Nyhet: Instant Discoveries™

Kommentarer

Vi är glada att meddela lanseringen av Instant Discoveries™, en ny kostnadsfri upplevelse som gör det enklare för nya användare att påbörja sin släktforskningsresa.

Föreställ dig – att samma ögonblick som du registrerar dig på MyHeritage – kommer du att få se ett fotografi på din gammelmormor som du aldrig tidigare har sett. Eller att du får upp en släktträdsgren med flera av dina förfäder med hjälp av ett par angivna personuppgifter. Upptäckter kan vara magiska och bidra till att nybörjare intresserar sig för sin släkthistoria och blir trollbundna av denna fascinerade aktivitet.

Med Instant Discoveries™ tar det bara ett par sekunder för personer som registrerar sig på MyHeritage att upptäcka förfäder och skapa släktträd online med många släktingar och fotografier. Efter att vi finslipat tekniken gav vi oss ut på New Yorks gator för att demonstrera Instant Discoveries™ för förbipasserande. Det var häftigt att se deras emotionella reaktioner, som du kan se på det korta videoklippet ovanför.


Fram tills nu har registreringen på MyHeritage inneburit att man har skapat ett träd från grunden. Det tog lite tid för matchningar att börja rulla in och processen att gå igenom dem var väldigt detaljerad och vetenskaplig och uppgifter kunde endast läggas till stegvis i trädet. Det var inte möjligt att lägga till en hel gren till sitt träd med ett enda klick, även om man var helt säker på att alla uppgifter var korrekta.

Med vår nya Instant Discoveries™-upplevelse ombes nya användare som inte är registrerade på MyHeritage och inte har ett träd att skriva in grundläggande uppgifter om de sju närmaste släktingarna – vi kallar dessa för de magiska sju (användaren, hans eller hennes två föräldrar och fyra mor- och farföräldrar) – därefter får de automatiskt Instant Discoveries™ om deras släktingar och förfäder och de ges möjlighet att låta sitt släktträd växa direkt.

MyHeritage matchar snabbt deras träd med miljarder av släktträdsprofiler och historiska poster med hög precision för att minimera antalet falska positiva träffar. Den viktigaste information ges till användaren som en Instant Discovery™. Användaren kan godkänna informationen med ett klick, kostnadsfritt, eller hoppa över träffen och utforska andra upptäckter. Alla tidigare matchningstekniker på MyHeritage inklusive Smart Matches, Record Matches och Record Detective är fortfarande tillgängliga.

Instant Discoveries™

Hur fungerar det?

Instant Discoveries™ är baserad på vår Smart Matching™-teknik och vi har gjort den enkel att använda. Vi har utvecklat tekniken så att felaktiga matchningar automatiskt filtreras bort och användare tillåts att lägga till stora mängder data till sitt träd utan att skapa dubbelarbete. För att skydda andra användares integritet kommer upptäckterna aldrig att beröra levande personer och källhänvisning skapas i trädet för att dokumentera exakt varifrån uppgifterna kommer.

Inte alla är garanterade att få en upptäckt så fort man har registrerat sig. Det beror på hur mycket information som skrivs in under registreringen (att skriva in flera namn och mer data hjälper) och varifrån dina förfäder kommer. I vissa länder får 35 % av användarna bra upptäckter och hitintills har 78 % av dem som fått upptäckter tyckt att de har varit användbara och uppskattat dem. Framgången till denna teknik förbättras varje dag i takt med att MyHeritages databas expanderar med över en miljon trädprofiler och fem miljoner historiska poster dagligen. Vi hoppas att det kommer en dag då Instant Discoveries™ fungerar för nästan alla användare.

Hur kommer jag igång?

Nya användare kan enkelt registrera sig på MyHeritage kostnadsfritt och ange grundläggande uppgifter om sig själv och sina närmaste släktingar. Instant Discoveries™ fungerar även om du använder en surfplatta eller smartmobil eller vår kostnadsfria mobilapplikation.

Steg 1: Registrera dig på www.myheritage.se
Steg 1: Registrera dig på www.myheritage.se
Steg 2: Ange information om morföräldrarna
Steg 2: Ange information om morföräldrarna
Steg 3: Ange information om farföräldrarna
Steg 3: Ange information om farföräldrarna

Klicka “klar” när du har skrivit in informationen du känner till.

Det är då magin börjar och vi forskar om din släkt åt dig!

Utforska din släkt
Efter att vi har sökt igenom 1,5 miljarder profiler och över 27 miljoner släktträd tar det inte mer än några sekunder innan vi har hittat upptäckter åt dig.

Upptäck mer...

Med ett klick kan du markera om matchningen är korrekt, och om så är fallet kan du se personens släktkopplingar, deras profilfotografier och lägga till grenen i ditt nya träd.

Vill du ha den här upptäckten?
Vill du ha den här upptäckten?
När du har lagt till personerna i ditt träd får du ytterligare en Instant Discovery™ eller så går du vidare till ditt släktträd för att låta det fortsätta att växa.
Upptäckter har gjorts
Upptäckter har gjorts
Så här ser trädet ut efter man har godkänt en upptäckt:
Släktträdet berikas med ny information (klicka för större version)
Släktträdet berikas med ny information (klicka för större version)

Instant Discoveries™ låter nya användare gå från små trädplantor med endast ett par individer till stora blommande släktträd med många grenar på bara ett par minuter. Från den utgångspunkten kan användare bli beroende av släktforskning.

Vi arbetar nu på att utveckla denna teknik genom att använda data från Geni.com och historiska poster. Vi kommer även att göra denna funktion tillgänglig för existerande MyHeritageanvändare så att de kan lägga till hela grenar till sitt släktträd med ett enda klick om de litar på källan. Vi kommer även att ge superanvändare en förhandsvisning av tjänsten för att kontrollera vilken information de kopierar till sina träd. Den här typen av upptäckter är användbara, inte enbart för nybörjare, utan även för erfarna släktforskare som vill automatisera långa manuella processer.

Vi har åtagit oss att göra släktforskning roligare och mer tillgänglig för alla. Instant Discoveries™ är ett viktigt steg i den riktningen. Vi tror att detta kan hjälpa fler personer att inse hur roligt det är att släktforska och vi är väldigt exalterade över denna innovation och har flera liknande funktioner på gång. Håller er uppdaterade!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej