Julpynt ni kan göra hemma

Kommentarer

Snart är det jul och då kan det vara roligt att mysa med lite julpynt. När familjen kommer på besök och barn och barnbarn har ledigt från skolan är det alltid roligt att se vilka olika julpynt man kan göra själv hemma. Ni kanske redan har pynt som ni tar fram år efter år. De dekorationer ni stolt visar fram. Kanske ni till och med har pynt som har gått i släkten i flera generationer.

Nedanför kan ni se en lista på olika pynt som ni själva kan prova på hemma. Berätta gärna om ni provar på några av dessa tips.

Julgran av en räfsa

Ni kanske har en gammal räfsa som ligger och slänger i er trädgård. Nu kan nu med hjälp av knappar, pärlor och andra vackra ting skapa en dekoration som ni kan hänga på väggen. Allt som behövs är lite lim och ett kreativt sinne.

 

Julgran av en sil

Om ni har en trekantigsil så kan ni med hjälp av en kökspappershållare, ståltråd och julgransdekorationer skapa ett miniträd.

 

Julgranskrans av gamla dockor, julfigurer och julgranshängen

Denna roliga krans fångar definitivt blicken. Allt du behöver är en enkel baskrans att binda fast din glitterslinga och dina figurer i.

 

En välläst snöman

Detta är ett lite mer komplicerat pynt för er som verkligen är proffs på detta. Det svåraste är kanske ändå att bestämma vilka böcker ni ska använda. Om ni inte har någon i släkten som kan sticka så kanske ni kan köpa dock kläder att klä er snöman i.

 

Ljushållare av trattar

Under julperioden är det alltid roligt att ha mycket ljus i sitt hus. Det bästa med denna dekoration är att man inte måste förstöra något. Vänd bara på några trattar och sätt i ett stearinljus.

 

Ljuslykta av kakform

Nu när ni har bakat klart så kan ni ju använda era kakformar som ljuslyktor. Här får du lite tips om hur man får bort stearin från olika material.

 

Julhängen av pepparkaksformar

Här har ni en chans att hedra och inkludera förfäder i ert julpynt. Kanske ni kan infoga gamla fotografier i era pepparkaksformar, eller kanske era barn och barnbarn vill rita fina bilder. Gamla tapetremsor och omslagspapper går också bra. 

 

Lykta av rivjärn

Hålen i rivjärnet ger så vackra strålar från ljuset. Om du placerar dessa lyktor rätt så kan du få underbara ljusmönster på dina väggar.

 

Krans av kakformar

Om du har många olika fina kakformar kan du lätt sätta ihop dem för att skapa en krans. Du kan sedan limma fast olika färgglada ting för att skapa en blänkande krans.

 

Dekorativ kviststjärna

Allt du behöver för detta attraktiva pynt är några kvistar och en ljusslinga. Det är super lätt och den är väldigt vacker.

Vi skulle jätte gärna höra från er vilka pynt ni har skapat i år och vilka julpynt ni har som ni med kärlek tar fram år efter år.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej