Nya dokument har lagts till under den andra halvan av september

Kommentarer

40,1 miljoner nya poster har lagts till under andra halvan av september. Dessa nya poster inkluderar en uppdatering av den befintliga samlingen av Nederländerna, befolkningsregister och två nya samlingar: Förenta staterna och Kanada, index av dödsannonser och Danmark, Köpenhamns polisregistreringar.

Här är detaljerna i dessa nya samlingar:

SamlingBeskrivning Antal poster Exklusivt för MyHeritageLänk för sökning
Nederländernas befolkningsregister, 1810–1936
Ett index för befolkningsregister i hela Nederländerna från 1810 till 1936.21 605 431 nya register som totalt blir 36 305 939 register.Ej exklusivtSök i samlingen nu
USA och Kanadas, dödsannonsindex, 1900–2019
Ett index över dödsfall som publicerats i olika tidningar i USA och Kanada
mellan 1900 och 2019.
16 591 333 registerEj exklusivtSök i samlingen nu
Danmark Köpenhamns polisregistreringar, 1890–1923
Ett index över registreringsformulär som inkluderade invånarnas namn, födelsedatum, födelseplatser, yrken och adresser från 1890 till 1923.1 966 321 registerEj exklusivtSök i samlingen nu

Nederländerna, befolkningsregister, 1810–1936

Denna uppdatering av samlingen med 21,6 miljoner nya poster är ett index för befolkningsregister från hela Nederländerna 1810–1936. Posterna listar vanligtvis namn, födelsedatum, födelseplats, bosättningsdatum och bostad. Ibland ingår också en persons ålder och yrke och namnen på hens föräldrar eller make.

Befolkningsregister är register som registrerade och spårade rörelserna för alla nederländska invånare. I de flesta kommuner började befolkningsregistren i januari 1850. I vissa orter dateras dessa poster dock mycket tidigare. De flesta poster i denna samling går mellan 1810 och 1936, men omfattningen av årstäckningen kan variera beroende på lokalitet och vissa poster är tillgängliga utanför detta intervall.

Det är viktigt att få en kopia av originalposten när det är möjligt, eftersom originalposten kan ge ytterligare sammanhang och detaljer om en individ eller familj. Till exempel registrerar befolkningsregister vanligtvis personer i hushåll och kan indikera familjerelationer. De gav också detaljerad information om bostad (där familjen eller personen flyttade till eller från och datum för bostadsbytet). Ändringar i hushållets sammansättning på grund av händelser som födelse, äktenskap och död noterades också i registren.

Sök i nederländska befolkningsregister, 1810–1936

USA och Kanada, index på dödsannonser, 1900–2019

Denna samling på 16,5 miljoner register innehåller ett index över dödsannonser publicerade i olika tidningar i USA och Kanada 1900-2019.

Samlingen innehåller namnet på den avlidne, födelseort, dödsplats, ålder och publiceringskällan, inklusive lokal information.

Sök i USAs och Kanadas dödsannonsindex, 1900–2019.

Danmark, Köpenhamns polisregistreringar, 1890–1923

Den här nya samlingen med 1 966 321 nya poster är ett index över registreringsformulär som innehåller invånarnas namn, födelsedatum, födelseplatser, yrken och adresser. Från och med 1890 var alla invånare i Köpenhamn som var 10 år och äldre skyldiga att lämna in ett registreringsformulär hos polisen. Unga vuxna fick sin egen form vid 14 års ålder medan gifta kvinnor och barn i åldrarna 10–13 år inkluderades i makens/ faderns formulär.

Registreringarna uppdaterades för att innehålla den mest aktuella informationen om Köpenhamns medborgare. Alla nya invånare var skyldiga att registrera sig när de flyttade till Köpenhamn. Redan registrerade invånare var skyldiga att uppdatera sin registrering varje gång deras adress ändrades, ett barn fyllde 14, eller en kvinna var skild eller blev änka. Vissa Frederiksberg-adresser registrerades på registreringsformulär på grund av personer som flyttade mellan Köpenhamn och Frederiksberg. Under perioden krävdes polisregistrering, 1,9 miljoner människor registrerades på 4,2 miljoner adresser. Polisregistreringen ersattes av civil registrering 1923.

Sök i Danmarks polisregistreringar, 1890–1923

Sammanfattning

Att söka i alla dessa samlingar på MyHeritage SuperSearch™  är gratis och MyHeritage-användare kommer att ha nytta av Record Matches. Vår Record Matchingsteknik hittar automatiskt relevanta historiska poster som avslöjar ny information om deras förfäder som visas i dessa poster. Ett data- eller komplett abonnemang krävs för att se poster, spara dem i ditt släktträd och komma åt Record Matches.

Vi hoppas att dessa samlingar kommer att utöka horisonterna för din släktforskning. Låt oss veta vad du upptäcker!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej