gröna Lund. Klicka här för att avnjuta ett par underhållande ljudfiler och titta på lite fina bilder från den tid som har varit.

Vad har du för relation till nöjesfält? Är det en plats som du har gått eller fortfarande går till för att umgås med folk? Dela med dig i kommentarsfältet nedan eller på Facebook eller Twitter.

Nöjesfält

Taggar:

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej