Nya historiska dokument tillagda i december 2018

Nya historiska dokument tillagda i december 2018

Vi är glada att meddela att vi nyligen har lagt till 22,718,797 miljoner nya historiska dokument till SuperSearch ™ från fyra helt nya samlingar: Massachusetts Tidningar, 1704-1974, New Jersey Marriage licensindex, 1915-2016, New York State dödsindex, 1880-1956 , och USA Naturaliseringsregister, Northern California, 1852-1989.

Här finns mer information om dessa fyra samlingar:

SamlingarBeskrivning Antal dokument Exklusivt för MyHeritageLänk för sökning
Massachusetts tidningar, 1704-1974Ett kompendium av tidningar som publiceras i olika städer i delstaten Massachusetts från 1704-19746,072,877 sidor i 239 tidningsrubrikerExklusivtSök i samlingen nu
New Jersey äktenskapslicens Index, 1915-2016Ett index för äktenskapslicenser inlämnade i delstaten New Jersey från 1915 till 2016. Indexet innehåller förnamn och efternamn för både bruden och brudgummen, licensansökningsår och statens filnummer.11,368,616 dokumentEj ExklusivtSök i samlingen nu
New York State dödsindex, 1880-1956Ett dödsindex i staten New York från 1880-1956. Indexet innehåller namn, kön, dödsdatum, dödsålder och ofta annan viktig information.4,733,112 dokument
Ej ExklusivtSök i samlingen nu
USAs Naturaliseringsregister, Northern California, 1852-1989Ett index över ansökningar för naturalisering inlämnade i norra Kalifornien åren 1852-1989 544,192 dokument
Ej ExklusivtSök i samlingen nu

Massachusetts Tidningar, 1704-1974

En av våra största tidningssamlingar, är ett kompendium av 6,072,877 sidor i 239 tidningstitlar som publicerats i olika städer och städer i delstaten Massachusetts från 1704 till 1974. Det är särskild betoning på tidningar från Boston och omgivande platser. Producerat av MyHeritage i ett partnerskap med Boston Public Library, sträcker sig denna omfattande samling från kolonialtiden till slutet av 1900-talet. Det mesta av detta innehåll kan bara hittas på MyHeritage och i Boston Public Library.

Som en viktig resurs för släktforskning och familjehistoria, innehåller tidningar dokument som dödsrunor och andra viktiga dokument såsom födelse-, äktenskaps- och dödsintyg. Dessutom innehåller sociala tidningar och historier av lokalt intresse rik information om aktiviteter och evenemang i respektive samhälle och ger ofta information om de berörda personerna. Omfattande information kan upptäckas i dessa tidningar eller i avsnitt. Allt från till synes vardagliga intyg och rapporter om händelser som fester, jobb-byten, sjukhusvistelser och sociala besök av vänner eller släktingar. Dessa sidor är en källa för historiska händelser som sannolikt inte existerar annars.

Från denna samling är Boston Post-artikeln från 18 december 1900 som beskriver Helen Kellers första offentliga framträdande. Keller talade till sina klasskollegor på Radcliffe College och blev välkommen med rungande applåder.

Historical Records: The Boston Post, Boston, Massachusetts, Dec 18, 1900

The Boston Post, Boston, Massachusetts, Dec 18, 1900

Sök i Massachusetts tidningar, 1704-1974

New Jersey äktenskapslicenser Index, 1915-2016

Denna samling, bestående av 11,368,616 dokument, är ett index för äktenskapstillstånd som arkiverats vid New Jersey State Clerk Offices från 1915 till 2016. Indexet innehåller för- och efternamn för varje make, licensansökningsår och statsfilsiffra.

Äktenskapsregister är viktiga släktforskningsdokument eftersom de inte bara registrerar information om makarna och deras hemvist som gifta, men de innehåller ofta ytterligare information såsom födelsedatum, födelseplatser, yrken och om man var ensam, änka eller skild vid tidpunkten för äktenskapet.

Detta innehåll i New Jersey äktenskapslicenser Index, 1915-2016, kommer från två index: ett index är äktenskap som kategoriseras av brudar och ett separat index för äktenskap som kategoriseras av brudgummar. De uppgifter som publicerats här har i de flesta fall matchats för att förena informationen för brudarna och brudgummarna i deras respektive äktenskap. Samlingen innehåller ett litet antal dokument som inte kunde matchas.

Kopior av de ursprungliga äktenskapsregister som finns i detta index kan beställas av Statens arkiv. Genom den otroliga ansträngningen och aktiviteten i Reclaim The Records kunde bilder inkluderas i denna samling.

Taget från samlingen är äktenskapsregistret av den amerikanska tecknaren Charles Samuel Addams och Barbara Day.

Historical records: New Jersey Marriage License Record of Barbara Day and Charles Samuel Addams, 1943 (click to zoom)

New Jersey äktenskapsregister för Barbara Day och Charles Samuel Addams, 1943 (Klicka för zoom)

Mest känd för att ha tecknat The Addams Family, sägs att Charles tog inspiration från sin fru Barbara när han skissade karaktären av Morticia AddamsHistorical records: Charles Addams sketching Barbara Addams for The Addams Family Cartoon, photo credit: animatededucation

Charles skissar Barbara för The Addams Family tecknade serien, Photo kredit: animateducated.blogspot.comSök i the New Jersey äktenskapslicenser Index, 1915-2016

New York State dödsindex, 1880-1956

New York State dödsindex innehåller information om dödsregister i New York State. Denna samling hjälper personer att hitta dödsregister i New York State mellan 1880 och 1956. Detta index innehåller information om plats och datum för död, kön, ålder vid dödsfall och deras statliga filnummer. Bilderna i denna samling har uppnåtts genom insatser av Reclaim the Records.

I denna samling finns dödsregistret för Carrie Chapman Catt.

Dödsregister för Carrie Chapman Catt, 9 mars, 1947, New Rochelle, Westchester, New York (Klicka för zoom)

Dödsregister för Carrie Chapman Catt, 9 mars, 1947, New Rochelle, Westchester, New York (Klicka för zoom)

Catt var en rösträttsledare för amerikanska kvinnor som kämpade för det 19:e ändringsförslaget, vilket gav kvinnor rätt att rösta. Catt tjänade som president för National American Suffrage Association och var grundare av både League of Women Voters och International Alliance of Women.

Historical Records: Carrie Chapman Catt (rt) and Mary Garrett Hay (lt) cast their first votes for President, St. Louis Post, November 5, 1920

Carrie Chapman Catt (höger) and Mary Garrett Hay (vänster) lägger sina första röster för president, St. Louis Post, 5 november, 1920

Sök i the New York State dödsindex, 1880-1956

USAs Naturaliseringsregister, Northern California, 1852-1989

Denna samling är ett kortindex för naturaliseringsregister i Northern California District och Circuit Courts för åren 1852 till 1989. Naturaliseringskraven förändrades signifikant år 1906. Före 1906 krävde naturaliseringsansökningar en begränsad mängd information, ofta bara namnet på sökande, domstolens namn, registreringsnummer, sökandes ursprungsland och datum för naturalisering. Efter 1906 inkluderade naturaliseringshandlingar fält för ytterligare information, såsom sökandes adress, födelsedatum, datum och ankomstort i Förenta staterna samt namn och adress till några vittnen. Men medan ansökningarna efter 1906 syftade till att samla in denna ytterligare information, gjorde de inte i själva verket det för alla.

Ansökningarna för naturalisering var ett av de sista stegen mot USAs medborgarskap. Dessa dokument är av särskilt intresse för släktforskare eftersom de ibland innehöll flera efternamn, ofta alternativa stavningar eller deras ”gamla namn” samt deras ”Amerikaniserade” namn.

Guldrushen i Kalifornien fick så många som 300.000 människor att flytta till Kalifornien som sökte välstånd och rikedom med San Francisco som den största och mest betydande invandrarresan. Med upptäckten av guld år 1848 växte San Franciscos befolkning från 1000 invånare till 25 000 invånare på ett år. Den snabba tillväxten omfattade inte bara amerikanska medborgare som reste västerut för rikedom, men även många utländska invandrare som sökte en ljusare framtid. Denna tillströmning resulterade i inrättandet av många invandrargemenskaper, den största är San Franciscos Chinatown.

1859 bekräftade Comstock Lode silver upptäckten att Kalifornien var en plats där förmögenheter kunde uppnås. Vid slutet av Transcontinental Railroad 1869 blev Kalifornien nu mer tillgänglig för europeiska invandrare som anlände till östra USA.

Tillsammans med invandringsvågen kom dock en ökning av främlingsfientligheten. Genomförandet av den kinesiska uteslutningslagen 1882 begränsade väsentligt kinesisk invandring till USA fram till 1943.

År 1921, efter det ryska inbördeskriget, ankom en tillströmning av ryska invandrare till norra Kalifornien. Ryska invandrare, särskilt ryska judar, som flydde från Sovjetunionen skulle hitta ett nytt hem i San Francisco.

”California Dream” har lockat miljontals invandrare under de två århundradena, vilket gör Kaliforniens invandring och naturalisering en värdefull källa för släktforskare.

Sök i USAs Naturaliseringsregister, Northern California, 1852-1989

Sammanfattning

Alla dessa spännande dokument är nu tillgängliga genom MyHeritage SuperSearch™. Att söka i dessa är helt gratis. För att se dokumenten från dessa samlingar och spara dem i ditt släktträd eller bekräfta Record Matches krävs ett MyHeritage Data-abonnemang.

Njut av att söka igenom dessa samlingar och låt oss veta vad du upptäcker i kommentarerna nedan!