10 Visdoms Pärlor Från Världens Äldsta Fader

Israel, som kommer att fylla 113 i september, innehar för närvarande titeln världens äldsta människa, vilket också gör honom till världens äldsta far.

Vi kunde inte ha valt en mer erfaren person att dela med sig av sin visdom.

Här är 10  visdoms pärlor han delade med oss:

1. ”Avsätt speciell tid för dina barn varje vecka, utan distraktioner. Du kommer inte ångra det! När jag var yngre, arbetade jag mycket långa dagar på mitt konfektyrföretag men jag såg alltid till att hålla helgerna lediga för min barn.”

2. ”Oavsett hur rik du är, gå på jobbet varje dag. Detta lär dina barn en stark arbetsmoral. Om har ett jobb som du älskar, så kommer du finna lycka, även om det är svårt.”

3. ”Var en förebild för dina barn genom att visa respekt för andra och din omgivning. Lär dem att göra allt på bästa möjliga sätt, och att ge sitt allt.”

4. ”Förstå att oavsett vilket exempel du sätter för dina barn, kommer de att fatta sina egna beslut i livet. Låt dem ta ansvar för sina egna beslut och handlingar. Det är en del av att växa upp.”

5. ”Du behöver inte prata högt för att höras av dina barn. Det finns kraft i tystnad. När barnen har förstått vad de har gjort fel, är det är oftast halvvägs mot lösningen.”

6. ”Låt barnen göra misstag. Varna dem om de svårighete, men låt dem lära sig själva. Skrämma dem inte för mycket med varningar om vad som kan hända. Ingjut förtroende i dem.”

7. ”Dela dina favorit saker med dina barn. Jag älskar fiske och jag hoppas att jag har klarat av att föra det vidare till mina barn.”

8. ”Det viktigaste jag lärde mina barn var att vara starka människor, att vara känslig för andra, och att aldrig förlora hoppet.”

9. ”Lär dina barn om deras familj, så att de kan uppskatta var de kommer ifrån. När barnen var unga, brukade min fru berätta godnattsagor om olika familjemedlemmar.”

10. ”Beklagelser? Jag har inte någon beklagelser i livet. Kanske bara att jag inte spenderade ännu mer tid med min familj. Utnyttja varje ögonblick!”

Vad är din favorit bit av faderliga råd?

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Stefan Larsson.

    augusti 8, 2016

    Många kloka råd från Israel, om fler följde dessa råd så skulle
    troligen världen se annorlunda ut än idag.
    Vi människor kommer längre än vi kan tro om vi använder sunt
    förnuft och arbetar hårt/brinner för det vi gör.
    Min erfarenhet både privat och i jobbet har visat mig att vanliga människor som kämpar och tror på det de utför kan utföra storverk.
    Värna och respektera vår familj och andra människor är också viktigt.