Läkare testar sig med MyHeritage DNA-test för Hälsa i amerikanskt TV-program

Kommentarer

MyHeritage DNA presenterades nyligen på den Emmy-prisbelönta talkshowen, The Doctors, då värdarna fick se sina DNA-resultat av DNA-testet för Hälsa, som innehåller detaljerad information om deras genetiska risker.

Läkarna strävar efter att upplysa tittarna om enkla sätt att uppnå och upprätthålla god hälsa. Ett av programmets huvudmål är att ge sina tittare kunskap som kan förbättra deras välbefinnande – och det är precis vad MyHeritage DNA-test för Hälsa och Härkomst har som syfte. Att lära dig hur dina gener kan påverka risken att utveckla vissa medicinska tillstånd eller överföra dem till dina barn kan ge dig möjlighet att göra bättre hälso- och livsstilsval, vilket kan förbättra ditt framtida välbefinnande.

MyHeritages genetikkonsult, Jessica Greenwood, MS, LGC, var med i programmet och presenterade resultaten för värdarna – ER-läkaren Dr. Travis Stork, plastikkirurg och expert på rekonstruktiv kirurgi, Dr. Andrew Ordon och Dr. Judy Ho.

Se hela segmentet här:

MyHeritage DNA-test för Hälsa och Härkomst ger lättförståeliga hälsorapporter som kan hjälpa till att förklara din genetiska risk för många hälsotillstånd. Resultaten inkluderar också släktforskningsinsikter från det ursprungliga MyHeritage DNA-testet: en detaljerad etnicitetsuppskattning, matchning till släktingar baserad på gemensamt DNA, en kromosomwebbläsare och mer.

Här är vad vi avslöjade för värdarna i programmet:

Dr. Ordon

Dr. Ordon var nöjd med att se att hans resultat visar en något minskad risk att utveckla hjärtsjukdomar och typ 2-diabetes.

Han upptäckte också sin etniska sammansättning: 49,2% östeuropeisk, 24,8% nord- och västeuropeisk och 18,7% balt.

Med tanke på att hans familj är född och uppvuxen i Polen kändes det bra för honom att få sina rötter bekräftade i de etniska resultaten. ”Det här var coolt att upptäcka! Jag har till och med besökt graven för General Ordon i Ukraina! ”

Dr. Travis

Dr. Travis ’etnicitetsrapport visade mycket starkt etniskt ursprung i två regioner: Han är 59,4% nord- och västeuropeisk och 40,6% skandinavisk.

Dr. Judy

Dr. Judys rapporter visar att hon har en genomsnittlig risk för att utveckla sen Alzheimers och åldersrelaterad makuladegeneration och hon upptäckte också att hon har en betydlig minskad risk att utveckla celiaki.

Tyvärr kunde Dr. Judy inte få de polygeniska riskrapporterna för bröstcancer, typ 2-diabetes och hjärtsjukdomar. Dessa tre rapporter är baserade på studier genomförda bland europeiska befolkningar, så de är för närvarande endast tillgängliga för människor som huvudsakligen är av europeiskt ursprung. MyHeritage forskar för att de polygena rapporterna ska täcka ett bredare spektrum av befolkningar i framtiden.

Slutsats

Läkarna fick en extremt positiv erfarenhet då de lärde sig om sina hälsorisker och sina etniska ursprung, som de nu kan utforska vidare på MyHeritage-webbplatsen.

De såg det viktiga värdet av DNA-hemtester för hälsa, som ger insikter hos familjer som kan ha gemensamma medicinska tillstånd. Dessa tester kan också vara till stor hjälp för personer som är adopterade eller som kanske inte känner till sin familjs hälsohistoria. Dessutom kan informationen som MyHeritage DNA-test för Hälsa tillhandahåller, hjälpa läkare att avgöra om ytterligare tester behövs, välja rätt behandlingsförlopp och till och med hjälpa patienter att förebygga vissa sjukdomar.

Vill du lära dig mer om dina genetiska hälsorisker? Köp testet eller uppgradera ditt befintliga MyHeritage DNA-test.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej