Par i USA gifter om sig 48 år efter skilsmässa

Par i USA gifter om sig 48 år efter skilsmässa

Kommentarer

Det här är en riktig solskenshistoria. Lena Henderson och Roland Davis gifte sig som tonåringar. Efter att har varit gifta i 20 år och fyra barn bestämde de sig för att skiljas 1964.

Efter skillsmässan gifte både Lena och Roland om sig på varsitt håll och det var inte förens de både blivit änklingar som kontakten återuppstod.

Roland Davis och Lena Henderson. Fotokälla: Yahoo News - AP
Roland Davis och Lena Henderson. (Bildkälla: Yahoo News - AP)

Det var vid påsk i år som Roland friade på nytt och nu efter ett halvsekel isär försöker de på nytt. Han friade över telefon och hon tackade ja direkt, trots att de inte hade setts sedan en familjebegravning 1996. Och innan dess hade paret inte sett varandra sedan 1964, men de har hållit kontakten eftersom de haft gemensamt ansvar över barnen.

Efter deras första vigsel återgick de direkt tillbaka till deras vardagsliv utan varken mottagning eller smekmånad. Den här gången planeras dock ett kyrkbröllop, följt av en mottagning på en restaurang.

Återföreningen var ett glädjande besked för många, speciellt för Lenas och Rolands barn. ”Det här är varje barns dröm. Varje barn som någonsin varit med om en skilsmässa, önskar att deras föräldrar en dag blir tillsammans igen”, säger parets yngsta dotter Renita Chadwick.

Källa: Yahoo News

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej