Vikten av att källhänvisa – så lägger du till källor i MyHeritage

Vikten av att källhänvisa – så lägger du till källor i MyHeritage

Kommentarer

När man börjar släktforska är det lätt att skriva in en massa information i sitt släktträd utan att ange var man hittat informationen. När trädet blir större och man vill kontrollera sina första poster kan det vara svårt att minnas informationens källa.

På MyHeritage erbjuder vi möjligheten att lägga till källor, både i programvaran Family Tree Builder och på släktplatsen online.

Så anger du källor i Family Tree Builder

I Family Tree Builder anger du källor genom att gå till en specifik profil i släktträdet, därefter klicka på ”redigera” > redigera detaljer > fliken ”citat” > där kan man välja olika typer av källor.

Här är en video som visar exakt hur du lägger till källor i ditt släktträd i Family Tree Builder:

Ange källa i Family Tree Builder from Sara Silander on Vimeo.

Ange källor direkt online i ditt släktträd

Om du har synkroniserat ett träd från Family Tree Builder med källor till din släktplats online kommer du att se en ny kategori under fliken ”släktträd” som heter just ”källor”. Där hittar du dina redan existerande källor och du kan även lägga till nya.

Källor
Om du ännu inte har några källor på din släktplats men vill lägga till, gå då till den individ i trädet som källan avser, klicka på pen-symbolen > längst ner i rutan klicka på ”Redigera mer (bio, mer fakta…)” > klicka på ”källcitat” > markera vilken källa eller ange en ny.

Här är en video som visar exakt hur du lägger till källor i ditt släktträd online:

Lägg till källor i ditt släktträd online from Sara Silander on Vimeo.

Skulle du vilja se instruktionsvideoklipp om andra funktioner på MyHeritage? I så fall, vilka?

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej