Vinn chansen att få lösa dina familjemysterier!

Har du ett mysterium i din familj som du verkligen skulle vilja lösa? Kanske har du hittat en krigsmedalj i en gammal låda och du undrar vem den tillhörde. Eller du kanske har hittat ett mystiskt lås med initialer som du inte känner igen.

Många människor kommer till en återvändsgränd i sin släktforskning. När du stöter på dessa familjemysterier, kommer du förmodligen ha huvudet fullt av brinnande frågor och ingen att vända dig till för att få svar. Vi vill hjälpa dig att hitta svaren och lösa det okända.

Skicka oss ditt mysterium på stories@myheritage.com och få en chans att lösa det!
Vårt fantastiska forskarteam kommer att hjälpa ett fåtal av er att lösa sina mysterier i släkten!

Här är en lista över möjliga mysterier du kan ha i din familj:

 • Har dina släktingar förlorat kontakt med en familjemedlem under ett krig och du vill nu spåra efter ättlingar?
 • Vill du lära dig sanningen om en familjelegend som har gått från generation till generation?
 • Finns det krigsmedaljer som en gång var i din familjs ägo, som du skulle vilja hitta?
 • Har du gamla handskrivna brev skickade till eller skickade från någon du inte känner till?
 • Har din familj förlorat konst under krigstid?
 • Har du hittat en gammal dagbok som skrivits av någon du aldrig hört talas om tidigare?

Vi uppmanar alla familjer att dela med sig av sin familjs mysterium! Det kan likna något av ovanstående eller det kan vara något helt annat.

MyHeritage har hjälpt många familjer att lösa historiska mysterier. Här är några exempel:

 

MyHeritage hjälper till att lämna tillbaka konst som nazisterna tagit

New York Times-reportern Doreen Carvajal arbetade med MyHeritage`s VD och grundare Gilad Japhet, för att hitta de rättmätiga konstnärerna av konst som nazisterna tagit. Tillsammans med Gilad spårade Doreen de levande släktingarna till ägarna av många konstverk i Frankrike, inklusive en Albrecht Dürer-kritritning från Hermann Goings samling av plundrad konst.

En kritritning av Albrecht Dürer, en gång plundad av nazister. Foto med tillstånd av The New York Times, 1996 Musée du Louvre / Arts Graphiques

Målningen tillhörde Gabrielle Tuffier, en fransk motståndsfighter som deporterades 1943, efter att Gestapo arresterade henne för att i hemlighet sända radiosignaler från ett slott i norra Frankrike.

Tuffiers bror, Nemours, ägde också en målning av Kristus på korset av Rubens.

Rubens guld-nyanserade altarskåp visar Kristus på korset. Photo med tillstånd av New York Times, Angèle Dequir – Réunion Des Musées Nationaux.

Doreen och Gilad använde genealogiska källor online, MyHeritage och Yad Vashem-samlingar för att hitta levande släktingar till ägarna av de plundrade målningarna.

När de äntligen fann Nemours Tuffiers sonson – som många släktingar till plundrad konst – hade han ingen aning om att hans familj en gång hade ägt sådana kända målningar.

Med Gilad Japhets ord: ”Det finns verkligen en mängd information om du försöker lösa ett mysterium. Jag kan bara säga att det inte är svårt, och alla kan göra det.”

MyHeritage returnerar krigsmedalj till soldatens familj

MyHeritage hjälpte till att returnera en brittisk medalj från första världskriget till en soldatfamilj. För 40 år sedan hittades medaljen i Australien av Rob McCaw, då man använde en metalldetektor i ett fält. Sedan dess har Rob försökt hitta medaljens rättmätiga ägare.

Med hjälp av MyHeritage hittade Rob soldaternas ättlingar och han kunde äntligen returnera medaljen till dem.

Se den inspirerande videon nedan:

Vi vill höra om era familjemysterier!

Skicka oss ditt olösta familjemysterium till stories@myheritage.com och du kanske kan få ditt mysterium löst av vårt begåvade forskarteam!

Vi väntar på er med spänning!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

 • Kerstin Sörstrand


  januari 11, 2018

  Bland min fars efterlämnade saker fann jag en psalmbok tryckt 1819. På första bladet stod skrivet ”Denna bok tillhör Maria Ers Dotter född i Lagga 1768”. Jag har hittat en Maria född 7 dec 1768 Lagga, död 4 apr 1840 Husby-Långhundra, men där är det stopp. Även försökt från min farfarsfar som bodde i Lagga men inte hittat något ännu som kan tyda på att Maria och jag kan vara släkt.

  • Daphna


   januari 18, 2018

   Tack för inlägget Kerstin, spännande, jag har skickat din historia vidare till Story-teamet.

 • Sonny Lindberg


  januari 15, 2018

  Har skickat en kort redogörelse till Till Ämne Skickat Storlek Kategorier
  ‘stories@myheritage.com’ Ej hittad 14:47 6 KB