MyHeritage sponsrar forskningscenter på nyöppnat polskt museum

MyHeritage sponsrar forskningscenter på nyöppnat polskt museum

MyHeritage är en sponsor till museet Polin i Warszawa, Polen, som just öppnade upp dörrarna till en spännande ny utställning.

Som en del av vår sponsring är, den nyligen lanserade, MyHeritage Library Edition tillgänglig på alla datorer i museets forskningscenter, vilket ger museibesökare tillgång till miljarder av historiska poster.

MyHeritage sponsrar forskningscenter på nyöppnat polskt museum

Museet har dokumenterat de polska judarnas resa och historia, från medeltiden till vår samtid. Museet inrymmer utställningar, föreläsningar och ett forskningscenter som ger tillgång till databaser så att man kan lära sig mer om de polska judars arv. Mer information hittar du här.

Museets huvudutställning, som öppnade i oktober, är en resa genom 1 000 år av de polska judarnas historia – från medeltiden till i dag.

Den inkluderar åtta gallerier som sträcker ut sig över 4 300 kvadratmeter och presenterar de polska judarnas arv och kultur och belyser deras religiösa och politiska mångfald, dramatiska historiska händelser, Förintelsen och avslutas med en redovisning av samtiden. Utställningen visar artefakter, målningar, interaktiva installationer, rekonstruktioner, modeller och videoprojektioner. Läs vidare här.

Museets Polin i Warszawa

Vi är glada att vara en av sponsorerna till museets forskningscenter för att hjälpa besökare att enkelt utforska sitt arv och komma igång med sin släktforskning.

Vi hoppas att detta kan ge många besökare möjlighet att lära sig mer om sitt polska arv och historian om judenheten i Polen.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Jan Kostanty

    januari 9, 2015

    Underbart bra.
    Den värsta intellektuella fällan för framtidens ungdomar, är historielöshet, och ”makter som försöka skriva sin egen historia baserad på lögner och djävulskap”, alltså revisionism och historieförfalskning.
    Vi vet alla som äro någorlunda medvetna om vad som ibland försiggår ”bakom kulisserna”, att just Sanningen äro det bästa medlet att dräpa djävulskap och lögner. Men vi skola vara medvetna om, vad min far sade en gång:
    – ”ett gram illvilja väger ofta tyngre än ett ton argument”.
    Klara bevis i form av säkra urkunder och historiedetaljer, äro väl därför mycket önskvärt.
    Tack för ert initiativ, det bådar gott.