Nya mobilappfunktioner: Inbox och skanner – Del 2

Kommentarer

Detta blogginlägg är del 2 i vår lansering av mobilappfunktioner. Del 1 introducerade inkorgen. I denna del pratar vi om skannern.

Skanneröversikt

Den nya Skanner-funktionen i MyHeritage-mobilappen låter dig enkelt och snabbt skanna historiska dokument, såväl som utskrivna foton från gamla (eller mindre gamla) fotoalbum. Oavsett vad du skannar kommer appen automatiskt att laddas upp till din släktplats på MyHeritage. När du skannar dokument och foton i appen bevaras dem i digital form, de skyddas mot fysisk skada och de säkerhetskopieras online så att du inte riskerar att förlora dem. Det låter dig också tagga saker med personer i ditt släktträd för en mer organiserad dokumentering.

Åtkomst till skannern

Navigera till skannern från appens huvudmeny under ”Bilder”

Klicka på ”Skanna foton & dokument och dokument” under ”Bilder” i huvudmenyn för att öppna skannern

Du kan också klicka på ”Bilder” i appens startsida

Klicka på ”Bilder” på startskärmen i mobilappen för att öppna skannern

 

När du befinner dig i Foto-sektionen, klicka på plusteckenet i nedre hörnet.

Klicka på plustecknet i Foto-sektionen för att börja skanna en bild

 

Nästa steg, välj “Skanna foto”

 

Det tredje sättet att öppna skannern är direkt från en trädprofil: klicka på profilen; klicka sedan på plustecknet; och välj ”Skanna foton”, som det visas nedan.

Skanna ett foto från en trädprofil

 

Att använda skannern

När du har kommit till huvudsidan i skannern, placera och fota, precis som du skulle göra med telefonens (eller en annan enhets) inbyggda kamera.

Placera och fota för att skanna ett dokument eller ett foto

 

Skannern visar en orange mask över fotot eller dokumentet det upptäckte och kommer automatiskt att fånga bilden om ramen är ”stabil”. Du kan också klicka på inspelningsknappen för att fånga bilden manuellt. Klicka på blixtikonen i det övre vänstra hörnet för att slå på eller slå av blixten.

En orangefärgad hinna över fotot eller dokumentet visar att bilden är markerad.

 

Skannern försöker automatiskt att upptäcka hörnen på ditt foto eller dokument. Klicka på någon av hörnen, på den oranga hinnan, och dra dem för att göra önskade justeringar, och se till att bilden fångar föremålet precis som du vill. Linjer visas för att hjälpa dig att zooma in på exakta kanter på bilden.

Dra hörnen av den orange masken för att markera bilden och fånga den precis som du vill, linjer gör det enklare att rama in bilden noggrant

 

När du är nöjd med utformningen, klicka på ”Nästa”. Om du inte är nöjd kan du klicka på ”Ta om” och börja om igen.

När du har dragit hörnen av bildrutan till dit du vill ha dem, klicka på ”Nästa”

 

Skannern slätar automatiskt ut det objekt du har skannat. Därefter kan du rotera bilden eller tillämpa ett filter med hjälp av ikonerna längst ner på skärmen och klicka på ”Spara”.

En bild som just har tagits och automatiskt slätats ut

 

Använd ”Documentfiltret” för att göra bilder av dokument mer läsbara

 

Använd ”Levande”- filtret för att göra foton mer färgstarka

 

Klicka på den vänstra ikonen för att rotera bilden, om det behövs. Klicka på bilden i mitten för att tillämpa ett filter. Klicka på ikonen längst till höger för att ångra ändringar du har gjort. När du är nöjd med din bild, klicka på ”Spara”.

Efter att du har sparat, kommer du automatiskt att bli ombedd att tagga bilden. Om du ignorerar detta, kommer det att försvinna efter några sekunder. Klicka på ”Tagga foto” innan det försvinner om du vill tagga det direkt; Du kan också tagga senare om du föredrar det.

Klicka på ”Tagga foto” när du uppmanas att tagga det foto du just har skannat

Många gånger kommer ansikten att identifieras automatiskt av MyHeritage-appens ansiktsdetektering. Du kan också klicka manuellt på det ansikte du vill tagga,om det inte upptäcktes automatiskt. Dra ramens hörn för att bättre passa in ansiktet i bilden om du vill.

Dra hörnen runt ansiktet på den person du vill tagga

I sökfältet längst upp på skärmen kan du ange personen i ditt släktträd som du vill tagga i fotot. En lista på relevanta personer kommer att visas. Välj den rätta.

Börja skriva personens namn som du vill tagga och välj sedan rätt person från listan som visas

Taggen (namnet) kommer då att visas direkt på bilden. Fortsätt att tagga ytterligare personer i bilden, eller klicka på ”Spara” för att slutföra. Du kan också tagga personer i bilden senare och koppla ihop med deras trädprofiler. Klicka bara på ”tagg” -ikonen i det övre högra hörnet av ett foto i ett album.

Klicka på ”tagg”- ikonen för att tagga ytterligare personer i fotot senare

Bilden sparas sedan i fotoalbumet eller i profilen i ditt släktträd, från vilket du tillämpade scannern. För att lägga till ytterligare metadata om bilden som du skannat, klicka på ellipsen (…) längst upp till höger på skärmen och välj ”Redigera bildinformation” från menyn som visas.

Lägg till ytterligare detaljer om fotot: Del 1

Fyll i detaljer om fotot, till exempel en titel, datum, plats och beskrivning, när du är klar klickar du på ”Spara”.

Lägg till ytterligare detaljer om fotot: Del 2

Upprepa tills du har skannat alla dokument och/eller foton du vill ha i det angivna albumet.

Ett komplett album digitaliserades kärleksfullt för att visas för kommande generationer och bevaras i samband med ditt släktträd

Sammanfattning

Den nya skannerfunktionen är idealisk för att skanna dina gamla foton och dokument. Många av oss har värdefulla och bräckliga gamla fotoalbum hemma, väntande på att bli digitaliserade under tiden de bleknar bort för varje år som går. Nu kan du äntligen ta hand om detta, under någon kommande helg. Genom att använda skannern laddas allt upp till MyHeritage där du enkelt kan koppla bilderna och dokumenten med släktingarna i ditt släktträd på en gång. Ditt värdefulla innehåll kommer att säkerhetskopieras, och det kommer att bli mindre känsligt för eld, översvämning eller åldrande över tiden, då det är evigt digitalt.

Skaffa MyHeritage mobilapp nu, om du inte redan har den, det är gratis.

Lycka till!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej