historiska dokument

Nya historiska dokument har lagts till i augusti 2019

Kommentarer

Vi har lagt till 13 717 047 poster från 3 spännande nya historiska dokumentsamlingar till SuperSearch™ denna månad: Pennsylvania dödsindex, 1906–1964; Nederländernas tidningssamling, 1659–1899; och Frankrikes, nord-civiläktenskap, 1792–1937.

Här är en sammanfattning av de nyligen tillagda dokumentsamlingarna:

SamlingBeskrivningAntal poster Exklusivt för MyHeritageLänk för sökning
Pennsylvanias dödsindex, 1906-1964Ett index för dödsfall i delstaten Pennsylvania 1906-1964. Indexet innehåller information om plats och datum för dödsfall, ålder vid dödsfall och full dödscertifikatnummer.
6 562 484 registerEj exklusivtSök i samlingen nu
Nederländernas tidningssamling, 1659–1899Denna samling är ett kompendium av tidningar som huvudsakligen publicerades i olika städer och kommuner i Nederländerna från 1659 till 18991 730 885 sidor från 194 tidningsrubrikerEj exklusivtSök i samlingen nu
Frankrikes, Nord-civiläktenskap, 1792-1937 Ett index över civila register för äktenskap i det franska departementet Nord från 1792 till 1937.5 423 678 recordsEj exklusivtSök i samlingen nu

Pennsylvanias dödsindex, 1906-1964

Pennsylvania States dödsindex innehåller information om dödsfall som registrerats i delstaten Pennsylvania från 1906 till 1964. Dödscertifikat erbjuder viktiga uppgifter om en persons liv och representerar en av de viktigaste primära källorna för släktinformation.

6 562 484 poster i denna samling ger information om plats och datum för död, ålder vid dödsfall och fullständigt dödscertifikatnummer.

Dödscertifikatet för Henry Heinz, den tysk-amerikanska entreprenören som är mest känd för att ha skapat tomatketchup 1876 i Pittsburgh, Pennsylvania, visas i denna samling.

Historical records: Henry John Heinz (October 11, 1844–May 14, 1919) [Credit: Smithsonianmag.com]
Henry John Heinz (11 oktober, 1844 – 14 maj, 1919) [Kredit: Smithsonianmag.com]
Historical records: Early styles of Heinz Ketchup bottles [Credit: Mercury Press & Media Ltd.]
Tidiga former på Heinz ketchup-flaskor [Kredit: Mercury Press & Media Ltd.]
1888 grundade Heinz H. J. Heinz Company, ett ikoniskt amerikanskt livsmedelsföretag. Han ledde initiativ för att tillhandahålla mer sanitär matbearbetning, lobbade för Pure Food and Drug Act 1906 och erbjöd gratis varma duschar och manikyr till sina egna anställda. Heinz var VD till sin död den 14 maj 1919.

Historical records: Death record of Henry Heinz, May 14, 1919; Pittsburgh, PA [Credit: MyHeritage Pennsylvania Death Index 1906-1964]
Dödsregister för Henry Heinz, Maj 14, 1919; Pittsburgh, PA [Kredit: MyHeritage Pennsylvania dödsindex 1906-1964]

Sök i Pennsylvanias dödsindex, 1906- 1964.

Nederländernas tidningssamling, 1659–1899

Vi har lagt till en nederländsk tidningssamling till Supersearch den här månaden: 1 730 885 sidor från 194 tidningstitlar publicerade under åren 1659–1899.

Tidningar är en viktig resurs för släktforskning och familjehistoria. De innehåller nekrologer och andra viktiga referensersättningar som födelse-, äktenskaps- och dödsmeddelanden. Familjemedlemmar kan också nämnas i artiklar som rapporterar om lokala nyheter, evenemang och sociala aktiviteter. Många sådana artiklar ger detaljer om historiska händelser som osannolikt hittas i någon annan post.

Dessa samlingar utgör ett kompendium av tidningar publicerade i olika städer och kommuner i Nederländerna. Dessutom ingår vissa titlar från nederländska territorier och nederländska kommuner i USA under samma tidsperiod. Tidningar som presenteras här har samlats in från webbplatsen Delpher, ett digitalt biblioteksinitiativ från Koninklijke Bibliotheek (Nederländska kungliga biblioteket).

I år är det 350-årsjubileet för Rembrandt Harmenszoon van Rijns död. Troligtvis är han en av de mest kända holländska målare genom tiderna, Rembrandt är känd för sin häpnadsväckande uppmärksamhet för detaljer och sin exceptionella förmåga att fånga känslor och stämningar. Hans anmärkningsvärda verk omfattar ett brett spektrum av stil och ämnen: porträtt, självporträtt, landskap, scener från Bibeln och mytologin och mycket mer. Den period då han levde och skapade konst, blev känd som den nederländska guldåldern, delvis tack vare hans meriter.

En av de många historiska skatter som du hittar i den nederländska tidningssamlingen 1659–1899, är en artikel med en biografi om Rembrandt.

historiska dokument
Rembrandts självporträtt med basker och uppvänd krage, 1659 [Kredit: Google Art Project]
I tidningen Rotterdam, Rotterdamsch Nieuwsblad, från 17 juli 1893 finns det en artikel om berömda årsdagar som inträffar den veckan i historien. Ett jubileum som nämns är datumet för Rembrandts födelse – 15 juli 1607. Efter födelsedatumet kommer en kort biografi om Rembrandts liv.

Historical records: Short Biography of Rembrandt in the Rotterdamsch Nieuwsblad, July 17, 1893
Kort biografi om Rembrandt i Rotterdamsch Nieuwsblad, 17 July, 1893

Bland annat diskuterar artikeln hans födelseort, utbildning, familjeliv och mest kända målningar.

The Night Watch, 1642, på Rijksmuseum, var en av Rembrandt van Rijns mest berömda målningar

Sök i nederländska tidningssamlingen, 1659–1899

Frankrike, Nord-civiläktenskap, 1792-1937

Nu finns det i SuperSearch ™ 5,4 miljoner nya civila register över äktenskap (1792–1937) för det franska departementet Nord, vilket ger en skattkista med information för dem som vill lära sig mer om sitt franska arv och sina förfäder.

Samlingen innehåller namnet på bruden, brudgummen, deras födelseplatser, giftermålens datum och plats och namnen på brudens och brudgumens föräldrar. Den innehåller också spännande uppgifter som du inte hittar på andra webbplatser – till exempel brudparets åldrar, deras uppskattade födelseår och deras föräldrar.

Bland registrerna i denna samling finns äktenskapsposten för föräldrar till den franska arméns officer och statsman, Charles de Gaulle.

Historical records: De Gaulle during World War II [Credit: Office of War Information, Overseas Picture Division, 1945
De Gaulle under andra världskriget [Kredit: Office of War Information, Overseas Picture Division, 1945]
Efter att ha lett det franska motståndet under andra världskriget, hjälpte De Gaulle att upprätta en ny fransk konstitution och var ordförande för den första provisoriska regeringen efter kriget (1944–1946). 1959 kom han ur pensionen för att tjäna som Frankrikes president 1959–1969.

De Gaulles föräldrar — Henri Charles Alexandre De Gaulle och Jeanne Caroline Marie Maillot — gifte sig i staden Lille den 30 July, 1886.

Historical records: Marriage record of Charles De Gaulle’s Parents, Henri Charles Alexandre De Gaulle and Jeanne Caroline Marie Maillot, 1886
Äktenskapsregister för Charles De Gaulles föräldrar, Henri Charles Alexandre De Gaulle och Jeanne Caroline Marie Maillot, 1886

Sök i Frankrkes, Nord-civiläktenskap, 1792–1937.

Sammanfattning

Alla dessa nyligen uppdaterade samlingar är nu tillgängliga via MyHeritage SuperSearch™. Vår Record Matchningsteknik kommer att meddela dig automatiskt om någon av dessa poster nämner en medlem från ditt släktträd. Du har då möjlighet att granska posten och bestämma om du vill lägga till den nya informationen i ditt släktträd. Att söka i dessa poster är gratis men ett data-abonneang eller ett komplett abonnemang krävs för att se posterna, spara dem i ditt släktträd och komma åt Record Matches.

Vi hoppas att du har glädje av dessa tre nya samlingar. Låt oss veta i kommentarerna nedan om du gör några fascinerande nya släkthistoriska upptäckter.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej