Jultävlingen: Vi har utsett två vinnare…

Jultävlingen: Vi har utsett två vinnare…

Kommentarer2

Strax innan jul lanserade vi en jultävling, där man hade chansen att vinna en digitalkamera. Allt man behövde göra för att delta var att dela med sig av sitt favorit julminne eller bild.

Vi har mottagit en massa vackra bilder och berättelser, och det har varit svårt att välja en vinnare. Vi bestämde oss därför för att dela upp tävlingen i två kategorier – ”bilder” och ”berättelser” – och välja en vinnare från varje kategori.

Bilden nedan, är inskickad av Maria Gabriela och den vann kategorin ”bilder”.

Grattis till vinnaren Maria Gabriela
Grattis till vinnaren Maria Gabriela

Vinnaren i kategorin ”berättelser” heter Leota Basque. Nedan kan du läsa hennes berättelse.

Min speciella julklapp

Julen var en speciell tid för mig, min bror och syster när vi var små. Då drömde vi mycket. Vi började redan i november, vi bläddrade igenom gamla leksakskataloger och skrev önskelistor.

Mamma försökte hela tiden påminna oss om att julen handlar om Jesus, inte om att önska sig saker. Så med dåligt samvete, brukade vi i mitten av december försöka korta ner våra listor till endast tio saker, även fast vi visste att vi bara skulle få en eller två saker. Men det var kul att drömma!

Jag kommer aldrig glömma året då jag önskade mig en gitarr. Jag önskade mig en likadan som min pappa hade, en stor brun akustisk gitarr!

”Mamma och pappa har inte råd med det”, försökte min bror och syster att övertyga mig. I mitt hjärta visste jag att de hade rätt. Vår familj hade inte mycket pengar, särskilt inte för ett stort inköp som en gitarr. Men det hindrade inte mig från att drömma.

Mamma sa alltid till oss, om vi var ärliga skulle gud besvara våra böner. ”Det gör jag”, tänkte jag. Jag skulle be extra mycket. Och oj vad jag bad. Det året skrev jag inte en önskelista, som min syster och bror gjorde, för det enda jag ville ha var en gitarr.

Julaftons morgon kom. Inget under granen såg ut som en gitarr. Jag kämpade med att hålla tillbaka tårarna medan jag öppnade mina paket. Jag ville inte såra mina föräldrar, jag visste ju att de gav mig allt de kunde.

När alla hade öppnat sina paket, lämnade min pappa rummet. När han kom tillbaka höll han i sin gitarr i sina armar och på den satt en stor blå rosett fastklistrad. När han gick mot mig började jag gråta. Jag kunde inte tro mina ögon, att min pappa skulle ge mig sin mest kära ägodel. Även fast gitarren var gammal, blev jag jätteglad. Det här betydde att min pappa älskade mig. Jag har inte kvar gitarren, men den kärlek som min pappa gav till mig den dagen, kommer jag alltid att bära med mig.

Tack till alla som deltog. Ni är alltid välkomna att skicka bilder och släktberättelser till sara@myheritage.com.

Vi önskar alla en god fortsättning och ser fram emot att delar fler berättelser och bilder med er framöver.

Taggar: ,

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

 • Gunnel Nordstrand


  februari 4, 2013

  Här sitter jag med tårar i ögonen, känner kärleken härlig berättelse om din barnsdoms jul. Tack för berättelsen.Hälsningar Gunnel

  • Sara


   februari 4, 2013

   Hej Gunnel,

   Kan inte göra mer än att hålla med, det är en mycket rörande berättelse.

   / Sara

Copyright © 2021 MyHeritage Ltd.‎