MyHeritage köper Geni.com

MyHeritage köper Geni.com

Förenar krafter

Vi är glada att kunna meddela att vi i dag har köpt Geni.com, det Los Angeles-baserade släktträdnätverket. Geni.com är en av de ledande släktforsknings- webbplatserna och har etablerat ett mycket starkt globalt varumärke sedan starten 2007. Vi välkomnar glatt Geni.coms talangfulla medarbetare till MyHeritagefamiljen.

Detta är fantastiska nyheter! Som en större nätverkstjänst, kan MyHeritages och Geni.coms användare förvänta sig att dra stor nytta av detta förvärv. Användare av båda platserna kommer nu att få matchningar med släktträd på den andra webbplatsen och MyHeritages Smart Matchning och Record Matchning teknologier kommer att gynna Geni.coms användare, eftersom de får tillgång till historiska poster som aldrig tidigare har varit tillgängliga på Geni.com.

Det här är vårt åttonde och största förvärv hitintills. Det kommer vid en tidpunkt då vi upplever snabb tillväxt, lägger till fler register och erbjuder ytterligare teknik som kan hjälpa dig att göra genombrott i din forskning.

MyHeritages och Geni.coms webbplatser kommer att hållas åtskilda och MyHeritages användare kommer inte uppleva några ändringar i hur de använder MyHeritage. Om du redan har ett konto på MyHeritage och ett på Geni.com kommer de att hållas åtskilda.

Vi tänker att du kanske har frågor om förvärvet och hoppas att det här inlägget kan besvara dessa. För mer information, kan du här läsa det officiella pressmeddelande.

Geni.coms vd Noah Tutak (v) firas tillsammans med MyHeritages vd Gilad Japhet (h)

Geni.coms vd Noah Tutak (v) firas tillsammans med MyHeritages vd Gilad Japhet (h)

Varför köpte vi Geni.com?

Geni.com lanserades 2007, fyra år efter MyHeritages lansering, och blev snabbt en av de stora spelarna i släktträdsindustrin. Även om vi har varit konkurrenter under alla dessa år, har det alltid funnits ömsesidig respekt för varandra. När vi introducerar MyHeritage för folk, får vi ofta höra ”jaha, ni är som Geni”. Geni.com fick snabbt en användarbas på 7 miljoner registrerade användare (jämfört med 65 miljoner användare på MyHeritage) som har lagt upp fler än 135 miljoner profiler på Geni.com (jämfört med 1.35 miljarder profiler på MyHeritage). Geni.com var företaget som skapade den första samarbetande släktträdsredigeraren och har banat vägen för världsträdet – en vision (och ett kraftfullt verktyg) att föra samman världens släktträd till ett enda samverkande släktträd, ungefär som Wikipedia (i själva verket var Geni.coms ursprungliga namn var Wikigenia).

Vi köpte Geni.com för att utöka antalet användare och information på MyHeritage, för att ansluta Geni.coms duktiga medarbetare till vårt arbetslag, för att lägga till de teknologier som de har skapat till vårt produktutbud och för att fortsätta vårt uppdrag att hjälpa familjer världen över att skapa deras släktträd och dela deras släkthistoria på webben.

Med Geni.coms satsning på gemensam släkthistoria och det faktum att de har användare, precis som vi, från hela världen kommer vi kunna skänka kraftfulla verktyg och tjänster till släktforskningsentusiaster världen över.

Hur kommer de två webbplatserna att drivas?

Vi kommer att hålla de två webbplatserna fristående från varandra och kommer inte flytta användare från en sida till den andra. MyHeritage förblir en skog av fristående träd och Geni.com kommer att fortsätta sitt arbete att skapa ett enda stort världsträd. Med tiden (det kan ta ett par år) kommer vi att se över möjligheten att skapa mer värde för våra användare från de båda webbplatserna och kommer att se över möjligheten att skapa en bro mellan de två webbplatserna för att tillåta användare som önskar att njuta av det bästa från två världar och få möjligheten att göra ändringar i deras träd på den enda platsen som automatiskt återspeglas på den andra.

Vad finns det för fördelar för MyHeritages användare?

Köpet av Geni.com är ett enormt lyft för vårt släktnätverk – med ett tillägg av en ny nätverkstjänst med en stor mängd användargenerad släktträdsinformation av hög kvalité från hela världen. Detta innebär att MyHeritages användare kommer att få fler träffar och har mer data att söka efter och hitta i SuperSearch. Geni.coms unika projekt och diskussioner kommer att göras tillgängliga för MyHeritages användare. Om en sedan länge försvunnen kusin till dig har byggt hans eller hennes träd på Geni.com, har ni nu möjligheten att hitta varandra och återförenas.

Du kommer också att dra nytta av ett större arbetslag av högkvalificerade programmerare och släktforskningsentusiaster som arbetar tillsammans för att utveckla nya spännande tekniker och produkter. Tillsammans med Geni.com bildar vi en av världens största släktforskningstankesmedjor och kommer att spendera våra dagar och nätter med att klura ut hur man kan utveckla bättre verktyg för släktforskare.

Hur kommer användardata att hållas privat?

Släktträd på MyHeritage kommer att hållas kvar på MyHeritage. Vi kommer att se över Geni.coms sekretesspolicy, och kommer att göra den kompatibel med vår egen. Exempelvis, är levande person på MyHeritage inte sökbara på Google och vi kommer att göra samma med Geni.com.

Hur kommer detta påverka Geni.com?

Vi kommer att fortsätta att driva Geni.com som en separat webbplats med säte i Los Angeles och behåller namnet Geni.com. Vi har avsikten att fortsätta utveckla Geni.coms vision att skapa världsträdet och lägga till fler resurser för att de ska kunna nå sin potential. Många förmåner kommer att nå Geni.coms användare tack vare MyHeritages teknologier och expertis.

MyHeritage erbjuder fler produkter än Geni.com, som till exempel DNA-tester och dessa kommer snart att finnas tillgängliga för Geni.coms användare. Smart Matching och Record Matching utvecklades av MyHeritage och kommer successivt att bli tillgängligt på Geni.com. Vi är glad att få möjligheten att arbeta med fler än 100 administratörer på Geni.com.

Geni.coms-teamet skålar med Yuval och Gilad

Geni.coms-teamet skålar med Yuval och Gilad

Hur påverkar detta den släkthistoriska marknaden?

I kombination är MyHeritage+Geni.com en stor aktör på den släkthistoriska markanden. Det här är stora nyheter för den globala släktforskningsrörelsen. Sedan lanseringen av vår Record Matching teknologi i september, kan vi nu erbjuda ännu mer värde genom att nå ut till fler personer runt om i världen och skapa världens mest omfattande samling av släkthistoriskt material.

Hur stort gör detta MyHeritage?

Med Geni.com under våra vingar, tillsammans med WorldVitalRecords.com och FamilyLink.com och våra tidigare förvärv är vi nu uppe i 1,5 miljarder släktträdsprofiler, 72 miljoner registrerade användare och 27 miljoner släktträd. Geni.coms världsträd, samverkande projekt, diskussioner och andra unika funktioner ger oss nya viktiga resurser.

Hur många anställda kommer att ansluta sig till MyHeritage och vilka är de viktigaste personerna?

Vi är glada att välkomna hela Geni.coms arbetslag, bland annat ett par kunniga programmerare med mycket kunskap. Geni.coms alla medarbetare har anslutit sig till MyHeritage-teamet och sammanlagt är vi nu 130 anställda. Geni.com kommer att fortsätta att drivas lokalt av Geni.coms tidigare vd Noah Tutak som nu är MyHeritages vd i USA. Geni.coms utvecklingschef Justin Balthrop och vice teknikchefen Mike Stangel går över och blir vice vd:ar för teknologi och utveckling på MyHeritage. David Sacks, Geni.coms grundare, tillika legendarisk visionär när det kommer till släktforskning och även grundare och vd för Yammer, ansluter sig till MyHeritages styrelse. Geni.coms Los Angeles-kontor kommer att bli det nya forsknings- och utvecklingsnavet på MyHeritage i USA, tillsammans med vårt befintliga kontor i Utah.

Geni.coms team

Geni.coms team

Hur mycket kostade köpet av Geni.com?

Eftersom de båda bolagen är privatägda kan vi inte avslöja de finansiella villkoren för förvärvet.

Vi ser fram emot det som ligger framför oss och hoppas att det kommer skapa mer värde för MyHeritages och Geni.coms användare. Vi tackar alla för ert stöd och välkomnar era frågor och kommentarer nedan.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Gisela Ihrfors

    november 5, 2015

    Släktforskning