Skicka in ditt släktrecept till vår julkokbok – och du har chansen att vinna ett kockbesök!

Skicka in ditt släktrecept till vår julkokbok – och du har chansen att vinna ett kockbesök!

Kommentarer

Är det din mormors julskinka som får dig att längta till julbordet år efter år? Eller är det din mosters egengjorda mannagrynsgröt?

För att uppmärksamma den stundande julen, sammanför vi två fantastiska traditioner – mat och släkt – i en spännande jultävling!

Jultävling

Vi vill få reda på vilka recept som finns i din släkt och historierna bakom dem. Är det en maträtt som gått i arv, eller är det en ny rätt från förra året? Är maträtten unik eller är den traditionell? Varför gillar du just denna rätt och vad är historian bakom den?

En lycklig vinnare med det bästa receptet och släkthistorian bakom det kommer att få ett hembesök av en kock som kommer att laga mat till dig och din släkt. Vi kommer även att samla ett urval av våra favoriter bland de inskickade recepten och göra en internationell kokbok med jultema.

Mat har länge varit en familjeangelägenhet och julen är en perfekt tid för att smaka på kulinariska recept som har gått i arv, eller som kommer från de länder som dina förfäder kom från. Kokboken med jultema kommer att finnas tillgänglig för nedladdning på vår blogg under de kommande veckorna.

Jul, hanukka, kwanzaa och diwali är bara några av de globala högtiderna som firas av familjer runt om i världen och har alla sina egna speciella rätter. Oavsett om det är ett hemligt recept som en kusin har gjort, eller om det är en traditionell maträtt förknippat med högtiden, kan varje recept berätta lite om din släkthistoria och bakgrund – och vi vill höra om din.

För att delta:

  • Skicka in ditt släktrecept till stories@myheritage.com med ämnesraden “Julrecept” senast den 30 november 30 2014.
  • Glöm inte att berätta lite om receptet (vem har gjort det, när det gjordes, varför det är speciellt för dig).
  • Skicka en bild på rätten, eller en familjebild från en tidigare jul, eller en bild på släktingen som har gjort receptet.
  • Dela minnen och historian om din släkt, jultraditioner och släktingen bakom receptet.

Håll ett öga på vår blogg under de kommande veckorna. Där kommer vi att lägga upp kokboken med festliga julrecept från hela världen. Vi ser fram emot att läsa dina recept och historierna bakom dem.

Julen, eller vilken högtid man firar, är den perfekta tiden för släkten att samlas och dela berättelser och minnen samtidigt som man avnjuter en god måltid. Finns det något bättre sätt att kombinera mat och släkten än att vinna en gourmetmåltid gjord av en kock i ditt eget hem?

Lycka till!

MyHeritage-teamet

Taggar: ,

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej