En tillbakablick på 2016

En tillbakablick på 2016

2016 har varit ett historiskt år runt om i världen och även ett betydelsefullt år för MyHeritage.

I detta blogginlägg kan vi glatt dela med oss av årets höjdpunkter på MyHeritage:

I januari släppte vi det nya ljudinspelningsinslaget i MyHeritages mobilapp. Den ger dig möjligheten att intervjua släktingar direkt från deras släktträdsprofil och bevara intervjun för kommande generationer.
audio_pr_image

 

I februari släppte vi ny version av vår populära Family Tree Builder programvara. Vi förbättrade den interna infrastrukturen för att lägga till stöd för mycket stora släktträd, ge bättre prestanda, och erbjuder nu förbättrad dataintegritet

 

Vi deltog i världens viktigaste årliga släktkonferens, RootsTech 2016, i Utah. Vi fick chansen att visa upp live demonstrationer vid MyHeritage-montern, undervisa och utföra workshops inför en stor publik under hela evenemanget.

 

aqjeihovwgsmpak17tmy6iwkomp37eumvorhbqicomag-1

På RootsTech, gav vår marknadsförings-VD, Aaron Godfrey, ett tal där han beskrev MyHeritages vision.

aaron

Aaron visade en video som beskriver det viktiga arbete MyHeritage utför för att hjälpa personer att upptäcka sina sedan länge försvunna släktingar och återförena familjer.

I februari lanserade vi också ett företagsövergripande volontärprogram, där våra medarbetare regelbundet besöker en lokal högskola för att stödja och prata med missgynnade ungdomar. Vi har fått höra att eleverna uppskattar klasserna och ser fram emot de månatliga samtalen.

I mars månad organiserade MyHeritage anställda ett besök på ett lokalt sjukhus, för att genom musik sprida glädje till barn som är sjuka.

purim

I april lanserade vi en revolutionerande och unik ny teknik – Book Matchning – som automatiskt hittar kopplingar för personer i släktträd till vår stora kollektion av digitaliserade historiska böcker. Detta ger dig ny information som annars inte skulle ha hittats. MyHeritage är det enda företaget som erbjuder denna typ av teknik som kan koppla fritext i böcker till släktträd.


Vi släppte även Record Detective ™ II, som väsentligen bygger på sin föregångare. Vi har lagt till över 2,2 miljarder nya kopplingar och många fler dokument för varje inlägg. Den nya versionen ger många nya släktforskningsledtrådar och upptäckter.

design-image-2

Ett annat spännande tillägg i april var den nya MyHeritage mötesplatsen. Vi skapade MyHeritage mötesplatsen för våra 85 miljoner globalt registrerade användare för att ge dem en chans att samarbeta och hjälpa varandra i sann släktforsknings anda. Användare kan be om hjälp med att översätta register, dechiffrera knappt läslig handskrift, identifiera okända personer på bilder och söka efter förlorade förfäder, liksom att ge en hjälpande hand till andra med deras behov.

.

Många fina berättelser har redan framkommit från familjer som har återanslutits via MyHeritage gemenskapen, såsom Joanne som hittade sin biologiska familj, och vår engelska användare Helen som fann och återförenades med sina sju syskon!

MyHeritage mobila app uppdaterades för att inkludera de kompletta Record Match- och Smart Match-funktionerna, möjligheten att få kopplingsinformation direkt till ditt släktträd och Instant Discoveries™.

I maj introducerade vi Tribal Quest, ett MyHeritage pro bono initiativ med målet att dokumentera familjeberättelser från stamsamhällen runt om i världen. Vi hjälper stammar, som inte har tillgång till teknik, att bevara sin släkthistoria för framtida generationer. Tribal Quest teamet har redan besökt Namibia och Papua Nya Guinea och planerar mycket snart att inleda sin nästa expedition.

img_3803

12874348_10153395865986466_744713838_o

b

I juni lanserade vi Solfjädertavlan ett vackert nytt format för släktträdsdiagram. Solfjädertavlan är världens första ättlingsfläktdiagram med personliga bilder och obegränsade generationer. Efter att ha valt en förfader som skall visas i mitten av diagrammet kommer alla hans/hennes ättlingar visas i koncentriska yttre ringar.

.solfrjadertavla2 solfrjadertavla1

 

 

Vi fräschade upp fotogalleriet på vår släktwebbsida med ett helt nytt gränssnitt som gör det enklare och snabbare att visa, ladda upp och dela foton.

 

general-new

 

I slutet av juni lanserade vi FamilyMap, en innovativ, gratis funktion som kartlägger födslar, vigslar och dödsfall – liksom digitala bilder och scannade historiska bilder – från MyHeritage släktträd på en interaktiv karta. Det ger geografiska och historiska insikter i din släkthistoria.

familymap3
Vi utökade också våra kontorslokaler på vårt globala huvudkontor, för att tillgodose vårt ständigt växande team.

img_7309-1-2

mh-24-1
I september introducerade vi DNA Matching, och bjöd in folk att ladda upp sina befintliga DNA-resultat och få DNA-kopplingar för att kunna hitta sina släktingar. Vi erbjöd, och erbjuder ännu DNA-matcher gratis för alla som redan har tagit ett DNA-test och som vill överföra sina data till MyHeritage.

Strax efter släppte vi SuperSearch™ varseltjänsten. Tjänsten upprepar automatiskt dina tidigare sökningar och letar efter nya resultat som inte fanns vid tidpunkten för den ursprungliga sökningen. Nu behöver du inte manuellt upprepa samma sökningar som du tidigare har gjort. I stället gör vi allt arbete åt dig.

 

En höjdpunkt under vårt år var tillkännagivandet av lanseringen av MyHeritage-DNA, vår nya globala DNA-testningstjänst. Vårt DNA-test kan hjälpa dig att hitta tidigare okända släktingar och avslöja ditt etniska ursprung. Vid lanseringen av MyHeritage-DNA i november, blev vi överväldigade av en stor efterfrågan på våra DNA-kit. Med mycket hårt arbete lyckades vi till slut övervinna de logistiska utmaningarna och nu skickas kitten så snart beställningen kommer in.

box

Vi håller också för närvarande på att genomföra världens mest djupgående studie av grundareffekten, för att kunna bygga den största och mest exakta uppsättning av etnicitets-DNA-uppgifter. Vi kommer snart att ha de bästa DNA-etnicitetsresultaten tillgängliga på marknaden.

 

Historiska Arkiv
Vi släppte många nya spännande historiska arkiv under 2016, inklusive många exklusiva samlingar som nu, för första gången, är tillgängliga på nätet:

14 million Australian Newspaper Records
5 million Rotterdam City Archive Records

19 million 1911 England & Wales Census Records
10 million pages in 1,952 sources of Chronicling America: Historic American Newspapers, 1836-1922
40 million records from England & Wales, Marriage Index, 1866-1920 & 1984-2005
97 million Records from England & Wales, Birth Index, 1866-1920 & 1984-2005
41 million Records from England & Wales, Death Index, 1866-1920 & 1984-2005
1 million searchable Online Familieberichten – Dutch Death Notice records
27 Canada Census Records (1861, 1871, 1881, 1891, 1901, 1911)
21 million Denmark Census Records (1870, 1890, 1901, 1906, 1911, 1916, 1921, 1925)
33 million Finland Church Census and Pre-Confirmation Books, 1657-1950
26 million Denmark Church Records, 1814-1919
24 million United States World War I Draft Registrations, 1917-1918
6 million New York City Marriages 1950-1995

Statistik
Här kan du se statistik från 2016:
802 millioner nya historiska dokument.
727 millioner nya släktträd.
61 millioner nya foton.
76 nya anställda under 2016 (vi har ökat från 249 till 325).

Familjeföreningar

Allt vi gör handlar om att hjälpa till med att upptäcka, bevara och dela släkthistoria. Här är en inblick i några av våra favoritsläktåterföreningar från 2016. Vi är så stolta över att ha gjort dessa speciella ögonblick möjliga.

Under det senaste året, har många av våra användare delat med sig av sina berättelser om vad de har upptäckt och lärt sig om sina familjer med hjälp av MyHeritage. Våra ansträngningar har också varit uppskattade inom släktforskningsindustrin. Den här veckan publicerade den välkända holländska släktforskningsbloggaren och opinionsbildaren, Tamura Jones, GeneAwards och vi är stolta över att han valt MyHeritage som den bästa släktforskningsorganisationen 2016. I sin sammanfattning skrev Tamura: MyHeritage gjorde vad de behövde göra; förbättrade sina produkter och tjänster för att leverera ökat värde till sina användare.

I det nya året lovar vi att fortsätta vårt uppdrag att förnya, utveckla och förbättra våra tekniker för släktforskning, och att åstadkomma saker som ingen har gjort förut. Vi har en hel lista med spännande funktioner och digitaliserade historiska dokument som vi kommer att lägga till under det kommande året. Vi ser an framtiden och är glada för vad som komma skall. Vi önskar dig och din familj allt det bästa för 2017.