Släktforskningstips: Virtuella kyrkogårdar

Släktforskningstips: Virtuella kyrkogårdar

Kommentarer2

Har du provat den virtuella kyrkogårdsfunktionen i Family Tree Builder?

Den virtuella kyrkogård är en plats där kan man minnas sina anfäder. Den skapas automatiskt när man laddar upp mediefiler associerade till en persons begravningsinformation.

Virtuella kyrkogårdar

Gravstenar erbjuder viktig information om släktingar, såsom födelse- och dödsdatum, namn, makarnas personsuppgifter med mera. Den virtuella kyrkogårdsfunktionen är ett bra sätt att berika ditt släktträd med en rikedom av information, exempelvis genom att koppla bilder på gravstenar direkt till släktträdsprofiler.

Den virtuella kyrkogården sammanställer all begravningsrelaterad media vilket ger enklare tillgång till information från dessa viktiga källor, utan att trängas med andra fotoalbum i Family Tree Builder. Dessa bilder hålls separat från vanliga fotoalbum, eftersom de är associerade med begravningsfakta. På så sätt kommer du inte att kunna se kyrkogårdsbilderna när du tittar på bilder på levande personer.

Funktionen är enkel att använda. I den virtuella kyrkogården kan alla avlidna listas ihop eller ses som enskilda profiler.

När du tittar på trädet i Family Tree Builder har alla avlidna personer markerats med en gravstensikon i deras profilkort. Om det redan finns mediefiler associerade med personens begravningsfakta så visas en liten bild på en gravsten ovanför ikonen:

Gravstensikon i en individuell profil (klicka för större bild).
Gravstensikon i en individuell profil (klicka för större bild)

Hovra över gravstensikonen för att se bilden och tillhörande information som dödsdatum och begravningsplats.

Dödsdatum och begravningsinformation (klicka för större bild)
Dödsdatum och begravningsinformation (klicka för större bild)

Klicka på gravstensikonen i personens profilkort för att se den virtuella kyrkogården för den specifika personen. På det sättet får du tillgång till all media samt begravningsfakta om personen. Nya bilder på en enskild gravsten kan läggas till direkt genom att klicka på Ny.

Lägg till bilder för en person i den virtuella kyrkogården (klicka för större bild)
Lägg till bilder för en person i den virtuella kyrkogården (klicka för större bild)

För att se den virtuella kyrkogården för alla avlidna i ditt släktträd klicka på verktyg > virtuell kyrkogård, eller gå till Bilder och välj virtuell kyrkogård. Där kan du välja en specifik person och se information om honom eller henne.

Den virtuella kyrkogården erbjuder en plats att organisera och komma åt begravningsinformation och bilder tillhörande dina anfäder.

Har du prövat den här funktionen? Dela med dig av vad du tycker i kommentarsfältet nedan.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

 • Klas Weman


  oktober 20, 2014

  Kan man återanvända samma bild för flera personer i t.ex. en familjegrav utan att importera bilden på nytt varje gång?

  • Sara


   november 4, 2014

   Hej Klas,

   Ja, det kan du. Det enda du behöver göra är att tagga alla personerna på bilden.

   / Sara