MyHeritage: Teknikkonferens för utvecklare

MyHeritage: Teknikkonferens för utvecklare

När vi i juni lanserade SuperSearch, vår släkthistoriska sökmotor, skapades en del uppståndelse i programmeringsvärlden.

Så mycket, faktiskt, att vi bestämde oss för att anordna en teknikkonferens (så kallad meetup) på vårt kontor. Över 60 mjukvaruutvecklare från ledande teknikföretag medverkade.

Skapandet av tekniken bakom SuperSearch, som gör det möjligt för användare över hela världen att söka i miljarder olika poster på några millisekunder, innebar stora tekniska utmaningar och innovation från MyHeritages utvecklingsteam. Vi trodde att detta skulle kunna vara av intresse för utvecklare.

Konferensens deltagare inkluderade mjukvaruutvecklare från ledande högteknologiska företag som HP och IBM. Vi delade med oss av SuperSearchs tekniska aspekter, från design till lansering. Och vi fick många frågor och bra feedback.

Vi diskuterade även de utmaningar som är kopplade till USA:s federala folkräkning från 1940-projektet, och hur vi ska kunna bli den första kommersiella organisationen att erbjuda bilder på hela folkräkningen online.

Det är alltid ett nöje att träffas och lära av varandra. Vi tycker att eventet blev lyckat och att det var kul att så många högprofilerade yrkesverksamma deltog.

Tack till alla som deltog.