Yvette Corporons berättelse om mod presenteras i Today Show

Kommentarer

Producenten och prisbelönta författaren – Emmy-priset – Yvette Manessis Corporon, intervjuades nyligen på Megyn Kelly TODAY-show om hennes bok ”Något vackert har hänt: En berättelse om överlevnad och mod i ondskans tider” (”Something Beautiful Happened: A Story of Survival and Courage in the Face of Evil”).

Berättelsen börjar i november 2013, då Yvette kontaktade MyHeritage och bad om hjälp att hitta ättlingar av den judiska skräddaren Savvas – från Korfu, Grekland. Savvas med familj gömde sig på Ereikoussa under kriget, och Yvette ville få reda på vad som hände med hennes familj efter kriget. MyHeritage accepterade utmaningen och inledde en genealogisk resa för att avslöja detaljerna i denna långvariga hemlighet. Vi lyckades med att lokalisera efterkomllngar av familjen i USA och i Israel. Vi deltog senare i en familjeåterförening vid en officiell ceremoni på ön.

Inte långt efter att ha hjälpt Yvette att hitta Savvas efterkommande, hände något tragiskt, två medlemmar av denna utökade familj mördades då en nynazist öppnade eld i ett lokalt judiskt församlingscenter.

Yvette dokumenterade den emotionella berättelsen i sin bok som hon pratade om med Megyn Kelly på TODAY:

VI har tre signerade böcker att ge bort till tre lyckliga vinnare!

För att vara med och tävla – kommentera nedan med en berättelse om mod i din familj. Tre lyckliga vinnare kommer att väljas ut, som får en signerad kopia av ”Something Beautiful Happened” skickat till dem.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej