Våra berättelser: Skeppet Mayflower och mycket annat!

Kommentarer

Man kan bli smittad av släktforskarsjukan på många olika sätt. MyHeritage- användaren Melva Jo Wright från Florida, USA, blev smittad när hon vid sin mosters bortgång fick ta över hennes forskning 2004.

Mosterns fyra systrar hjälpte till med släktforskningen och fick en varsin pärm fylld med släkthistoria av deras forskande syster.

Läs mer: Släktberättelse: Krutgumman som for till USA.

Melva Jos morföräldrars föräldrar med familj: Norval Smith Channing (1878-1955) och Amanda Catherine (Pyle) Channing (1877-1957). Hennes mormor (längst till vänster) är Rebecca (Channing) Lytle (1901-1980) (tillståndsberättigad bild)
Melva Jos morföräldrars föräldrar med familj: Norval Smith Channing (1878-1955) och Amanda Catherine (Pyle) Channing (1877-1957). Hennes mormor (längst till vänster) hette Rebecca (Channing) Lytle (1901-1980) (tillståndsberättigad bilder).

De flesta har redan delat med sig av sina bilder till mig, men jag väntar fortfarande på att höra från några så att jag kan färdigställa detaljerna i vårt släktträd. Jag hoppas att de delar med sig av ursprungsbilder på släkten, eftersom jag redan har kopior av de flesta bilderna.

Melva Jo, 60, har tre barn och tre styvdöttrar. Hennes mor arbetade på Pentagon och hennes far körde lagerbil fram till att han dog i ett race 1951. Hennes mor gifte om sig med en major och familjen levde i både Tyskland och Frankrike.

Bland hennes spännande upptäckter kan hon bland annat hittat Mayflower-passagerna John och Priscilla Alden. Melva är också släkt med författaren Henry Wadsworth Longfellow, Abraham Lincoln, Clement Clark Moore (som skrev “julaftonsnatt”), men även Orson Wells, Marilyn Monroe, Ricky Nelson, Dick och Jerry Van Dyke. För att nämna ett par.

Melva Jo blev medlem på MyHeritage i november 2010. Hon gillar webbplatsen eftersom den är enkel att använda.

Allt kan nås med bara ett klick. Priserna är rimliga.

Även fast att hennes närmsta familj har hjälpt henne med forskningen, har hon haft mest utbyte av att släktforska tillsammans med avlägsna släktingar, som hon träffat via sitt projekt.

Alls som är släkt med mig är välkomna att bli medlem på min släktplats.

Hennes släktträd innehåller över 22 600 profiler. De bor på olika platser runt om i USA, bland annat i: New York, Ohio, Pennsylvania, Minnesota, Texas, Virginia, Georgia, Florida och delstaten Washington.

Hon använder ofta Smart Matches och om hon hittar avvikelser, gör hon efterforskningar. Hon erkänner att ”hon inte alltid har haft rätt”.

Hon har forskat fram många okända och sedan länge försvunna släktingar och hon har inte dragit sig för att kontakta dem. Hon använder sig också av FamilySearch.org, men ser även Google som en bra resurs.

Annie Lou (Rhodes) Walters/Viars (1882 - 1960) var Melva Jos:s gammelfarmors mor (tillståndsberättigad bild).
Annie Lou (Rhodes) Walters/Viars (1882 - 1960) var Melva Jos:s gammelfarmors mor (tillståndsberättigad bild).

Vi har lärt känna varandra och hjälper varandra med våra släktträd och delar bilder. Jag hoppas att jag kan träffa några av dem inom en snar framtid.

En av hennes släktberättelser är en historia som rör den 200 år gamla Brockmankyrkogården i den amerikanska delstaten Virginia, där hennes förfäder levde.

Någon stal gravstenar för att ställa dem på en övergiven kyrkogård där det inte fanns några gravstenar. Kvarlevorna rördes inte, bara gravstenarna. Vem gör så?

För att få fram mer information skrev Melva Jo till webbplats och efterfrågade bilder på några av gravstenarna. En man svarade och berättade att gravstenarna inte längre fanns kvar, de hade flyttats, och han var inte säker på var de nu fanns.

Detta intresserade även en annan Find-A-Grave-användare vid namn Virginia Blossom som besökte kyrkogården och upptäckte Ellisvillekyrkan (dit gravstenarna hade flyttats), tog kort på dem och den övergivna kyrkan. Virginia gjorde lite fler efterforskningar och upptäckte en släkting som bodde i närheten som kunde bekräfta historien.

Läs vidare: Dela din släktberättelse och vinn ett pris.

Jag har varit i kontakt med en nyupptäckt kusin som återberättade att Paul Brockman, som nyligen gått bort, hade försökt flytta tillbaka gravstenarna till den ursprungliga platsen. Se bilderna på Find-A-Grave.

Vi bad Melva Jo att dela med sig av några av sina nybörjartips för släktforskare:

  • Dela din forskning, bilder, allt du har – för att hjälpa andra.
  • Kom ihåg att det finns äldre personer där ute som inte är lika teknikvana som yngre generationer.
  • Se till att få tillstånd att använda all den information som du använder och att du alltid källhänvisar tillbaka till originalkällan.
  • Ha tålamod. Fler och fler personer börjar släktforska varje dag. De kanske har den information som du letar efter.

Vi tackar Melva Jo för att hon har delat sin berättelse.

Har du förfäder som kom över till USA med skeppet Mayflower? Är du släkt med en president, komiker, författare, skådespelare eller musiker? Berätta mer i kommentars- fältet nedan, eller dela med dig på Facebook, Twitter och Google+. Du kan också skicka din berättelse till historier@myheritage.com.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej