Ny säsong av radioprogrammet Släktband

Kommentarer

Äntligen är det dags för en ny säsong av Sveriges Radios prisade släktforskningsprogram Släktband. Från och med i dag fram tills den 10 februari 2014 kommer vi varje vecka att få följa enskilda människoöden och höra när de går från ett namn på ett ark i ett arkiv till en levande människa.

Programledarna Gunilla Nordlund och Elisabeth Renström (Bildkälla: Sveriges Radio)
Programledarna Gunilla Nordlund och Elisabeth Renström (Bildkälla: Sveriges Radio)

På Släktbands egen webbplats kan man hitta en massa intressant och bra information om man vill fördjupa sig i sin släktforskning. Dels kan man lyssna på tidigare säsonger av programmet och dels finns det en hel del bra länkar och praktiska tips att tillgå. Man blir väldigt inspirerad till att börja släktforska när man tar sig en titt på webbplatsen.

Att vi svenska släktforskare är lyckligt lottade med enkel tillgång till information är något som programmet understryker. Programledarna menar att den enda information som man inte kan hitta om en släkting när man söker information är hur släktingen luktade. Det finns nog en sanning i det.

Precis som varje säsong finns det ett tema. I år sätter man fokus på om människornas stret och slit i gamla tider.

Släktband började sändas 2004 och har producerat över 100 program. Precis som tidigare år är det Gunilla Nordlund och Elisabeth Renström som är programledare.

Programmet sänds på måndagar klockan 10.35 i P1. Med repris natten mot tisdag klockan 00.02 och lördag klockan 12.05.

Klick här för att besöka programmets webbplats.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej