Släktforskningens tillfälligheter

Kommentarer

Kommer du ihåg den klassiska kärlekshistorien från 1989, När Harry mötte Sally? Filmen är en hyllning till kärleken, men också en berättelse om hur svårt det kan vara att hitta kärleken – och hur slumpmässiga familjer kan förekomma.

Filmen visar klipp av olika par som intervjuas om hur de träffade varandra för första gången. I en av intervjuerna, möter vi ett äldre par som berättar historien om hur de flera gånger under sitt liv har varit på samma plats vid samma tidpunkt, och hur de lätt kunde ha träffats flera gånger, innan de äntligen gjorde det.

[Bildkälla: Youtube/When Harry Met Sally]
[Bildkälla: Youtube/When Harry Met Sally]
Paret avbryter varandra hela tiden, de kan slutföra varandras meningar, medan de rapporterar att det var först efter många år som de faktiskt stötte på varandra och blev kära. Både mannen och hustrun föddes 1921 på samma sjukhus. De växte upp i samma område. Båda familjerna flyttade till Bronx i New York vid ungefär samma tidpunkt. Och under sex år arbetade hon på 15:e våningen som sjuksköterska, medan han hade sin läkarmottagning på 14:e våningen i samma byggnad. Men det tar några fler år för att de ska mötas och det händer på Ambassador hotellet i Chicago. Han bor på tredje våningen medan hon bor på 12. De möter varandra i hissen och han åker nio våningar extra bara för att fortsätta prata med henne.

Familjer kan ske slumpmässigt och plötsligt, men ser man tillbaka märker man ibland att det finns några familjemedlemmar som har träffat varandra innan de blir en del av samma familj.

I Zhejiang, en stad i Kina, väntar på ett ungt par att gifta sig när de upptäcker att deras vägar har korsats tidigare. Historien börjar när bruden, Lu Yiqin, går igenom gamla familjefoton med sin blivande man, Zhang Hedong. Paret är i processen att hitta bilder till deras bröllop när Lu Yiqin gör en något unik upptäckt.
Bruden hittar ett fotografi med Zhang Hedong som barn, men det är inte pojken som får henne att tappa andan – det är hennes mamma! Zhang är bara 14 år på bilden som är tagen 16 år tidigare, men i bakgrunden finns ingen annan än Lu Yiqins mor.

Zhang Hedong med sin framtida svärmor i bakgrunden [Bildkälla: trueviralnews.com]
Zhang Hedong med sin framtida svärmor i bakgrunden [Bildkälla: trueviralnews.com]
Historien visar hur viktiga gamla familjebilder kan vara – och vilka tillfälligheter du kan upptäcka genom att utforska familjehistoria.

Paret Adriana och Leandro från Brasilien har varit gifta i tio år när de börjar gräva i familjens förflutna. Både man och hustru drar ett litet leende för att deras mödrar har samma namn, men de kan inte komma så långt med sin släktforskning eftersom Leandro lämnades av sin mor vid åtta års ålder. Adriana växte upp med sin far när mamman lämnar familjen, eftersom hon då bara är ett år gammal.

Adriana ger inte upp! Hon kontaktar ett brasilianskt radioprogram, som är specialiserade på att hitta förlorade släktingar. Men hjälp av mer forskning spårar de Maria, som bekräftar att Adriana är hennes dotter, men mamman rapporterar också att hon har en son som heter … Leandro. Adriana är Leandros halvsyster!

Paret tänker länge på sin nya situation och efter mycket övervägande bestämmer de sig för att förbli man och hustru eftersom de älskar varandra.

Paret Adriana och Leandro, som delar en djupare släkthistoria tillsammans - paret vill förbli anonymt
Paret Adriana och Leandro, som delar en djupare släkthistoria tillsammans – paret vill förbli anonymt

Släkthistorier leder kors och tvärs, fyllda av planer och tillfälligheter. Vissa kanske är lite kontroversiella medan andra är helt bedårande, men alla berättar de om människor som träffas för att de älskar varandra.

Har du en familjehistoria av par som har upptäckt att de omedvetet träffat varandra långt innan de blev förälskade?

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej