MyHeritage DNA: Ny funktion – Förfäder efternamn

Kommentarer

Vi har nyligen släppt en viktig ny viktig funktion i DNA Matcher: visning av gemensamma förfäders efternamn för varje match. Detta var en återkommande begäran bland de många användare som har laddat upp sina DNA-uppgifter till MyHeritage. Denna egenskap gör DNA Matcher ännu mer användbart även för de många nya kunderna på MyHeritage DNA.

”Förfäders efternamn” har en viktig roll i släktforskningen. På DNA-matchningssidan, identifierar vi automatiskt vilket namn du och dina kopplingar har gemensamt för att göra dig uppmärksam på detta. Ett delat efternamn mellan dig och din koppling kan peka på identiteten till den delade förfader som ni ärvt samma DNA-segment från. Observera att efternamn, för närvarande, bara anses som en koppling om de är identiska; vi planerar att stödja fonetiska likvärdigheter senare.

Här är några exempel från DNA-matches:

 

 

Flytta musen över gemensamma förfäders efternamn för att få ett verktygstips med ytterligare information. Du kommer att se hur många förfäder den matchande individen och trädägaren som delar det gemensamma efternamnet, och det närmaste förhållandet mellan var och en av dem och den förfader med detta efternamn.

 

En av fördelarna med MyHeritage-DNA, jämfört med andra DNA-tjänster, är att de flesta användare på MyHeritage har utarbetade släktträd. Därför kommer du att kunna se ett träd och försöka lista ut den exakta relationen för de flesta av dina DNA-matcher på MyHeritage. Detta gör att Förfäders Efternamn är betydligt mer användbart eftersom det kommer att hjälpa dig att lyfta fram de kopplingar som är mer lovande och enklare att ansluta till din familj.

Alternativet att söka kopplingar genom förfäders efternamn kommer att läggas till inom kort.
Beställ ett MyHeritage DNA-kit idag för att få en inblick in i din släkthistoria och ditt etniska ursprung.

Vi kommer snart att lägga till fler funktioner till MyHeritage DNA, och att genomföra många fler av era förslag.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej