MyHeritage DNA presenteras på Steve Harvey show

Kommentarer

Vi har just hjälpt Steve Harveys personliga stylist Will Phoenix att upptäcka sina rötter genom MyHeritage DNA, i direktsändning.  Will har alltid velat veta mer om sitt arv, särskilt ursprunget till hans ovanliga efternamn, Phoenix. Han har alltid älskat sitt efternamn, vilket i grekisk mytologi är en långlivad fågel som stiger upp från askan och återföds. Men var kom det ifrån?

Se Wills spännande DNA-uppskattning i denna videon:

Etnicitetsuppskattning

Will’s etnicitetsuppskattning visar starkt västafrikanskt ursprung på 62.7%.

Wills familj kommer från Savannah, Chatham County, Georgia, USA. Staden Savannah blev den brittiska kolonialstaden i provinsen Georgia och senare Georgiens första huvudstad. Den största slavauktionen i USA under slaveriet ägde rum i Savannah, Georgien 1859.

När ris- och bomullsplantor etablerades i Georgia, steg efterfrågan på slavarbete. Ris blev en allt mer lönsam exportgröd på Georgiens kust och detta orsakade köpmän i Savannah att importera afrikaner från ris- och kornkusten i Västafrika, från Senegambiens region till Sierra Leone. Mellan 1784 och 1798 stod västafrikanska slavar för 78% av slavarna som importerades till Savannah.

Historiska dokument

Wills farfars farfar Nero Phoenix, föddes ca 1860 och dog 1912. Han var gift med Martha Roberts.

Nero och hans familj visas i 1910 års amerikanska folkräkning. Neros yrke är listat som arbetare för Guano Mill-företaget. Guanos är exkrement av sjöfåglar och fladdermöss som används till gödselmedel och detta företag importerade guanos från Phoenixöarna i södra Stilla havet.

USAs federala folkräkning från 1910 på MyHeritage SuperSearch ™

När Nero Phoenix emanciperades kan han ha valt Phoenix som sitt efternamn på grund av dess mytiska ursprung, vilket symboliserar stigande från aska och återfödelse. Emancipation gav Nero och hans familj chansen att få en ny början och bygga en hel del av livet utanför slaveriens band. Det är möjligt att Nero kände till namnet och dess symbolik från sin arbetsplats.

Vi hittade Wills farfar Edward Phoenixs militärregistrering från WWI :

MyHeritage SuperSearch ™ – dokument från första världskrigets militärregistreringar, 1917-1918, USA

Den 15 juli 1918 var han beordrad att anmäla sig till den lokala styrelsen för militär tull i Camp Gordon.

Camp Gordon Atlanta, cirka 1917

På sin mammas sida hittades Wills morfars far, George William i folkräkningen 1920. Hans yrke är listat som arbetare på en kyrkogård. Han var då gift med Bertha och hade två barn, Wills morfar William, och hans syster Catheline, som var 10 månader gammal.

USAs federala folkräkning från 1920 på MyHeritage SuperSearch ™

I USAs folkräkning från 1930 har George och Bertha fler barn, med en 8-årig skillnad mellan William och Joseph. Catheline visas inte längre och har förmodligen gått bort.

Här är en kopia av Wills morfar, David Williams,inkallelseorder till första världskriget:

Andra världskrigets inkallelseorder, 1940-1942 i MyHeritage SuperSearch ™

Will var fascinerad över att lära sig mer om sin släktforskning och han var djupt rörd när han fick reda på att han kommer från en rad starka och stolta förfäder. Att se dokument från sina förfäders liv för första gången har gjort en djupgående inverkan på honom.

Läs mer om din egen familjehistoria genom MyHeritage DNA.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej