Farväl 2018 … Välkommen 2019!

Kommentarer

2018 har varit ett exceptionellt år här på MyHeritage. Vi har förnyat och släppt ut nya och spännande funktioner, många som svar på förfrågningar från användare och vi har haft en betydande tillväxt av familjeträd, historiska dokument och DNA-kit i vår databas. Vi har förbättrat viktiga aspekter av vår familjhistoriska plattform och uppgraderat vårt genetiska släktforskningssystem för att hjälpa människor att bättre förstå hur de är relaterade till sina DNA-matchningar. Mest av allt är vi stolta över att vi har kunnat återförena otaliga familjer genom våra DNA-matchningar och familjehistoriska upptäckter och att vi har kunnat förändra deras liv på ett meningsfullt sätt.

Här är lite statistik från det gångna året:

Vi sparkade av året i januari med stora förbättringar av vår DNA-matchningsteknik. Den som tog ett MyHeritage DNA-test och alla som laddade upp DNA-data från en annan tjänst, får nu mer exakta DNA-matchningar, mer rikliga matchningar (ca 10x mer); färre falska positiva, mer specifika och mer exakta förhållandestimat; och indikationer på mindre sannolika DNA-matchningar för att bidra till att fokusera på rätta forskningsinsatser.

Vi släppte den efterfrågade kromosomwebbläsaren. Den ursprungliga versionen, en One-to-One kromosomläsare, visade DNA-segment som du delar med en DNA-matchning. Under året blev det många ytterligare uppgraderingar till kromosomläsaren för att möjliggöra en bättre undersökning av DNA-matchningar.

I början av februari släppte vi en rolig och originell funktion baserad på aggregerade, anonyma etnicitetsdata från våra användare. Etniciteter runt om i världen gör att du kan utforska de vanligaste etniciteterna i olika länder och de vanligaste länderna för varje etnicitet, enligt uppgifter från användare som har köpt MyHeritage DNA-kit eller laddat upp DNA-data till MyHeritage.

För att fira Alla hjärtans dag gav vi användarna gratis tillgång till alla MyHeritage-äktenskapsregister.

Efter två och ett halvt år av utveckling och forskning utvecklade MyHeritage och FamilySearch-ingenjörerna en unik funktion – FamilySearch Tree Sync. Detta gör det möjligt för medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga – Latter-day Saints (LDS) att enkelt och noggrant importera en del av sina träd från FamilySearch till MyHeritage och sedan hålla sina MyHeritage- och FamilySearch-träd synkroniserade. Den här funktionen är fortfarande under utveckling – håll er öppna för en uppdatering på RootsTech 2019.

Vi lanserade vårt volontärprogram för anställda som erbjuder intressanta lektioner till underpriviligerade barn. Under året lärde anställda barnen om kroppsspråk, DNA och många andra intressanta ämnen.

Liksom tidigare år var MyHeritage ännu en gång RootsTech`s sessionssponsor. Vi visade en helt ny monterdesign och körde monterdemos på ämnen som sträcker sig från den nya One-To-Many DNA-kromosombläddraren för att anteckna historiska dokument på MyHeritage. Montern var packad med människor som vill lära sig mer om våra många funktioner, nya och befintliga, direkt från produktledare och personal som är involverade i att utveckla dem.

Under konferensen kom mer än fyrahundra av branschens dansare till vår rungande 20-tals-fest. Många av dem tog en tur på dansgolvet, dekorerade sina egna huvudband och fedoror, utmanade varandra till ett jättedamspel eller slappnade helt enkelt av framför en Chaplin-film med en RootsTech-cocktail i sina handen.

I mars tillkännagav vi ett enstaka pro bono-initiativ, DNA Quest, för att hjälpa adopterade och deras biologiska familjer att återförenas genom DNA-testning. Tusentals adopterade ansökte om att delta i DNA Quest, och vi gav ut tusentals gratis MyHeritage DNA-kit till behöriga deltagare runt om i världen.

MyHeritage-användarna öppnade sina hjärtan med sina historier om att söka, förhoppningar om framtida återföreningar och känslan av tillhörighet som de nu känner tack vare deras deltagande i DNA Quest.

Vi är mycket glada över att många återföreningar har skett tack vare det här pro bono-initiativet, och vi har delat några av de otroliga återföreningshistorierna under året. Här är en av de fantastiska återföreningarna som ägde rum:

Susan hade alltid undrat om hon hade syskon någonstans där ute. Efter att ha fått ett gratis MyHeritage DNA-test genom DNA Quest upptäckte hon en halvbror, Terry, som hon inte hade känt till. Susan och Terry, båda Nya Zeeländare, bor bara en timme från varandra. Utan detta fantastiska initiativ skulle Susan och Terry aldrig ha träffats. Läs Susan och Terrys fulla historia.

Vårt vetenskapsteam, lett av vetenskapschefen på MyHeritage, dr. Yaniv Erlich, hade en banbrytande artikel publicerad i Science, en av de mest inflytelserika akademiska tidskrifterna i världen (en prestation som de uppnådde 8 månader senare). Forskningen, som baserades på data från Geni.com och genomfördes i samarbete med forskare vid Columbia University, New York Genome Center, MIT och Harvard, ger ny insikt om de senaste århundradena av äktenskap och migration i Europa och Nordamerika, och genernas inverkan på livslängden. Se den väldigt coola tidförloppsvideon av migrationsmönster. Den nya forskningen och upptäckten från den har skickat chockvågor genom den akademiska världen och de allmänna medierna. Det presenterades i dussintals stora publikationer, inklusive The Wall Street Journal, National Geographic och The New York Times.

Vi gav ut ett meddelande om en stor uppgradering av MyHeritage kromosomläsare som släpptes i januari genom att släppa ut en-till-många kromosom-webbläsare. Tillsammans med släktträdsdetaljer såsom delade förfädersnamn och Smart Matches ™ kan användarna spåra tillbaka de gemensamma förfäderna som nedärvde delade DNA-segment till dem och deras DNA-matchningar och rekonstruera relationen mellan dem och de DNA-matchningar de tycker är spännande. Den nya One-To-Many kromosomläsaren, med stöd för att indikera triangulerade segment, är ett spännande tillägg till MyHeritages växande arsenal av användbara verktyg för genetisk släktforskning.

De nya inbox- och skannerfunktionerna i MyHeritage-mobilappen släpptes, vilket bidrog till att förbättra familjehistorisk forskning. Inkorgen är en omfattande e-postbaserad meddelandefunktion för att kommunicera med andra MyHeritage-användare, inklusive släktingar, om DNA-matchningar, Smart Matches ™ och andra ämnen i släktforskning. Skannern är en användbar funktion som använder en smartphones högupplösta kamera för att skanna gamla fotografier och dokument direkt till en MyHeritage-familjesite för att bevara dem digitalt.

Oavsett vad du skannar kommer appen automatiskt att laddas upp till din släktplats på MyHeritage. När du skannar dokument och foton i appen bevaras dem i digital form, och det skyddar dem mot fysisk skada och ger dem säkerhetskopiering online, så att du inte riskerar att förlora dem. Detta låter dig också märka saker med personer i ditt släktträd för mer organiserad dokumenthantering.

Vi släppte en efterlängtad släkttavlevy för MyHeritage-släktträd i april som svar på den populära efterfrågan från våra användare. Med släkttavlevyn kan du fokusera på en individ och se deras direkta antavlor. Den visar sex generationer – den valda huvudpersonen och fem förfäderslinjer. I den här vyn kan du navigera till någon annan i ditt träd och se deras antavla också. Det kommer utöver andra släktträd och du kan växla mellan dem. Här är ett exempel:

I maj tillkännagav vi vårt partnerskap med ett av världens ledande fotbollslag, Borussia Dortmund, för sin 2018 amerikanska sommarturné. Som officiell partner hjälpte MyHeritage Borussia Dortmund-spelarna Nuri Sahin, Mahmoud Dahoud och Patrick Owomoyela att upptäcka sina rötter. Vi delade fascinerande historier från deras familjehistorier som avslöjades genom MyHeritage DNA. Nuri Şahin trodde alltid att han hade turkiska rötter, Patrick Owomoyela trodde att han var ungefär hälften nigerian och halvtysk och Mahmoud Dahoud förväntade sig en syrisk och egyptisk etnicitet. De tre spelarna var alla överraskade när de presenterades sina MyHeritage DNA reveal.

I juni tillkännagav vi lanseringen av ett helt nytt filtreringssystem för DNA-matchningar, så att du kan se en viss delmängd av dina DNA-matchningar och fokusera på de som matchar specifika kriterier eller är av mer intresse för dig. Vi lade till ett vackert användargränssnitt till DNA-översiktssidan som låter dig filtrera dina DNA-matchningar enkelt genom förhållande, efter land eller enligt etnicitet. Med hjälp av den nya filterverktygsfältet kan du kombinera flera filter och filtrera matchningar efter ytterligare kriterier, t.ex. de som har ett släktträd, har delade förfädersnamn med dig eller har Smart Matches ™ med dig. Filtrering av DNA-matchningar kan kombineras med sortering och sökning.

För att kunna underhålla den stora efterfrågan på MyHeritage DNA-kits i Europa och som ett led i vårt arbete för att möta den växande globala efterfrågan och sänka leveranstiden på DNA-kits, öppnade vi ett nytt distributionscenter i Tilburg, Nederländerna. Som marknadsledande i Europa har efterfrågan på MyHeritage DNA-testpaket i regionen fortsatt att växa snabbt. Vi såg en 450% ökning av försäljningen av DNA-kit i hela Europa under de första fem månaderna på 2018. Tack vare öppnandet av det nya distributionscentret levereras kits för de flesta europeiska användare nu direkt från Europa och förkortar leveranstider.

Som ett led i vårt nya projekt som kallades Football DNA, utmanade vi 8 internationella fotbollsförbund (legendariska) för att fråga allt vad de vet om lagrivalitet och nationell identitet. De alla tog ett MyHeritage DNA-test och var chockade över att upptäcka hur deras ursprung var fördelat. Vi avslöjade för spelarna deras etnicitetsresultat, information om deras DNA-matchningar, samt familjehistorisk släktforskning med historiska dokument och bilder av sina förfäder. Gilberto Silva (Brasilien), John Barnes (England), Lothar Matthäus (Tyskland), Clarence Seedorf (Holland), Hernán Crespo (Argentina), Robert Pires (Frankrike), Gianluca Zambrotta (Italien) och Luis García Spanien) möttes i London där de lämnade gamla rivaliteter då de var beredda att lära sig mer om sina förfädernas rötter.

Som respons på ett dataintrång investerade vi betydande insatser för att strama till säkerhetsåtgärder och öka skyddet av data på vår plattform. Som en del av dessa ansträngningar släppte vi en tvåfaktorautentiserings-funktion (2FA) för att ytterligare skydda MyHeritage-konton och vi är bland de första inom genealogi-och DNA-industrin att ge användare detta extra säkerhetslager.

Med utgångspunkt på den första utgåvan gjorde vi släkttavlevyn tillgängligt i redigeringsläge. Du kan nu lägga till, redigera och ta bort trädprofiler direkt från släkttavlan, det är inte längre nödvändigt att byta till familjevyn för att redigera ditt träd.

I juli publicerade vi berättelsen om ett hundratals år gammalt familjemysterium som äntligen blev löst. Efter otaliga försök att hitta förlorade familjemedlemmar som försvann i det förra Sovjetunionen för 80 år sedan, antog Rani Markovich att han aldrig skulle kunna återförenas med sin farfars förlorade familj. Allt detta förändrades när Rani anlitade hjälp av MyHeritages grundare och VD Gilad Japhet. Med sällsynta KGB-dokument och detektivarbete som utfördes på mark och på Facebook, blev familjens decennier långa mysterium äntligen löst och kulminerade i en triumferande familjeåterförening i USA.

Denna känslomässiga återförening mellan en pappa och en dotter som sammanfördes tack vare MyHeritage DNA, presenterades på The Today Show i augusti. Socialarbetare Kim Fairbank, 51, från New Hampshire, har alltid vetat att hon är adopterad. Efter en svår barndom längtade hon efter att ansluta sig till sin biologiska familj. Kim sökte efter sin far i mer än 20 år och fann slutligen honom efter att ha tagit ett MyHeritage-DNA-test.

September markerade en spännande månad då det meddelades av European Broadcasting Union (EBU) att MyHeritage är huvudsponsor i Eurovision Song Contest 2019. Som evenemangets huvudsponsor har MyHeritage fått omfattande global associations- och evenemangs-, media- och digitala rättigheter för den kommande sångtävlingen. Eurovision Song Contest är en berömd internationell sångtävling som hålls årligen sedan 1950-talet, främst bland medlemsländerna i European Broadcasting Union. Det är världens största live musikevent och ett enormt populärt tv-evenemang, som ses över i genomsnitt av 200 miljoner människor under de senaste tre åren.

Vi meddelade att vi nu stöder uppladdningen av 23andMe v5 och Living DNA-datafiler, förutom att stödja dataöverföringar från alla större DNA-testtjänster, inklusive Ancestry, 23andMe (före V5) och Family Tree DNA (Family Finder). Detta var vi först i branschen med.

I oktober delade MyHeritage-användaren Allen Henderson i South Carolina sin otroliga familjeåterförening med Fox & Friends. Allen tog ett MyHeritage DNA-test för att upptäcka sina rötter och utforska sin etniska bakgrund. Allen kunde inte föreställa sig att han skulle avslöja sitt fars hemliga förflutna efter sitt deltagande i D-Day i Normandie och sin halvbror Andre, i Frankrike. Trots skillnaderna i geografi och kultur blev Allen och Andre förvånade över att upptäcka deras slående likheter – både i sitt fysiska utseende och livsstil.

Vi publicerade en anmärkningsvärd historia av överlevnad och en silverfärgad tändsticksask. Elda Bivas Gambash sökte efter ättlingar till en man som heter Shimon Luria i över trettio år. Shimon räddade hennes farfars liv under WWI genom att ge honom mat under sin fångenskap. Shimon hade också gett hennes farfar en silverfärgad tändsticksask som hennes farfar hade älskat under hela sitt liv. Tack vare MyHeritage kunde Gambash-familjen äntligen hylla och tacka den generösa människans familj.

November var en stor månad för oss på MyHeritage. Vi var värdar för MyHeritage LIVE – vår första internationella användarkonferens i Oslo, Norge. Konferensen var en enorm framgång. En höjdpunkt var det emotiononella talet av MyHeritages grundare och VD Gilad Japhet. Många viktiga MyHeritage-uppdateringar meddelades under konferensen.

I slutet av den första föreläsningsdagen höll vi en fest med eurovisionstema, komplett med levande underhållning, för att fira MyHeritages sponsring av  Eurovision Song Contest 2019. Släktforskare vet hur man festar och MyHeritage vet hur man håller en bra fest!

Missa inte denna roliga video med några av konferensens höjdpunkter:

MyHeritage LIVE 2018 – teaser från MyHeritage på Vimeo.

Läs vår fullständiga sammanfattning av konferensen och se till att du tittar på alla 24 föreläsningar från konferensen GRATIS. Vi vill tacka alla gästtalare och alla deltagare, vilka gjorde vår konferens så framgångsrik.

För att markera 100 år sedan slutet av världskriget den 11 november erbjöd vi fri tillgång till alla 47 miljoner militära poster från hela världen i MyHeritage SuperSearch ™ som en passande hyllning till personliga bidrag från våra förfäder.

Vi släppte ut en ny funktion för DNA-användare – gemensamma fädernesplatser för DNA-matchningar. Vi visar nu städer, länder och amerikanska stater där födelse- eller dödsevenemang av förfäder ägde rum, som visas i ditt släktträd och som du har gemensamt med dina DNA-matcningar. Denna funktion gör vår DNA-matchning ännu mer användbar genom att hjälpa till att ange hur du och dina DNA-matchningar skulle kunna relateras.

I december presenterades MyHeritage DNA på Steve Harvey Show. Vi hjälpte Steve Harveys vän, Will Phoenix, att upptäcka sina rötter med hjälp av MyHeritage DNA. Will blev förvånad över att lära sig mer om sin familjhistoria och upptäcka ursprunget till sitt unika efternamn. Att se dokument från sina förfäders liv för första gången gjorde en djupgående inverkan på honom.

Vi presenterade också den välkända TV-personen Dr. Phil med intressanta insikter om hans familjhistoria och hans DNA-resultat. Dr Phil upptäckte att han är irländsk, skotsk och walesisk (64,3%), engelska (28,4%) och iberisk (7,3%). Han fick också 20.000 DNA-matchningar till MyHeritage-användare från 64 olika länder. Vi forskade i några av hans förfäders liv, inklusive hans farfarsfar som kämpade i Mexikanska kriget, information om sin farfar, årsboksbilder för trillingsläktingar samt en överraskande familjebild av en känd individ. Dr Phil blev förvånad över sin etnicitetssammanfattning och av de upptäckter han gjorde om sin familj. Att lära sig om sina rötter har inspirerat honom och gett honom en känsla av samhörighet med sina förfäder på sätt som han aldrig kunnat föreställa sig.

När året kom till sitt slut och tusentals köpte MyHeritage DNA-kits till sina vänner och sin familj under julhelgerna, kunde inte ens kardinal Sean O’Malley, ärkebiskopen i Boston, motstå att nämna MyHeritage DNA i sin julpredikan.

As the year came to a close and thousands purchased MyHeritage DNA kits for their friends and family over the holiday season, even Cardinal Sean O’Malley, the Archbishop of Boston, couldn’t help mentioning MyHeritage DNA in his Christmas sermon.

”Du kanske får en robot eller någon kanske köper ett MyHeritage DNA-test till dig. Sista minutenrea är 59 $ online. Gud är i vårt DNA och det är det viktiga.”

Vi håller helt med honom – det har aldrig funnits en bättre tid att utforska ditt ursprung med MyHeritage DNA.

Här är en ytterligare uppdelning av några av våra aktiviteter:

Historiska dokument

Med mer än 1 miljard nya historiska dokument som läggs till bara detta år, har 2018 visat ett rekordnummer av historiska registertillägg. Dessa inkluderar 51 nya samlingar samt uppdateringar till 8 viktiga befintliga samlingar.

Här är några av de spännande samlingar som antingen lagts till eller uppdaterades i år:

Svenska husförhörslängder, 1860–1947
Danmarks folkräkning 1787, 1801, 1834, 1835, 1840, 1845
Danmarks kyrkoregister, 1576–1814
Tysk minoritetsfolkräkning, 1939
1939 Register för England & Wales
England & Wales, Index för Wills and Probates, 1853–1943
Ellis Island & Other Passenger Listor 1820–1957 Updaterat
U.S. Årsbok Namn-index, 1890–1979
USA tidningskollektioner från 23 stater
New York City Äktenskap 1950-2017 och Äktenskapslicens-index 1908–1972
New Jersey äketnskapslicens-index, 1901–1914
New Jersey födelseindex and dödsindex 1901–1903
West Virginia födelseindex, 1853–1914, dödsindex & Certifikat, 1853–1964
Ohio dödsindex, 1913–1944, 1954–1963
US Naturaliseringsregister Index, Northern Illinois, 1840–1950
US Naturaliseringsregister Index, New England, 1791–1906
Kanadensiska dödsrunor, 1997– 2017
1921 Kanadas folkräkning
Queensland, Australia Passagerar- och besättningslistor, 1852–1885

Berörande familjeåterföreningar:

MyHeritage har blivit den bästa servicen för att få internationella DNA-matchningar med släktingar runt om i världen. Tack vare vår omfattande globala databas kan vi underlätta internationella familjeåterföreningar på ett sätt som ligger långt före andra i branschen. Även om det finns många familjeåterföreningar som äger rum dagligen, finns här några spektakulära återföreningar som vi vill lyfta fram från 2018:

Populära MyHeritage webinarer (alla webinarer är på engelska):

Lyssna på alla tidigare webinarer på Legacy Family Tree Webinars, som är helt gratis och var även med på framtida webinarer.

Från oss alla här på MyHeritage, vi önskar er och era familjer ett gott nytt år och ett fantastiskt 2019!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej