Möt MyHeritage-laget: evenemang runt om i världen

Kommentarer

Under 2017 ser släktforskningsvärlden fram emot ett fantastiskt år av evenemang och sammankomster. Föreläsningar, konferenser och framträdanden är redan planerade för att berätta om MyHeritages nya funktioner, om framtiden för släktforskning och allmän forskning.

MyHeritage-laget på RootsTech 2016 presenterar nya funktioner

Det första evenemanget under året är RootsTech 2017 i USA (8 -11 februari, Salt Lake City, Utah). Mer än 25 representanter för MyHeritage kommer att delta för att föreläsa och svara på frågor i utställningshallen samt för att ge miniföredrag om våra nyaste funktioner.

Den 18 mars 2017, kommer vi att vara i Tyskland vid 7:e Westfälischer Genealogentag. Omkring 50 organisationer, arkiv och tjänsteleverantörer kommer att ställa ut och erbjuder nybörjare och avancerade släktforskare möjligheten att träffa experter. Detta evenemang hålls vartannat år.

MyHeritage-laget på WDYTYA! Live, 2016

MyHeritage-laget anländer till Birmingham, Storbritannien den 6 april 2017 för att hålla tal vid Who Do You Think You Are? LIVE. Träffa vår genealog Laurence Harris och andra landschefer vid vår utställning.

2017 New England Regional Genealogical Consortium (NERG) hålls den 26-29 april på MassMutual Center i Springfield, Massachusetts, och MyHeritage kommer att vara på plats. Onsdagen blir fylld av speciella händelser. Torsdag, fredag och söndag innehåller presentationer, en stor utställningshall, nätverkande och massor med ”kusinsökning”!

Den 9-13 maj beger sig teamet till National Genealogical Society Conference (NGS) i Raleigh, North Carolina. Välj mellan mer än 175 föredrag utformade för att bidra till att förbättra släktforskningen genom att undervisa om metoder och resurser för att upptäcka ens rötter och bygga ditt släktträd. Träffa våra experter och genealoger från hela USA och längre bort, besök MyHeritage bås och hälsa på vårt team!

Southern California Genealogical Jamboree, hålls i Burbank, Kalifornien 8–11 juni. Vi känner att detta är mer än bara en släktforskningskonferens, det är som en släktträff. Bloggare och användare från hela världen träffas under fyra dagar för att prata, äta och umgås kring en betydelsefull sak: släktforskning. Vi kommer att få sällskap av vårt Geni-team, vars kontor finns i närheten. Om du befinner dig i Kalifornien, kom förbi vår utställning och säg hej!

I juni blir det fest även i den södra hemisfären. Den 22:a årliga Festa do Imigrante i Sao Paolo, Brasilien. Vår brasilianska landschef, Karen Hägele, besöker eventet fredag till söndag där över 80 samfund från 35 nationaliteter samlats för att fira sina kulturer. Förra året hade eventet runt 18 000 besökare. Här erbjuds mat, dans, musik, historia, hantverk och historieberättande från hela världen. Detta som workshops och framträdanden, tillika MyHeritage bås, var besökare kan skapa släktträd, söka sin historia och träffa teamet.

Årets konferens, IAJGS International Coneference on Jewish Genealogy, blir annorlunda då den hålls på Walt Disney World (23-28 juli Orlando, Florida). Vårt team finns i utställningshallen och håller även föreläsningar under veckan. Troligen kommer många av oss ta en paus efter konferensen och njuta av parken med våra familjer. Det är trots allt det genealogi handlar om.

MyHeritage-teamet hjälper användare

Vi kommer att vara i Polen från den 19-25 augusti för att delta i IFLA World Library and Information Congress. Detta är en fantastisk möjlighet att träffa många bibliotekarier och arkivarier. Vi kommer att ha massor av tid för att visa vår biblioteksupplaga, som tillåter dig att forska på ditt lokala bibliotek.

Den 26-27 augusti har ni chansen att träffa oss på hemmaplan. Vi kommer att delta under Släktforskardagarna 2017, ett jättestort möte då flera tusen släktforskare från när och fjärran sammanträder på Halmstad Arena. Här kan alla med rötter i kustområdena finna inspiration. Är du nyfiken på vattenleder, kustbevakningen och smugglare kan du få lära dig mer. Arvingar till tulltjänstemän, fiskare och bönder hjälper till att finna ny information från sin släktforskning. Släktforskardagarna lockar vanligen kring 4000–5000 besökare och är en mässa för alla nuvarande och framtida släktforskare. MyHeritage-laget kommer att vara på plats för att informera om våra nya funktioner och verktyg.

Vi kommer att vara i Dresden, Tyskland, från 22- 25 september 2017, för den 69:e Deutscher Genealogentag (Tyska Släktforskningsdagen). Det är den största släktforskningshändelsen i den tyskspråkiga världen. Årets värdstad, Dresden, är provins- och kulturhuvudstad i Sachsen. Värden, Dresdner Verein für Genealogie e.V., kommer att presentera släktforskning på ett modernt och framtidsinriktat sätt. Organisatör är Deutsche Arbeitsgemeinschaft Genealogischer Verbände e.V. För mer information klicka här (på tyska).

Det finns så många ställen där du kan ta chansen att träffa andra användare och prata om släktforskning, så börja planera hur du kan ta del. MyHeritage-teamet ser fram emot att träffa er runt om i världen. Om du befinner dig på ett utav evenemangen kom gärna förbi och säg hej, ta en selfie, och kanske du får en trevlig överraskning i MyHeritage-montern.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej