Nytt: Enklare navigering i din DNA-matchningslista

Kommentarer

Feedback från våra användare extremt viktigt för oss på MyHeritage. Vi gör vårt bästa för att lyssna och ge bästa möjliga erfarenhet av släktforskning. Vi har släppt ut två nya funktioner som användare begärde på RootsTech-konferensen i Utah i februari (tack Judy Russell och andra!), vilket gör det enklare att navigera i listan över DNA-matchningar. Efter stora uppdateringar och förbättringar av vår DNA Matching i januari 2018, får DNA-användare på MyHeritage 10 gånger mer matchningar än tidigare. Därför är det naturligt att det nu finns efterfrågan på enklare sätt att arbeta med den här informationen och göra mesta möjliga av den.

Nytt: Gå direkt till sidan

Med den här funktionen kan du manuellt ange numret på sidan som du vill gå till, i listan över DNA-matchningar. Från och med nu, om du är intresserad av DNA-matchningar som visas bortom de första sidorna i din massiva DNA-matchningslista, behöver du inte klicka igenom sidorna en efter en. Ange bara sidnumret du vill gå till i ”Gå till sida” och klicka sedan på ”Enter”.

Nytt: Öka antalet DNA-matchningar per sida

Som standard visas 10 DNA-matchningar på varje sida i din DNA-matchningslista. För att öka det numret kan du nu välja ”25” eller ”50” längst ned till höger på din DNA-matchningslista, och 25 respektive 50 DNA-matchningar kommer att visas på varje sida.

Att öka antalet per sida gör det enklare för användare att använda listan, men sidorna går långsammare att ladda.
Observera att du också kan exportera hela listan med DNA-matchningar och granska dem externt, till exempel i ett kalkylprogram.

Åtgärd: Uppskattning för avlägsna släktingar

Vi har genomfört en åtgärd angående det föreslagna förhållandet mellan DNA-matchningar som verkar vara mycket avlägsna, baserat på feedback från användare.

Tidigare användes vissa DNA-matchningar med relativt lite delat DNA som ”3:e kusin – 5:e kusin”. Detta var förvirrande, eftersom vissa av dessa matchningar verkligen var lämpliga för detta förhållande, medan andra var mycket mer avlägsna, dvs de hade mycket lågt cM-värde för delat DNA. Nu är de mer avlägsna matchningarna listade som ”3:e kusin – avlägsen kusin”, vilket är mer korrekt eftersom de i själva verket kanske skulle vara 6:e eller 7:e kusiner. Många av dessa avlägsna matchningar kommer att märkas som Medium Confidence eller Low Confidence-matchningar, vilket innebär att vissa av dem kan vara falskt positiva. Denna åtgärd är retroaktiv och applicerades också på befintliga matchningar. Det är en viktig lösning eftersom det hjälper dig att skilja mellan matchningar som sannolikt är femte kusiner till dig, och andra matchningar som verkar vara mer avlägsna.

Sammanfattning

Vi hoppas att du kommer att få nytta av dessa två genvägar och att du nu kan navigera i din DNA-matchningslista mer effektivt. Om du inte utnyttjar alla våra genetiska släktforskningsverktyg ännu, kan du beställa ditt MyHeritage DNA-kit nu eller ladda upp din DNA-data från en annan tjänst, gratis.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej