Ny funktion: Instant Discovery-kort

Kommentarer8

Förra månaden meddelade vi att Instant Discoveries™ nu finns tillgänglig för alla MyHeritageanvändare, vilket gör det möjligt att lägga till hela grenar i sitt släktträd med bara ett par klick. Många av våra användare får redan upptäckter dagligen och du kan se dessa i nästintill realtid med hjälp av vår Discovery World Map.

Vi har introducerat denna användbara nya funktion som låter dig se upptäckter direkt i ditt släktträd. Till exempel om en gren är kopplad till din gammelmormor och inkluderar hennes mamma eller pappa som saknas i ditt släktträd, men har upptäckts av MyHeritage i ett annat träd, kommer du nu att se ett gult kort ovanför din gammelmormors profil som är markerad ”Upptäckt!”.

Håll muspekaren över Instant Discovery-kortet för att se vilka släktingar som har hittats
Håll muspekaren över Instant Discovery-kortet för att se vilka släktingar som har hittats

Håll muspekaren över upptäcktskortet för att lära dig mer om det: en ny ruta öppnas och beskriver upptäckten och anger hur många saknade släktingar som kan läggas till i ditt träd, samt informationskällan.

Klicka på det gula kortet för att granska upptäckten. Upptäckter är alltid baserade på en matchning så du kommer ombes bekräfta om matchningen är korrekt eller inte.

Bekräfta matchningen som upptäckten är baserad på
Bekräfta matchningen som upptäckten är baserad på

Om du bekräftar den kan du lägga till hela grenen till ditt släktträd med ett enda klick!

Klicka på “lägg till i mitt träd” för att kopiera in upptäckten i trädet
Klicka på “lägg till i mitt träd” för att kopiera in upptäckten i trädet

Du kan också klicka på “avvisa upptäckt” om du inte är intresserad av att lägga till den, eller om du anser att matchningen som upptäckten är baserad på är inkorrekt.

De nya upptäcktskorten är ytterligare ett sätt att få tillgång till upptäckter direkt från ditt släktträd. Alla upptäckter kan nås från Discovery Hubs-länken i huvudnavigeringen på din släktplats.

I denna första lansering visar de gula upptäcktskorten upp till 50 upptäckter i varje träd för upptäckter som kan läggas till en befintlig person i trädet. Vid nästa lansering kommer vi att öka antalet och inkludera upptäcktskort i situationer där man kan lägga till en make eller maka, syskon och barn i sitt träd.

Om du inte vill få upptäcktskort kan du stänga av funktionen i trädinställningarna som du hittar i hjulmenyn i ditt släktträd.

Konfigurera upptäcktskorten
Konfigurera upptäcktskort

Instant Discoveries är baserad på vår matchningsteknik och har därför extremt hög kvalitet. Med det sagt ska de alltid behandlas med varsamhet! Lägg inte till dem i ditt träd förens du litar på informationskällan och dess trovärdighet. Du kan även kontakta andra trädägare på MyHeritage och diskutera släktbanden innan du gör ändringar i ditt träd.

Under de närmsta månaderna kommer vi fortsätta utveckla din upplevelse av Instant Discoveries och lägga till fler funktioner som kommer att göra den bättre och enklare att använda.

Har du gjort några släktupptäckter? Vi bjuder in dig att dela dessa med oss på vår Användarsida för berättelser (endast på engelska).

Mycket nöje!
MyHeritage-teamet

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

 • Björn A. W. Adelöw


  maj 25, 2015

  Fråga: Hur återställer man till ursprunglig status
  om jag har klickat ”Ja” ?

  Björn A. W. Adelöw , bjorn.adelow@gmail.com

  • Sara


   maj 26, 2015

   Hej Björn,

   Tack för din fråga. Menar du om man ångrar en upptäckt?

   Vänligen Sara

 • Eva


  juni 9, 2015

  Hur tar man bort en person från trädet

 • Bengt Forsberg


  juni 9, 2015

  Letar efter min anfader Jacob Forsberg, dog 1700 i slaget i Narva.
  Inrest från Sverige till Finland under 1600-talet.
  Har ej andra uppgifter om denna min anfader.

  Mvh
  Bengt Forsberg

 • Per-Arne Persson


  juni 10, 2015

  Denna funktion, Instant Discovery kort, finns inte hos mig, under alternativ trädinställningar!!??
  Vad göra??

  • Sara


   juni 16, 2015

   Hej Per-Arne,

   Du har nu en ”Discovery hub” på din släktplats.

   Vänligen Sara

 • Ingrid Birgitta Jansson Danielsson


  juni 27, 2015

  Intressant.