Julpynt som går i arv

Julpynt som går i arv

Kommentarer

Juldekorationer

Nu på söndag är det första advent. Har du börjat dekorera ditt hem med julpynt? Har du inhandlat en julstjärna ännu?

Många av oss julpyntar stegvis. Det är i alla fall så vi gör det i min familj. Redan i november kan det hända att en julkrans sätts upp på ytterdörren och en julstjärna köps för att liva upp lite, och för att påminna om vad som komma skall. Smått åker mer juldekoration fram, adventsljusstakar, dukar, tomtar av olika slag och annat stämningsgivande pynt klär husets alla vrår.

När själva julafton nalkar dras julpyntandet i gång ännu mer, Jesusbarnet och krubban tas fram, den nyinköpta julgranen tas in i huset och pyntas från topp till tå med glitter och annat vackert julpynt. Julgranspyntandet avslutas med att min pappa hänger upp en liten tomte som han gjorde när han gick på lågstadiet.

I min familj har vi en hel del vackert julpynt som vi har ärvt från släktingar. Bland annat en liten tomtenisse som vi har ärvt från vår bortgångna farmor och som har en givna plats under julgranen. Det är ett sätt för oss att minnas henne.  Även min 88-åriga mormor, som är en hejare på att julpynta, äger mycket ärvt julpynt.

Hur är det i din familj? Har du ärvt julpynt? Dela med dig nedan i kommentars- fältet eller på vår Facebooksida.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej