MyHeritage LIVE 2018: Föreläsningarna finns nu tillgängliga online!

Kommentarer

Vi är glada att släppa ut videofilmerna från huvudföreläsningarna på MyHeritage LIVE, vår första användarkonferens. Om du missade konferensen eller live-streamingen, har du nu chans att dra nytta av de här fantastiska inspelningarna, som finns tillgängliga gratis på Legacy Family Tree Webinars. Även om du redan har sett dem, är de värda att titta på två gånger – med så mycket information att absorbera från var och en!

Här är en omfattande lista över alla sessioner med en fullständig beskrivning av var och en och länkar för att titta på dem.

Observera att alla föreläsningar hålls på engelska.

Spår
FöreläsningFöreläsareBeskrivningLänk
Inlednings-session: En kärleksaffär med släktforskning PLUS meddelanden som kommer att förändra industrin.Gilad JaphetI sin inlednings-session på den första MyHeritage LIVE familjehistoriekonferens i Oslo, talar MyHeritages grundare och VD Gilad Japhet om sin passion för familjehistoria och berättar om milstolparna i sin släktforskning. Han skisserar också sin plan för släktforskningens framtid och framför branschförändrande meddelanden om genetik.Se nu
SläktforskningAnvänd MyHeritages unika teknologier och online studier med FamilyTreeWebinars.com


Geoff RasmussenFå expert-tips på Geoffs 6 bästa MyHeritage-verktyg plus lär dig om FamilyTreeWebinars.com.Se nu
SläktforskningEn guide till skandinaviska dokument på MyHeritageMike MansfieldMyHeritage har samarbetat med olika arkiv och institutioner för att publicera en mängd nya samlingar för Skandinavien och Finland. Denna session kommer att beskriva och visa dessa otroliga resurser och ge strategier för att använda dessa nya samlingar. Det har aldrig varit en bättre tid att utöva skandinavisk och finsk forskning.
Se nu
SläktforskningEn introduktion till Geni
Mike StangelLäs mer om fördelarna med samarbete i ett enda släktträd, inklusive att lägga till källor till delade profiler, kommunicera med offentliga diskussioner, förstå profilens revisionshistorik och arbeta med projekt. Lär dig hur Geni och MyHeritage arbetar tillsammans för att förbättra världsfamiljeträdets kvalitet och koppla ihop dig med nya släktingar.Se nu
SläktforskningEn översikt över europeiska dokumentsamlingar på MyHeritageMike MansfieldMed över tre miljarder dokument från tusentals samlingar av europeiskt ursprung och dess aktiva användargemenskap är MyHeritage en otrolig resurs för europeisk forskning. Denna session ger en översikt över dessa samlingar och belyser hur man bäst hittar, får tillgång och utnyttjar dessa källor.Se nu
SläktforskningForska med MyHeritage SuperSearch
Daniel Horowitz and Tal ErlichmanMyHeritage har utvecklat ett toppmodernt verktyg för att hjälpa människor att hitta släktingar, bevis och källor över internet, dra nytta av den kända och saknade informationen i släktträdet, styrkan i samarbete mellan medlemmar, konsensusen av `crowd sourcing` och 9 + miljarder dokument, för att ge de mest omfattande genealogiska sökningarna tillgängliga på Internet. Hi-tech-algoritmer har skapats för stavning och fonetiska variationer, för att förstå smeknamn, hitta synonymer och hantera etniska variationer.Se nu
SläktforskningForskningsstrategier med dagstidningar genom MyHeritageThomas MacEnteeTidningar är en värdefull resurs för släktforskning. Tro inte att dina förfäder inte var tillräckligt viktiga för att förekomma i tidningar ELLER att det är för svårt att hitta någonting i tidningsdokument. Lär dig hur du kan utnyttja de historiska tidningarna på MyHeritage för att hitta dina förfäder, förstå deras dagliga liv och lokala- och världshändelser som formade deras liv.Se nu
SläktforskningHur jag kan använda MyHeritage

Vidar ØverlieDenna presentation kommer att ge exempel på hur den unika SuperSearch-databasen kan ge ny familjehistorisk information. Fokus ligger på betydelsen av källcitat, sökstrategi och kontroll av originaldokument. Presentationen tar också upp var man kan få hjälp i denna process.Se nu
SläktforskningHur jag kan hitta min familj i dagstidningar med MyHeritage SuperSearchLisa Louise CookeÄven om dina förfäder inte var kända kan deras liv fortfarande upptäckas i tidningar. Du kommer att lära dig vilka typer av familjehistorikinformation som finns i historiska tidningar och hur man identifierar tidningar som troligen handlade om dina förfäder.Se nu
SläktforskningHur man kan använda MyHeritage-ledtrådarThomas MacEnteeStannar du upp i din släktforskning när du hittar nya ledtrådar på MyHeritage om en förfader? Stoppar du allt och jagar efter det ljusa och glänsande objektet? Lär dig hur du kan öka din forskningseffektivitet och använda den nya informationen för senare utredning.Se nu
SläktforskningMatchande Teknologier: Hitta släktingar utan att forska
Mike MansfieldMånga produkter och tjänster på MyHeritage är utformade för att hjälpa släktforskare att spendera sin tid effektivt. Denna session kommer att visa hur ett träd på MyHeritage öppnar ett otroligt utbud av tjänster som fungerar smidigt och automatiskt för att hitta relevant och ny information för släktforskare att inkludera i sin forskning.Se nu
SläktforskningMyHeritage mobilapp: Exklusiva funktioner
Guy TsypeDin mobila enhet kan användas för att utöka din historikforskning som aldrig tidigare. Från att spela in familjens historia för att dela dina upptäckter har din mobilenhet en mängd verktyg som gör att du kan fortsätta din forskning var du än befinner dig.
Se nu
SläktforskningVad händer härnäst: MyHeritages framtidsplaner
Maya LernerEn inblick i prestationerna år 2018 på MyHeritage och en titt framåt på planerna framöver.Se nu
DNADe fem bästa MyHeritage DNA-verktygen
Diahan SouthardMyHeritage DNA leder branschen i att tillhandahålla verktyg för att förstå och tolka DNA-testresultat. Men med så många sidor att visa och knappar för att trycka på kan det bli förvirrande. Vi kommer att diskutera de fem bästa verktygen som du kan få tillgång till på MyHeritage för att hjälpa dig vidare med dina släktforskningsmål.Se nu
DNAGenetiska insikter från ett enormt familjeträd i samarbete.Yaniv ErlichYaniv Erlich förklarar hur vi kan tolka information vi samlar från många släktträd och deras genetiska konsekvenser.
Se nu
DNAHitta okänd familj med MyHeritage DNA
Christina SagerstenHar du tagit ett DNA-test för att hitta en okänd förälder eller morförälder? Eller har ett DNA-testet upptäckt en stor familjehemlighet, som till exempel att pappa inte är pappa? Vilka familjemedlemmar kan du förvänta dig att hitta med ett DNA-test? Hur kan du hitta en pappa med ett DNA-test utan att ha någon aning om vem han är? Med personliga exempel från min egen DNA-resa ger jag dig inspiration till vad som är möjligt och omöjligt.Se nu
DNAMyHeritage DNA 101


Ran SnirOavsett om du redan har tagit ett DNA-test eller om det här är första gången du hör om det, kommer vi att börja från början i denna session. Vi ska gå över de grundläggande termerna för DNA-testning och lära oss hur DNA går genom generationer, hur och varför individer har delade DNA-segment och hur vi kan beräkna vårt etnicitetsursprung.
Se nu
DNAMyHeritage DNA: Avancerade funktionerRan SnirÄr dina DNA-resultat klara men du vet inte var du ska börja? I denna session granskar vi de olika aspekterna av MyHeritage DNA-produkten, läser om användbara verktyg för att organisera din lista över DNA-matchningar, hur man skiljer dem och förstår hur man bättre utnyttjar kromosomwebbläsaren. För att göra sakerna superlätta går vi igenom produkten med hjälp av exempel från verkliga livet och lär oss hur vi kan använda varje verktyg för att gå vidare med den genealogiska forskningen.Se nu
DNAMyHeritage’s förbättrade DNA-matchning

Daphna WeissglasMyHeritage upptäcker dina DNA-matchningar, personer med vilka du delar DNA från en gemensam förfader. Hur kan vi upptäcka det? Hur kan vi förutse graden av släktskapsförhållande med tanke på hur mycket DNA som delas? Och hur matchar vi ditt DNA mot en så stor genetisk databas? Denna session kommer att förklara Myheritage DNA-matchning i detalj.
Se nu
DNAPANEL: DNA, Släktforskning och Integritet

Roberta Estes, Thomas MacEntee, Yaniv ErlichHar oro för integritet hindrat dig från att ta ett DNA-test? Vad sägs om att dela dina data online med främlingar (även om ni kanske är relaterade till varandra)? Vi går över nuvarande sekretess- och släktforskningspraxis, tittar på framtida praxis och erbjuder praktiska råd för hobbyister såväl som professionella.Se nu
DNAPANEL: Vad händer härnäst inom genetisk släktforskning?
Dick Eastman, Roberta Estes, Yaniv ErlichAaron Godfrey är värd för en panel av DNA-experter inklusive Yaniv Erlich, Roberta Estes och Dick Eastman för att diskutera det nuvarande tillståndet av DNA och vad framtiden kommer att medföra.
Se nu
DNASuccess Stories: HUr MyHeritage DNA sammanför familjer


Roi MandelUpptäck hur MyHeritage DNA för samman biologiska familjer genom DNA Quest-programmet.Se nu
DNATvå sätt att hantera din MyHeritage-DNA-matchningslista

Diahan SouthardNär du loggar in för att se dina matchningar på MyHeritage DNA, blir din första glädje av din plötsliga popularitet (vem kunde tro att du hade tusentals DNA-kusiner?) ofta snabbt ersatt av förvirring när du försöker lista ut hur ni är relaterade. Under dessa lättförståliga 45 minuter kommer du att lära dig två sätt att vända din lista över kusiner till upptäckter av förfäder.
Se nu
DNAVarför ska man ta ett DNA-test i släktforskningssyfte?Mike MansfieldDNA-test i släktforskning är ett viktigt nytt verktyg för oss att använda i vår forskning. Denna introduktionsföreläsning kommer att beskriva vilka typer av DNA-test som är tillgängliga och resultaten som en testtagare kan förvänta sig från etnicitetsuppskattningar till DNA-matchningar och hur vi kan använda dessa för att hitta släktingar och upptäcka okända förfäder.Se nu

För att läsa mer om konferensen, läs vårt fullständiga sammanfattning av MyHeritage LIVE.

Ha det så kul!

 

 

 

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej