Dr. Phil

Dr. Phil lär sig mer om sina genetiska risker med MyHeritage DNA

Kommentarer

Efter 17 säsonger och nästan 20 000 gäster firade TV-personligheten Dr. Phil nyligen sitt avsnitt nummer 3000. Han tog just ett MyHeritage DNA-test för Hälsa för att lära sig mer om sina genetiska risker.

I december 2018 tog Dr. Phil ett MyHeritage DNA-test och upptäckte tidigare okända detaljer om sin familjehistoria. MyHeritage återvände nyligen till Dr. Phils program för att presentera resultaten från hans MyHeritage DNA-test för Hälsa och Härkomst för honom och diskutera hans genetiska risker. MyHeritage genetik-konsult, Jessica Greenwood, MS, LGC, var med i programmet för att visa hans resultat för honom.

Se hela segmentet här:

Dr. Phils resultat

Jessica hjälpte till att dela upp Dr. Phils hälsorapporter.

Testet avslöjade att han har en genomsnittlig risk för 11 tillstånd inklusive Crohns sjukdom, hjärtsjukdom, sen-Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom och åldersrelaterad makuladegeneration bland andra. Detta innebär att hans genetiska risk för dessa tillstånd är densamma som för den allmänna befolkningen och inte ovanlig.

Dr. Phil fick veta att han har en avsevärt minskad risk för att utveckla celiaki – en autoimmun störning som orsakar känslighet för gluten. Människor som saknar den specifika genetiska varianten som är relaterad till celiaki har nästan 0% chans att utveckla sjukdomen.

Även om testet bestämde att han har en något minskad risk att utveckla typ 2-diabetes, har Dr. Phil faktiskt typ 2-diabetes. Även om din uppskattning av genetisk risk är genomsnittlig eller under genomsnittet, är det viktigt att vara medveten om att det finns andra faktorer, såsom livsstil och miljö, som kan bidra till risken för att utveckla ett specifikt tillstånd.

MyHeritage Hälsa

MyHeritage DNA-test för Hälsa och Härkomst ger insikter för att berika ditt liv, upplysa dig om din hälsa och hjälpa dig att göra välinformerade livsstilsval. Resultaten inkluderar dussintals personifierade och lättförståeliga hälsorapporter samt alla funktioner som ingår i det ursprungliga MyHeritage DNA-testet, inklusive uppskattningar av etnicitet, matchning till släktingar baserat på gemensamt DNA, kromosom-webbläsaren och andra.

MyHeritage är unik genom att det hjälper användare från hela världen att överbrygga sitt förflutna, sin nutid och sin framtid. Vill du upptäcka mer om dina genetiska hälsorisker? Köp testet eller uppgradera ditt existerande DNA-test. 

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej