År 2017 – En överskådning

Kommentarer

2017 har varit ett spännande år fyllt med ny teknik och nya innovationer, otroliga familjeåterföreningar och mycket mer. Tack för att du har följt oss på resan!

När vi nu närmar oss slutet av året, är det nu en utmärkt möjlighet att se tillbaka på allt vi gjorde år 2017, då vi förbereder oss för en ännu större utveckling år 2018. Missa inte nyheterna längst ner i inlägget, där vi avslöjar nya meddelanden för första gången!

Höjdpunkterna år 2017 på MyHeritage

I början av 2017 fokuserade vi på att få nya verktyg och tekniker `ut genom dörren`. I januari släppte vi förbättrade DNA-matchningar, med nya funktioner som gör det ännu enklare att hitta och ansluta till släktingar, baserat på delat DNA.

I februari introducerade vi de nya och förbättrade Discoveries-sidorna. Alla Smart Matches ™ och Record Matches var enhetliga och organiserade på två huvudsidor: Matchningar av personer och matchningar efter källa. Vi lanserade också ”Value add” -funktionen som beskriver den inkrementella information som varje matchning har som läggs till i ditt träd.

Vi släppte sedan ut Consistency Checker, vilket hjälper dig att göra ditt online-släktträd mer exakt än någonsin tidigare. Använd det här verktyget för att skanna ditt släktträd och för att identifiera misstag och inkonsekvenser i dina data. Våra användare älskar konsistenskontrollen och i 2017 har det lett till att miljontals fel i online-familjeträd i MyHeritage har rättats till.

Senare i februari släppte vi Photo Discoveries ™ – med den innovativa teknologin bakom Instant Discoveries ™ ett steg längre och tillämpar det på foton. Photo Discoveries gör det enkelt att lägga till bilder till personer i ditt släktträd, för vilka du inte hade bilder tidigare. MyHeritage är den enda tjänsten som erbjuder en sådan funktion. Sedan dess har MyHeritage-användare använt Photo Discoveries ™ för att lägga till cirka en halv miljon saknade bilder till sina träd varje månad.

Februari var fyllt med innovationer och vi hade också en succe på RootsTech, årets viktigaste släktforskningskonferens, som hölls i Salt Lake City, Utah. För första gången hade vi ett DNA-tema.

Vi var värdar för vårt andra årliga RootsTech After Party i 2017. Eventet var lyckat, med god mat, drycker, trollkarlar, roliga spel, priser och underhållande karaoke hela natten. Släktforskare vet hur man festar!

Tack vare MyHeritage DNA som lanserades i slutet av 2016 har vi haft det stora nöjet att främja fantastiska familjeåterföreningar. Till exempel i mars, hittade två systrar äntligen varandra. Morgan Reynolds hittade sin halvsyster Jennisara efter att ha tagit ett DNA-test – båda systrarna hade sökt efter varandra hela livet. Titta nedan på den hjärtvärmande videon av deras återförening:

I maj hade vi en annan otrolig återförening mellan en dotter och hennes biologiska mor, efter att de hade testat sig med MyHeritage DNA-test. Robin glömde aldrig dottern hon födde vid 15 års ålder. Becky ville hitta sin biologiska mamma från den stunden hon upptäckte att hon var adopterad. Hon ville veta var hon kom ifrån. Titta på deras återförening nedan:

Fortsätt att läsa för att se mer av de fantastiska återföreningarna vi har haft under 2017. Du kan också läsa mer på MyHeritage Stories site.

I mars var vi väldigt glada att få vara med på Fox & Friends! Vi hjälpte varje värd att lära sig mer om sitt ursprung. Vi tillhandahöll genealogisk forskning och fascinerande historiska dokument som upptäckts av vårt forskargrupp.

Den mest fantastiska delen i detta segment var att en tittare, Suzanne Colton, satt och tittade på Fox & Friends samma morgon och bestämde sig spontant för att beställa ett MyHeritage DNA-test. Suzanne, 64, hade alltid drömt om att få träffa sin biologiska mor. Hon fick sitt resultat på Mors dag (i USA) i maj och inom 90 minuter pratade hon med sin biologiska mamma! Se när Suzanne träffar sin mamma för första gången:

Vi introducerade en mycket efterfrågad funktion i maj – vår samlingskatalog. I det här avsnittet, på vår hemsida, visas de historiska dokumentsamlingarna som är indexerade och tillgängliga på MyHeritage SuperSearch ™, vilket gör det enkelt att se vad som är nytt.

I juni släppte vi vår nya DNA-etnicitetsanalys. MyHeritage DNA ger användarna en procentbaserad uppskattning av sina etniska ursprung som täcker 42 regioner med procentandelar, mer än något annat stort DNA-företag, med många etniciteter som endast är tillgängliga på MyHeritage. Etnicitetskalkylen är intressant, och också kul att se och dela.

I juli åkte vi på en till Tribal Quest-expedition – den här gången till Sibirien! Tribal Quest är ett MyHeritage pro bono-initiativ med målet att dokumentera familjehistorier om tribalgemenskaper runt om i världen. Vi hjälper stammar att digitalt behålla sin familjehistoria inför kommande generationer. Sibirien var vår tredje Tribal Quest-expedition, efter tidigare expeditioner till Papua Nya Guinea och Namibia.

Medlemmar från MyHeritage team, Shahar and Golan, delar en stund med Nenets barn i Sibirien.

Vårt team med sex anställda tillbringade en månad med att dokumentera berättelserna om de nenetsfolk som lever på Yamalhalvön i Sibirien.

Vårt Tribal Quest team med Nenets-stammen i Sibirien

Här är en kort video som visar höjdpunkterna från Tribal Quest Sibirien:

I augusti meddelade vi att vi nu har över 8 miljarder historiska dokument på SuperSearch ™! Det här är en viktig milstolpe och vi ser fram emot att nå ännu fler milstolpar i framtiden, då vi fortsätter att lägga till miljontals nya poster till SuperSearch varje dag.

Senare i augusti tillkännagav vi förvärvet av Legacy Family Tree-programvaran och webbserien. Alla tolv anställda i Millennia Corporation gick med i MyHeritage och de är nu upptagna med att ta hand om släktforskningskunder och utveckla nya förbättringar i Legacy-mjukvaran som kommer att släppas 2018, som en del av en ny Legacy Family Tree, version 10.

I augusti introducerade vi också DNA Match Review Page. Detta hjälper dig att bättre förstå hur du är relaterad till dina DNA-matchningar. För att lära dig mer om de upptäckter du kan göra med DNA Match Review Page, kan du läsa vårt blogginlägg här.

Vi deltog i alla större släktforskningskonferenser 2017. I september deltog vi i FGS (Federation of Genealogical Societies) i Pittsburgh, Pennsylvania. Några lyckliga VIPs, som bär MyHeritage baseballtröjor, deltog i Pittsburgh Pirates-spelet. ”Välkommen, MyHeritage VIPs” kom till och med på spelets stora skärm!

Vi deltog i konferenser runt om i världen såsom Finland, Brasilien, Australien, Nya Zeeland, Sverige, Tyskland, Holland, Storbritannien och många fler. Vi hoppas att vi ses snart på en konferens nära dig år 2018!

I oktober avslöjade vi chockerande DNA-resultat hos brittiska tv-personligheter, Piers Morgan och Susanna Reid, på det populära brittiska morgonprogrammet ”Good Morning Britain.” Se Piers och Susanna då de lär om sitt arv och även möter några av sina MyHeritage DNA-matchningar.

Vi höll vårt allra första endags-seminarium i släktforskning i oktober. Seminariet gav presentationer av experter inom DNA, judisk släktforskning, generell forskningsteknik och teknologitrender för släktforskning. Föreläsningarna finns gratis på Legacy Family Tree Webinars. Titta på föreläsningarna nu.

I november släppte vi den nya funktionen Alternativförslag, som tillåter användare att föreslå alternativa namn i historiska dokument på SuperSearch, om ett namn är felstavat i en transkription eller i ett dokument. Om du vill veta mer om varför den här funktionen är viktig och hur den kan ansluta dig till andra MyHeritage-användare, kan du läsa vårt blogginlägg här.

I november lade vi också till Ellis Island och andra New York Passagerarlistor, 1820-1957 till SuperSearch ™, med unikt innehåll som aldrig tidigare kunde sökas. Den nya samlingen erbjuder 94 miljoner namn. Detta inkluderar 26,6 miljoner namn på passagerarsläkt som inte finns på någon annan släktforskningssida! Vi har också satt ihop dubbelsidor till enstaka bilder för första gången, och övervunnit ett problem med saknad nyckelinformation, som släktforskare har stött på i flera år på andra webbplatser.

Vi har haft en annan otrolig återförening mellan en adoptivdotter och hennes biologiska mor, i november. Tack vare MyHeritage DNA, träffade Meribeth sin biologiska mamma, Angie, för första gången på Good Morning America! Titta på den emotionella återföreningen nedan:

Första nyheten

Under de senaste dagarna har vi släppt en omfattande samling av amerikanska årsböcker, 1890-1979. Detta är en av de största samlingarna av digitala amerikanska årsböcker som existerar, vilket ger oöverträffad genealogisk täckning av personer som gick på gymnasieskolor i USA under en period av 90 år. Årsböcker är utmärkta genealogiska dokument, som inkluderar personliga porträtt och gruppfotografier. Vi jobbar med några fantastiska nya tekniker som möjliggör utvinning av ännu mer värde från årsböckerna och vi kommer att släppa dem separat under de närmaste månaderna.

Brad Pitt i mitten. Kickapoo High School årsbok, 1979. MyHeritage U.S. Årsböcker, 1890-1979 – samling

Reaktioner på DNA

Eftersom MyHeritage DNA har vuxit under året, har det varit roligt att se människor ladda upp videoklipp med sina erfarenheter. Titta på några av reaktionerna hos människor som tar ett DNA-test:

Fakta innehöll roliga irländska personer som tog ett MyHeritage DNA-test. Den här videon har haft mer än en miljon visningar:

Alexis tar ett MyHeritage DNA-test för att få reda på var hon härstammar ifrån:

Ally trodde att hon bara hade engelska rötter, men hon lärde sig om sin sanna etnicitet efter att ha tagit ett DNA-test:

Vi skulle bli mer än glada om du ville dela med dig av dina resultat efter att ha tagit ett MyHeritage DNA-test — Berätta vad du blev mest överraskad av!

MyHeritage-undersökning

Vårt vetenskapsteam släppte nyligen forskningsprojektet med undersökningar för att hjälpa oss att undersöka hur genetiken påverkar olika aspekter av våra liv, ett samarbete med MyHeritage-användare.

Vi uppmanar alla MyHeritage-användare som har tagit ett MyHeritage-DNA-test eller som har laddat upp sina DNA-data på MyHeritage att delta i detta projekt. Börja med att ta några undersökningar nu.

Stort tack till er som har tagit undersökningarna – vi har fått över 2 miljoner besvarade frågor hittills! Vårt Vetenskapsteam har redan gjort några initiala upptäckter med hjälp av undersökningssvaren. Till exempel fann vi en korrelation mellan personens kroppsmassindex (BMI) och deras historia av hjärtattacker.

 

Andra nyheten

Vi är så glada att meddela att MyHeritage DNA har överstigit en miljon människor i DNA-databasen! Vi är faktiskt redan på 1,05 miljoner. Detta växte väldigt snabbt från 670 000-siffran som vi tillkännagav i mitten av november. Denna miljon består av cirka 80% MyHeritage DNA-kunder och 20% av de som laddat upp DNA-data från andra DNA-tjänster. Vi är stolta över att vara det snabbaste företaget att komma dit, det vill säga det företag som tog minst tid att nå en miljon människor från lanseringen av sin DNA-produkt.

Vad betyder vår snabba tillväxt för dig? Att på MyHeritage DNA kommer du att ha en utmärkt chans att matchas med andra människor som inte använder någon annan DNA-tjänst, vilket särskilt gör att MyHeritage har en stark internationell täckning utanför USA, på grund av att den finns tillgänglig på 42 språk.

Du kan räkna med att MyHeritage-DNA kommer att fortsätta växa snabb takt och kommer att förbättra sig i noggrannhet och funktioner. Vi jobbar med en stor uppgradering av matchande algoritmer, som korrigerar gamla problem, lägger till en preliminär kromosombrowser och sätter noggrannhet på en aldrig tidigare skådad hög nivå, och detta kommer att släppas i början av januari 2018.

Beställ ett MyHeritage DNA-kit eller ladda upp din DNA-data nu.

Statistik

Här är lite statistik från det gångna året på MyHeritage:

Över 553 miljoner nya historiska dokument har lagts till.
Över 685 miljoner nya släktträdsprofiler har lagts till.
95 anställda gick med i företaget 2017 (vi har gått upp från 325 till 420).

2018, här kommer vi!

Vilket spännande år 2017 har varit! Vi kan inte tro att vi lyckades uppnå så mycket på bara ett år. Och det bästa är att vi hade så kul när vi gjorde allt detta. När vi nu börjar ett nytt år är vi fast beslutna att fortsätta uppfinna och utveckla ny och förbättrad teknik för er, för att kunna utveckla familjehistoria. Vi har en stor vägplanering som är full av spännande funktioner, digitaliserade historiska dokument och fler överraskningar på gång. Vi är mycket glada över vad som kommer att hända under 2018 och vi är tacksamma att ha dig med oss ​​på denna resa.

Vi önskar dig och din familj ett gott nytt år!

 

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej