Instant Discoveries™ är nu tillgänglig för alla användare på MyHeritage!

Kommentarer40

Vi är glada att kunna tillkännage att Instant Discoveries™ nu är tillgänglig för alla användare på MyHeritage. Instant Discoveries™ lanserades i december 2014 som en unik upplevelse för användare att upptäcka släkthistorisk information och tillämpa den i sitt träd på MyHeritage, utan ansträngning. Till en början kunde bara nya användare som registrerade sig för första gången – och som var nybörjare – använda tjänsten för att enklare komma igång med sin forskning. Genom att registrera sig på MyHeritage och ange uppgifter om de närmsta familjemedlemmarna kunde nya användare upptäcka anfäder, släktingar och se släktfoton på ett par sekunder. Efter den framgångsrika lanseringen av Instant Discoveries™ begav vi oss ut på New Yorks gator för att demonstrera den för förbipasserande. Det var fantastiskt att se deras känslosamma reaktioner.

Från och med denna vecka har vi tagit den här banbrytande tekniken till nästa nivå genom att erbjuda Instant Discoveries™-upplevelsen till alla MyHeritages användare, vilket gör det möjligt att lägga till fler individer och foton i existerande släktträd, med bara ett par klick.

Hur fungerar det?

Instant Discoveries™ är ett “paket” av släkthistorisk information som du kan nå med ett klick. Om en individ i ditt träd kopplas till en gren i ett annat träd kommer du meddelas om detta och kan då välja att lägga till alla i den grenen (upp till 40-50 personer) direkt i ditt träd, om de inte redan finns med. Istället för att manuellt lägga till en person åt gången och ändra uppgifterna bit för bit.

Varje Instant Discovery™ är baserad på en matchning, som hittats av vår Smart Matches™-teknik och vi filtrerar bort felaktiga matchningar automatiskt. Instant Discoveries™ kompletterar Smart Matches™ när det kommer till hur informationen appliceras i användarens träd. Med Smart Matches™ läggs information till i trädet manuellt, en uppgift efter en annan. Det samma gäller för personer.

Med Instant Discoveries™ kan en hel gren kopieras med ett enda klick, tillsammans med alla uppgifter, händelser och fotografier. Samt att källhänvisningar automatiskt skapas i ”målträdet”, med exakt hänvisning till den plats där uppgifterna hittats. För att skydda andra användares integritet uppger Instant Discoveries™ aldrig information om levande personer.

Vi har redan bearbetat miljontals släktträd på MyHeritage och gjort upptäckter på 28 miljoner befintliga träd, som lagts till av våra användare. Vi har då upptäckt att över 50 % av träden kommer att få en eller fler upptäckter! Mängden upptäckter ökar i takt med att ditt träd växer (exempelvis kommer ett träd med 100 individer åtminstone få en, om inte fler upptäckter). Även om ditt träd inte växer kommer mängden uppgifter fortfarande öka dagligen eftersom MyHeritage kommer att lägga till miljoner av poster och profiler dagligen och samla mer data att jämföra mot ditt träd.

Världskarta över upptäckter

MyHeritageanvändare runt hela världen har redan börjat få upptäckter och lagt till dem i sina träd. För att få en känsla av de fantastiska saker som personer upptäcker har vi skapat en rolig och interaktiv karta som visar användares upptäckter på MyHeritage, nästan i realtid. Klicka på fotot nedan för att se den interaktiva kartan.

Världskarta över upptäckter – klicka för att se den interaktiva kartan nu!
Världskarta över upptäckter – klicka för att se den interaktiva kartan nu!

Meddelanden och Discovery Hub™

MyHeritageanvändare kommer snart att få e-postmeddelanden om Instant Discoveries™. Ungefär en gång i veckan kommer användare att informeras om de bästa upptäckterna som vi har hittat åt dem. Förutom detta är, från och med denna vecka, alla upptäckter tillgängliga på vår nyligen lanserade Discovery Hub™. Denna nya och lättanvända sektion är lika innovativ som tekniken bakom den och låter nybörjare och avancerade släktforskare att automatisera långa och manuella processer, och lägga till ny information med ett par enkla steg.

Den nya Discovery Hub™
Den nya Discovery Hub™

Den nya Discovery Hub™

”Discovery Hub™” kommer under de kommande månaderna att utvecklas och samla alla Instant Discoveries, Smart Matches och Record Matches på en plats med lättanvänd funktionalitet och nya verktyg som har varit under utveckling i mer än ett år och erbjuda en rik plattform för användare att upptäcka sin släkthistoria med hjälp av våra tekniker.

Kom igång med Instant Discoveries™

Alla sidor på MyHeritages släktplatser har nu en ny meny för enklare navigering. Menyn har större typsnitt vilket gör det enklare att följa. Fliken ”upptäckter” innehåller alla områden som är kopplade till släkthistoriska upptäckter. Smart Matches, Record Matches och den nya Instant Discoveries™ hittas via ”Discovery Hub”.

Klicka på den nya fliken ”upptäckter” för att få tillgång till Instant Discoveries™ på din släktplats och välj ”Discovery Hub”.

Den nya släktplatsnavigeringen
Den nya släktplatsnavigeringen

Om en upptäckt har gjorts, klicka på ”visa upptäckt” för att se dess detaljer. Om du inte har fått någon upptäckt, lägg då till fler personer i ditt träd så att nya upptäckter kan göras.

Discovery Hub™-sidan är där du kan se dina bästa upptäckter
Discovery Hub™-sidan är där du kan se dina bästa upptäckter

Observera att “Discovery Hub” hjälper dig att hitta de bästa upptäckterna som finns för dig och du kan bläddra igenom de bästa om fler än en är tillgänglig med hjälp av pilarna som tillhandahålls.

Sidan visar var upptäckterna har hittats. Om de är hittade i ett annat träd kommer du att informeras om vem som administrerar det och från vilken land det kommer.

En upptäckt kommer att visa matchningen som den är baserad på och du ombes att bekräfta om den är korrekt eller inte. Klicka på ”ja” om personen i ditt träd verkar vara den samma som i det andra trädet eller posten.

Bekräfta matchningen som upptäckten är baserad på
Bekräfta matchningen som upptäckten är baserad på

Om du bekräftar den kommer du att se ytterligare personer som kan läggas till i ditt träd, ihop med deras namn, relationen till dina matchningar och deras profilfoton. Klicka på ”lägg till i mitt träd” för att automatiskt lägga till all information direkt i ditt släktträd! Vi kallar detta för att ”tillämpa” en Instant Discovery™.

Klicka på “lägg till i mitt träd” för att tillämpa matchningen
Klicka på “lägg till i mitt träd” för att tillämpa matchningen

Alternativt kan du klicka på “avvisa upptäckt” om du inte är intresserad av att använda den eller om du tror att matchningen som upptäckten är baserad på är felaktig.

När en upptäckt tillämpas får ditt träd all tillgänglig information om varje individ: alla namn, händelser, datum, platser etc. och alla fotografier kopplade till personen (inklusive profilfoto).

Få ditt träd att växa

Efter att en upptäckt är tillämpad kommer du att föras till ditt släktträd där ett meddelande kommer att sammanfatta vad som just skett:

Bekräftelse av en upptäckt tillämpad i släktträdet
Bekräftelse av en upptäckt tillämpad i släktträdet

Ditt träd kommer att uppdateras och alla nya profiler markeras med “NY”:

Släktträd berikat med ny information
Släktträd berikat med ny information

Den praktiska “ny”-markeringen kommer att visas i 15 minuter och sedan försvinna.

Nu kan du utforska vidare i ditt träd och klicka på nya poster för att titta på deras profiler och se vilken typ av information som du precis har fått om varje individ. Du kommer också börja få Smart Matches och Record Matches för dessa nya poster, plus Instant Discoveries™. Ditt träd kommer nu att expandera ännu snabbare.

Nyligen tillagda släktträdsprofiler har nu fått Smart Matches och Record Matches, vilket kan leda till ytterligare uppgifter
Nyligen tillagda släktträdsprofiler har nu fått Smart Matches och Record Matches, vilket kan leda till ytterligare uppgifter

Hur mycket kostar det?

Alla MyHeritageanvändare har nu möjlighet att använda denna funktion för att göra snabba släkthistoriska upptäckter. De första upptäckterna som görs är kostnadsfria, men de efterföljande kräver ett Premiumplusabonnemang. Upptäckter kommer alltid att hittas och visas kostnadsfritt, men för att lägga till dem i trädet med ett klick (efter de första som ges gratis) krävs ett abonnemang.

Om du redan har ett PremiumPlusabonnemang kommer du kunna tillämpa så många Instant Discoveries som du vill, utan begränsningar. Tja, nästan utan begränsningar…På grund av tekniska skäl var Instant Discoveries från början endast tillgängligt för släktträd med 25 000 profiler eller färre. Efter att ha lagt till en upptäckt kommer ditt träd att ändras och därmed kommer nya upptäckter att beräknas. När de har beräknats klart, vilket kan ta mellan ett par sekunder till 24 timmar, kommer MyHeritage att erbjuda dig ytterligare upptäckter.

Instant Discoveries™ och Smart Matches™

Instant Discoveries™ hittar inte information åt dig som du kan upptäcka via en Smart Match™. Men, att tillämpa en upptäckt är en ny funktion som görs med ett klick. Det läggs inte till dubbletter i ditt träd, även om samma namn stavas på olika sätt. Det fungerar på samma sätt som Smart Matches™. Genom att bygga på ditt träd med ny information, som annars skulle ha krävt att du manuellt lagt till personer och gjort manuell granskning av information i andra källor innan de lagts till i ditt träd, kan nu en Instant Discovery™ med ett enda klick spara dig timmar av arbete som du manuellt skulle behövt gjort med Smart Matches™.

Den sistnämnda praxisen av manuell granskning är faktiskt den bästa från ett släktforskningsperspektiv. Den rekommenderas stark, särskilt för mer erfarna släktforskare och den maximerar noggrannhet och låter dig välja exakt vilken information som du vill lägga till i ditt träd och vilken som du inte vill behålla. Men det är ofta för komplicerat att följa denna praxis om du är novis eller amatör. Instant Discoveries™ gör det mer smärtfritt att lägga till ny information i trädet. Professionella släktforskare kan fortfarande använda Instant Discoveries™, till exempel för att lägga till hela grenar i sitt träd från källor som de litar på, medan att använda Smart Matches™ för andra behov kräver närmare granskning.

Ännu kraftfullare Instant Discoveries™ kommer snart

Den första versionen som lanserats den här veckan hittar upptäckter baserade på Smart Matches™. Vi kommer snart utveckla den så att den även baseras på Record Matches. Detta innebär att teknologin kommer att förbättras ytterligare och att MyHeritages användare kommer att få upptäckter från träd som härstammar från Geni och FamilySearch, men även från folkräkningsposter och andra typer av poster. Upplevelsen av att använda Instant Discoveries™ kommer inte att ändras trots att vi breddar de källor från vilka upptäckterna görs.

Ytterligare förbättringar följer

Inom en snar framtid kommer vi att lägga till ytterligare spännande förbättringar. Tillgängliga upptäckter kommer att synas i speciella profilfoton direkt på lämplig plats i ditt släktträd online. Till exempel om en gren kopplad till din farfar saknas i ditt släktträd, men hittats av MyHeritage någon annanstans, kommer du se en ruta bredvid din farfars profil i släktträdet. Du kommer kunna lägga till hela grenar i trädet med ett par klick, genom att klicka på rutan och gå igenom stegen som beskrivits tidigare.

För användare som inte vill ha dessa rutor i sitt träd kommer vi att lägga till en konfigurationsinställning så att de kan stängas av. Vi utvecklar också ett speciellt förhandsgranskningsläge för mer erfarna användare och ger dem möjlighet att fördjupa sig i upptäckterna och vara mer kräsen när det kommer till att välja vilken information – från varje person – som de skulle vilja lägga till i sitt träd, snarare än att välja hela upptäckten. Innan förhandsgranskningsläget är tillgängligt, och även efteråt, är det oerhört viktigt att undersöka innehållet i upptäckten och se till att den är korrekt och kommer från en pålitlig källa innan informationen läggas till i ditt släktträd. Detta minskar spridningen av felaktig information.

Vi är verkligen glad att expandera Instant Discoveries™ till alla våra användare. Vi hoppas att du kommer upptäcka fantastisk ny information om din släkthistoria och vi bjuder in dig att dela med dig om vad du upptäcker genom att utforska vår sida för användarberättelser (endast på engelska) och dela din berättelse där.

Med vänliga hälsningar,

MyHeritage-teamet.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

 • Mikael


  april 26, 2015

  Hej. Det här låter ytterst spännande. Det första som slår mig är hur man i ett sånt här scenario garanterar äktheten i informationen? Dvs hur man undviker att jag ex. godkänner en matchning och får inlagt information om personer från någon annan, som denne i sin tur fått från en tredje, som fått den från ytterligare någon annan, finns det någon kvalitetskontroll av de personer som läggs till att de matchats mot faktiska arkiv och register?

  • Sara


   april 30, 2015

   Hej Mikael,

   Du tar upp något bra och viktigt.

   Instant discoveries är, precis som Smart matches, förslag och består av en eventuell match mellan två personer. MyHeritage erbjuder sina användare en plattform att ”expandera genom att dela” och det åligger webbmasters, som får matchningarna att kontrollera uppgifterna och eventuellt diskutera dessa med andra webbmasters genom denna plattform.

   / Sara

 • Kurt Åkerlind


  maj 5, 2015

  Hej !
  Tyvärr så har Ni blandat ihop två kusiner. Det märkliga är att dom
  var födda samma år, dog samma år och deras fäder hette Sikström och dom levde i samma område i Värmland.
  Mycket märkligt.

  • Sara


   maj 7, 2015

   Hej Kurt,

   Tack för din kommentar. Jag har mejlat dig så att vi kan ta se över detta ärende.

   / Sara

 • Malin


  maj 8, 2015

  Hej! Jag har inte tillgång till denna funktion än. Jag förstår om det tar ett tag att rulla ut den till alla användare, men på bloggposten ovan låter det ju som om ni redan skulle vara klara? Närnärnärnär kommer den?

  • Sara


   maj 11, 2015

   Hej Malin,

   Tack för din kommentar. Du hittar Instant Discoveries™ om du går till fliken släktträd > Discovery Hub™ på din släktplats.

   Mycket nöje!

   / Sara

 • Ebbe Gärdhagen


  maj 12, 2015

  Hej Sara! När jag går in på släktträd hittar jag inte Discovery Hub. Endast smart matches o record matches.

  • Sara


   maj 12, 2015

   Hej Ebbe,

   Du ska nu ha en Discovery Hub på din sida.

   / Sara

 • Peter


  maj 12, 2015

  Har samma problem som Ebbe.

 • tina


  maj 12, 2015

  min sambo har inte discover hub heller. /tina

 • Rolf Holmberg


  maj 12, 2015

  Hej Sara! Jag har samma problem som föregående person. Jag har inte den nya funktionen under släktträd heller! Jag är premiumkund! Kan ni fixa detta?

  • Sara


   maj 13, 2015

   Hej Rolf och ni andra med samma fråga,

   Under fliken ”upptäckter” hittar du din discovery hub. Om du inte ser den där rekommenderar jag dig att rensa cacheminnet och ta bort cookies på din dator.

   / Sara

 • Rolf Holmberg


  maj 13, 2015

  Jag kör just nu på en i-Pad, det kanske inte funkar på den enheten? Det finns inget under upptäckter, förutom matchande släktträd!

  • Sara


   maj 13, 2015

   Hej Rolf,

   Vänligen se svaret ovan.

   / Sara

 • Rolf Holmberg


  maj 13, 2015

  Jag har ominstallerat till det nyaste ios, så det bör inte finnas något kvar i cacheminnet ej heller cockies.

  • Sara


   maj 18, 2015

   Hej Rolf,

   Tack för din kommentar. Du kan inte hitta Discovery Hub i appen, utan via webbläsare.

   / Sara

 • ingrid krook


  maj 13, 2015

  om man har nästan till gränsen med antal personer i trädet kan man iallafall lägga till de 40 personerna

  • Sara


   maj 15, 2015

   Hej Ingrid,

   Tack för din kommentar. Gratisgränsen går vid 250 eller färre profiler i sitt släktträd.

   / Sara

 • Roland Jonsson


  maj 15, 2015

  Hej! Jag skulle vilja styra vilken gren som skall kopieras ifrån och välja vilka som skall kopieras till min gren. Tex alla barn ifrån site s1 namn nn:s barn till min site namn nn.
  Mvh Roland Jonsson

 • Annika


  maj 17, 2015

  Hej!
  Som så många andra har jag inte fått discovery hub att fungera. Har raderat cascheminnet och tagit bort cookies.
  /Annika

  • Sara


   maj 19, 2015

   Hej Annika,

   Du ska nu ha Discovery hub på din släktplats. Mycket nöje!

   / Sara

 • Birgit Jacobson


  maj 20, 2015

  Hej!

  Jag kan inte heller hitta någon Discovery Hub.

 • Sara


  maj 25, 2015

  Hej Birgit,

  Under fliken ”upptäckter” hittar du din discovery hub. Om du inte ser den där rekommenderar jag dig att rensa cacheminnet och ta bort cookies på din dator.

  Vänligen Sara

 • Nils Erik Eng


  maj 26, 2015

  Hej Sara!
  Som så många andra saknar jag Discovery Hub

  Nils Erik Eng

  • Sara


   maj 27, 2015

   Hej Nils Erik,

   Tack för din kommentar. Du har en Discovery hub under fliken ”upptäckter”.

   / Sara

 • mona larsson


  maj 26, 2015

  jag vill bli medlem, men då får ni skicka en faktura.

  • Sara


   maj 27, 2015

   Hej Mona,

   Du behöver inte betala för att bli medlem på MyHeritage. Om du vill uppgradera med faktura rekommenderar jag dig att kontakta sales@myheritage.com, så kan de hjälpa dig vidare.

   Vänligen Sara

 • Camilla Forsberg


  juni 10, 2015

  Hej Sara!
  Jag saknar också Discovery Hub

  Med vänlig hälsning
  Camilla

  • Sara


   juni 22, 2015

   Hej Camilla,

   Du ska ha en Discovery hub. Om du inte ser den där rekommenderar jag dig att rensa cacheminnet och ta bort cookies på din dator.

   / Sara

 • Carl-Eric Elofsson


  juni 11, 2015

  Jag har redan haft stor nytta av Discovery hub, men naturligtvis dyker det upp felaktigheter ibland, men jag kollar allt, så det blir aldrig problem. Tack för denna fina service!

  • Sara


   juni 12, 2015

   Hej Carl-Eric,

   Tack för din uppmuntrande kommentar!

   Jag önskar dig lycka till i din fortsatta släktforskning!

   Vänligen Sara

 • Monica Henningsson


  juni 22, 2015

  Hej! Ni sänder historia om johansson till mig tror det rör sig om svägerska familj. hon hette MonicaJohansson innan hon gifte sig med min bror. Då kom hon att heta Monica Flogård. Häls. Monica Henningsson född Flogård.

  • Sara


   juni 22, 2015

   Hej Monica,

   Tack för din kommentar. Har du skrivit in Monica Johansson i ditt släktträd?

   Vänligen Sara

 • Lennart Ljungh


  juli 12, 2015

  Jag har premium plus, men kommer till en sida som vill att jag ska uppdatera mitt abonnemang. Det är inte första gången det krånglar och att man inte kan använda funktioner man betalar för!

 • Nelly Björklund


  juli 13, 2015

  Jag har fått fel släktträd nedladdat hur koppla in den näst senaste versionen som säkerhetskopierats? Nelly i Västerås

  • Sara


   juli 13, 2015

   Hej Nelly,

   Tack för din fråga. Du hittar alla dina säkerhetskopior om du går till fliken släktträd > säkerhetskopiera > där kan du välja vilka version du vill välja. / Sara

 • Gunilla Wennberg


  juli 31, 2015

  Hej Sara

  Discovery Hub tycker jag är bra fast jag har en del funderingar.
  Jag tycker det är bra att få hjälp med flera personer. Det som jag ej gillar är att man tar med så många grenar som tex kusiner, kusinbarn mm. Jag tror att många inte går så långt från huvudpersonen utan lägger in det viktigaste Alla vill inte ha så stort släktträd. Gunilla

  • Sara


   augusti 6, 2015

   Hej Gunilla,

   Tack för din kommentar. Om jag har förstått dig rätt efterlyser du en funktion som ger dig möjlighet att välja vilka grenar som ska undersökas av våra funktioner.

   / Sara