Möt forskningsgruppen på MyHeritage

Kommentarer1

Forskargruppen på MyHeritage består av mycket talangfulla forskare i genealogi, historia och journalistik. Teamet gräver djupt för att upptäcka detaljer i familjeberättelser och skapa familjeåterföreningar. I det här inlägget kommer vi att presentera dig för gruppmedlemmarna, som kommer att berätta lite om deras bakgrund och deras passion för forskning.

Roi Mandel:

”Varje familj, utan undantag, har en underbar historia i sin släkthistoria”, säger Roi Mandel, som leder forskningsgruppen på MyHeritage. ”Ibland finns historien bara där och allt man behöver göra är att plocka upp den – och ibland måste man dyka in i de gamla albumen och de gamla bokstäverna, blåsa bort dammet och avslöja historien. Nyfikenhet är nyckeln till att avslöja den fascinerande historien i varje familj .”

Med 15 års erfarenhet av journalistik som nyhetskorrespondent och en stor kärlek till historia och mänskliga berättelser, är Roi ansvarig för att hitta och undersöka de fantastiska berättelserna om MyHeritage-användare och återförena familjer över hela världen. Han och hans team använder också den otroliga databasen på MyHeritage, varje dag, för att kasta ljus på historiska figurer och händelser. ”Det är ett privilegium att arbeta på ett ställe som ger mig möjlighet att höra så många fantastiska historier om människor vars liv har förändrats – människor som har hittat förlorade släktingar efter många års sökning.”

Roi är född i Israel, han är gift med 2 barn och har en B.A. i mediaforskning och historia. Han kom till MyHeritage år 2015 och utmärkte sig omedelbart  med ”Real Uncle Sam” -historien som publicerades i New York Times och en intensiv historisk forskning om det judiska samhället på Korfu, Grekland. Under de senaste tre åren har han hjälpt till att skapa många familjeåterföreningar med MyHeritage-användare runt om i världen.

Nitay Elboym:

”Forskning handlar inte om information – det handlar om människorna bakom informationen.”
Det är mottot som vår forskare Nitay Elboym går efter. ”Jag känner att min släktforskning slutar först när jag faktiskt har pratat med relevanta personer, delat den information jag har hittat om deras släktforskning, med dem, och hört deras reaktioner”, säger Nitay.

Med mer än 10 år som forskare, på toppen av journalistikfältet, anser Nitay att fördjupad forskning handlar om integration av alla delar och bitar av informationen för att uppnå en omfattande ram. Hans långa erfarenhet av att intervjua människor ger honom en djup förståelse för känsligheterna hos de många olika aspekterna av varje mänsklig historia.

Nitay föddes i Israel men har också bott i USA och Argentina. Erfarenheten av att leva flera år i utlandet, i kombination med en B.A. i historia, har gett honom ett brett perspektiv om hur olika människor lever sina liv i olika tider och på olika platser.

Sedan Nitay blev medlem i MyHeritage-teamet har han genomfört framgångsrika familjeåterföreningar och släktforskningsprojekt som har publicerats i media runt om i världen.

Elisabeth Zetland:

Franskfödda Elisabeth Zetland fick sin doktorsavhandling (med hedersbetyg)
i medeltida historia från Paul Valéry University i Montpellier, Frankrike.

I hennes banbrytande ursprungliga forskning spårade hon familjeträd av judiska familjer bosatta i Florens, Italien på 1500-talet, och detta gjorde det möjligt för Elisabeth att dokumentera en ekonomisk och social historia av toskansk judendom mellan 1437 och 1464.

Elisabeths forskarförmåga och erfarenhet samt hennes passion för släktforskning gjorde att hon naturligt passade in när hon började arbeta på MyHeritage år 2011. År 2012 blev hon Country Manager på MyHeritage för fransktalande marknader och sedan 2016 arbetar hon med släktforskningsteamet på heltid.

En favoritdag på jobbet ser ut så här: Elisabeth får ett namn, finner tillräckligt med bevis för att bygga upp ett stort släktträd utifrån namnet, och längs vägen upptäcker hon otroliga historier, som hon nyligen gjorde för värdarna av Fox & Friends (ett nyhets-morgonprogram och talk-show på Fox News Channel i USA) och Good Morning Britain (ett morgonprogram som sänds på vardagar i Storbritannien).

Hon anser sig vara beroende av familjehistoria och totalt hängiven. Om några veckor tar hon sin amerikanske make till Moskva, Ryssland för att träffa sina förlorade kusiner – som hon fann tack vare MyHeritage!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

  • Thomas Fürth


    mars 17, 2018

    Verkligen intressant med välmeriterade historisker och forskare.