Nya historiska dokument tillagda i oktober 2019

Kommentarer

18,6 miljoner nya historiska poster har lagts till i oktober 2019 från sju nya dokumentsamlingar från hela världen, inklusive Australien, Spanien, fd Sovjetunionen, Lettland, USA, Tyskland och Danmark.

Här är mer information om dessa nya dokumentsamlingar:

SamlingBeskrivning Antal poster Exklusivt för MyHeritageLänk för sökning
Australiens dödsattester, 1860-2019
Ett index med dödsattester i hela Australien från 1860 till 2019.7 060 362 nya posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Spanien, Bilbao stift, katolska församlingsregister, 1501-1900
Ett index över dop, äktenskap och dödsregister för det romersk-katolska stiftet i Bilbao
mellan 1501 och 1900.
4 966 780 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Sovietunionen, minnesmärken för soldater, 1915-1950
Ett index över soldater som dog eller försvann från år 1915 till 1950.
4 553 650 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Lettland, Riga, internt passinnehavarindex, 1918-1940
Ett index över passinnehavare 1918 till 1940.
890 811 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
USAs index över gravstenar, 1900-2018
Ett index över gravstenar från 25 kyrkogårdar i hela USA från 1900 till 2018.601 986 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Tyskland, emigranter från sydvästra Tyskland, 1736-1963
Ett index över utvandrare som lämnade sydvästra Tyskland mellan 1736 och 1963.
285 158 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Danmark, Köpenhamns begravningar, 1860-1912
Ett index över begravningsregister från Köpenhamn, Danmark från 1860 till 1912.255 733 posterEj exklusivtSök i samlingen nu

Australien – dödsattester, 1860–2019

Denna kostnadsfria samling med över 7 miljoner poster innehåller dödsattester, begravningsannonser och dödsrunor i Australien från olika källor. Datum för dessa dokument sträcker sig främst från 1900–2019, med några poster från de senaste 50 åren. Samlingen är helt gratis att söka, granska och lägga till i ditt släktträd..

Sök i Australiens dödsattester, 1860–2019

Spanien, Bilbao stift, katolska församlingsregister, 1501–1900

Denna samling med över 4,9 miljoner poster består av dop, äktenskap- och dödsregister för det romersk-katolska stiftet i Bilbao. Majoriteten av uppgifterna motsvarar den historiska regionen Biscay, Spanien inom Baskien, med en liten minoritet av poster från Cantabria.

Dopregister innehåller följande sökbar information: förnamn, primära efternamn och sekundära efternamn till barnet och föräldrarna, datum och plats. För äktenskap: förnamn, för- och efternamn till brudgummen, datum och plats. För dödsregister: förnamn, primärt efternamn och avlidens efternamn, datum och plats. Församlingen är också synlig för de flesta register.

Sök i Spanien, Bilbao stift, katolska församlingsregister, 1501–1900

Sovietunionen, minnesmärken för soldater, 1915–1950

De 4,5 miljoner poster i denna samling ger detaljer om soldater från Sovjetunionen som dog eller försvann under krig i början till mitten av 1900-talet. Information som listas i dessa poster kan innehålla: namn, år och födelseort, rang, och datum och plats för pensionering.

Dessa poster kan också innehålla tjänsteförteckning, anledning till pension och sjukhusvistelse. Merparten av informationen i denna samling är på ryska. MyHeritage ger möjlighet att söka i denna samling på ett språk och få resultat på ett annat med hjälp av sin unika Global Name Translation™ -teknologi. Tekniken översätter automatiskt förnamn och efternamn till frågespråket. Till exempel, en sökning efter Alessandro (Alexander på italienska) kommer även att hitta ”Саша”, den ryska formen av Sasha – ett populärt smeknamn för Alexander – med motsvarande översättning till språket för din sökning.

Sök i Sovietunionen, minnesmärken för soldater, 1915–1950

Lettland, Riga, internt passinnehavarindex, 1918–1940

Under mellankrigstiden skulle varje person över 15 år ha ett internt pass som bevis på identitet. Denna databas med 890 811 poster inkluderar invånare i Riga och kan innehålla efternamn, förnamn, faderns namn, födelsedatum, födelseort och passinnehavarens ursprungsort. Liksom Australiens dödsattest-samling är denna samling helt gratis att söka, granska och lägga till i ditt släktträd.

Många interna passregister innehåller fotografier samt alla adresser som personen har bott på under passets giltighet, inklusive de utanför Riga. När passets giltighet gick ut skulle passet återlämnas till regeringen. Det är inte känt hur många som faktiskt returnerade passet till regeringen, så denna samling är inte en fullständig representation av alla människor som bodde i Riga under denna tidsperiod.

Sök i Latvia, Rigas interna passinnehavarindex, 1918–1940

USAs gravstensindex, 1900–2018

Denna samling innehåller 601 986 poster från mer än 25 kyrkogårdar i USA.

Posterna inkluderar inskrifter från gravsten och begravningsregister. I dessa register kan du hitta information såsom den avlidnes namn, födelsedatum och död samt datum och begravningsplats. Kyrkogårdsregister är särskilt användbara för att identifiera förfäder som inte registrerades i andra register, till exempel barn som dog unga eller kvinnor.

Uppgifter från kyrkogårdar i följande stater kan hittas i denna samling: Kalifornien, Connecticut, Washington D.C., Georgia, Illinois, Indiana, Massachusetts, Pennsylvania, Michigan, Ohio, Oregon, Rhode Island och South Dakota.

Sök i USAs gravstensindex, 1900–2018

Tyskland, Emigranter från Sydvästra Tyskland, 1736–1963

Denna samling av 285 158 poster är ett index över utvandrare som lämnar sydvästra Tyskland till stor del mellan 1736 och 1963. Posterna kan innehålla följande sökbar information: för- och efternamn, födelsedatum, datum och land för utvandring och för- och efternamn till en släkting. Följande information kan också finnas: titel, alternativt namn, tidigare bostad, distrikt, adress, civilstånd, religion, ockupation, födelsenamn, destination och ytterligare information om den enskildes familj.

Emigrationen från Tyskland inträffade i ett antal vågor, utlösta av aktuella händelser som julirevolutionen 1830, marschrevolutionen 1848, grundandet av det tyska riket på 1870-talet, första världskriget och andra viktiga händelser. Majoriteten av dokumenten från denna samling är från mitten av 1750-talet till början av 1900-talet.

Sök i Tyskland, emigranter från sydvästra Tyskland, 1736–1963

Danmark, Köpenhamns begravningar, 1860–1912

Denna samling av 255 733 poster är ett index för begravningsregister från Köpenhamn, Danmark. I dessa register finns vanligtvis namnet på den avlidne, dödsdatum och begravningsplats. I vissa fall kan den avlidnes ålder, yrke och dödsorsak också anges.

Begravningar skedde vanligtvis med några dagar efter dödsfallet. Begravningar i Danmark registrerades i journaler hos församlingen där begravningen inträffade. Originalbegravningsregister har digitaliserats och gjorts sökbara av Köpenhamns stadsarkiv.

Sök i Danmark, Köpenhamns begravningar, 1860–1912

Sammanfattning

Dra nytta av att söka i alla dessa nya samlingar som nu finns tillgängliga på MyHeritage SuperSearch™. Att söka i dessa poster är alltid gratis, och du kan också se och spara poster till ditt släktträd från Australiens dödsattester och Lettland, Rigas interna passinnehavarindex gratis. Men för att få tillgång till Record Matches eller för att se eller spara poster från de andra samlingarna, behöver du ett data eller komplett abonnemang.

Vår Record Matching-teknik meddelar dig automatiskt om någon av dessa poster nämner en medlem i ditt släktträd. Du kommer då att kunna granska posten och bestämma om du vill lägga till den nya informationen i ditt träd. Lär dig mer om Record Matches på MyHeritage Utbildning!

Har du gjort ett fynd i dessa nya samlingar? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej