En känslomässig återförening mellan far och dotter på Today Show

En känslomässig återförening mellan far och dotter på Today Show

Kommentarer

När Sarah DeMars, 41, fick sitt MyHeritage DNA-resultat kunde hon inte tro sina ögon. Efter flera års sökande efter sin biologiska familj och efter att ha fått felaktig information från olika källor, fick hon äntligen en stark ledtråd – hon blev matchad med sin biologiska far!

Strax innan Fars dag i USA i år möttes Sarah och hennes far Arland för första gången på Megyn Kelly Today Show i New York City.

Se deras känslomässiga återförening här:

Sarah som ursprungligen är från Fort Wayne Indiana, är de senaste åren bosatt i Leusden, Utrecht-provinsen, Nederländerna.

Sarah och hennes man Angelo köpte nyligen MyHeritage DNA-kits. De ville främst få reda på Angelos etniska bakgrund. Efter att ha sett Angelos resultat började Sara släktforska i sin adopterade familjs historia..

Sarah hade också hopp om att få reda på något om sin biologiska familj. I staten hon hade adopterats till, kunde man inte få tillgång till några dokument , så hon hade aldrig kunnat få någon information om sina biologiska föräldrar.

”Jag gjorde MyHeritage DNA-test för att jag tänkte att det inte fanns något att förlora. I mitt hjärta tänkte jag – vad är oddsen att han (min far) skulle ha gjort testet?”

När hennes DNA-resultat kom in, blev Sara chockerad när hon såg att en av DNA-matchningarna var med någon som tycktes vara hennes pappa.

”Jag är nästan 42 år gammal, och du kan inte föreställa dig vilken forskning jag har gjort. Jag hade noll information om den här mannen. I själva verket kan jag ha fått felaktiga uppgifter om min far från olika källor. Det var verkligen som en nål i en höstack.”

I början var Sarahs far, Arland Metzger, förvirrad över matchningen. Han hade aldrig ens känt till hennes existens. Efter att ha pratat med Sarah och förstått mer om situationen, öppnade han sig för tanken på att ha en dotter som han aldrig någonsin känt till.

Sarah säger:

”Det här utvecklade sig till någonting vackert, då jag vaknade upp till det här kärleksfulla e-postmeddelandet från honom:” Jag visste inte om att du fanns, ingen har berättat för mig, och om de hade berättat skulle jag inte ha givit upp dig till adoption. Jag vill verkligen lära känna dig.”

Sarah använde sedan MyHeritage-verktyg för att lära sig mer om sin biologiska familj. Hon forskade på MyHeritage-sajten medan hon talade med sin biologiska far i telefon. Arland fick också sin mamma, Bernice – som är 84 och för närvarande bosatt i Michigan – på linjen samtidigt.

Bernice berättade för Sarah om familjens historia som hon kom ihåg det. Hon nämnde att när hon var barn bodde familjen på South Kolin Ave. i Chicago. Sarah var på MyHeritage och letade efter mer information om familjen, och hon bestämde sig för att leta upp den exakta adressen på Google Maps.

”I samma sekund jag såg huset tänkte jag för mig själv: det här huset ser bekant ut. Jag tror att jag såg en liknande bild av det här huset när jag släktforskade på min adoptivfar, men jag var inte helt säker.”

Sara ville kolla upp detta och sökte upp de relevanta namnen i de historiska dokumenten på MyHeritage SuperSearch ™. Hon började med Bernice namn, hittade henne snabbt i USA-folkräkningen från 1940, boende på samma adress. Fastigheten var registrerad under faderns namn, Jacob Skowronek. Därifrån gick Sara tillbaka till den forskning hon hade gort på sin adoptivfars familj. Hon såg i USA-folkräkningen från 1930 att hennes adoptivfar, Albert Korzyniewski, bodde på exakt samma adress, och i samma hus!

USA-folkräkning från 1930 från MyHeritage SuperSearch ™

”Det jag upptäckte förvånade mig. Det betydde att mina adoptivfarföräldrars föräldrar hade sålt sitt hus till mina biologiska farföräldrars föräldrar!”

Allt det som Sarah upptäckte kändes mer och mer som att det var menat att hända. Det har varit en otrolig resa för familjen.

”Det har varit väldigt känslomässigt. Jag har spelat in och dokumenterat många stunder av min resa för att hitta honom. Jag tänkte att det var viktigt att ha som minne i framtiden.”

Efter att ha pratat flera gånger i telefon träffades Sarah och Arland för första gången på Megyn Kelly Show, precis innan fars dag. De är överlyckliga över att kunna fira sin första fars dag tillsammans – och det kommer att bli många fler.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej