Nya historiska dokument tillagda i början av november 2019

Kommentarer

Under första halvan av november lade MyHeritage till 18,8 miljoner nya poster från 10 nya samlingar: Chiles röstlängder 2013, Norsk folkräkning 1801, Norsk folkräkning 1865, Storbritanniens krigsminnesmärken 1914–1949, Estlands gravstenar 1812–2019, North Carolina Mecklenburg Countys födelseindex 1913–2019, North Carolina, Mecklenburg Countys äktenskapsregister 1884–2019, North Carolina, Mecklenburg Countys dödsregister 1916–2019, Pennsylvania, Lawrence Countys dödsattester 1871–2016, och Pennsylvania, Lawrence Countys äktenskapsbevis 1858–2006.

Här är en sammanställning av de nya dokumenten:

SamlingBeskrivning Antal poster Exklusivt för MyHeritageLänk för sökning
Chile, röstlängder, 2013
Ett index med information om chilenska väljare under valet den 17 november 2013.12 070 068 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Norges folkräkning 1865
Ett index över folkräkningsuppgifter i Norge 1865.1 688 076 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Norges folkräkning 1801
Samma som ovan för 1801.
878 975 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Storbritanniens krigsminnesmärken, 1914-1949
Ett index över uppgifter om soldater från Storbritannien som dog i krig under början till mitten av 1900-talet.
1 107 431 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Estlands gravstenar, 1812-2019
Ett index över estniska kyrkogårdsregister från 1812 till 2019.702 498 poster
Ej exklusivtSök i samlingen nu
North Carolina, Mecklenburg Countys födelseregister, 1913-2019
Ett index över födelseregister från Mecklenburg County, North Carolina från 1913 till 2019.
882 189 poster
Ej exklusivtSök i samlingen nu
North Carolina, Mecklenburg Countys äktenskapsbevis, 1884-2019
Ett index över äktenskapsregister från Mecklenburg County, North Carolina från 1913 till 2019.
548 948 poster
Ej exklusivtSök i samlingen nu
North Carolina, Mecklenburg Countys dödsregister, 1916-2019
Ett index över dödsregister från Mecklenburg County, North Carolina från 1916 till 2019.345 224 poster

Ej exklusivtSök i samlingen nu
Pennsylvania, Lawrence Countys dödsattester, 1871-2016
Ett index över dödsfall och dödsregister från Lawrence County Pennsylvania för åren 1871 till 2016.345 728 poster

Ej exklusivtSök i samlingen nu
Pennsylvania, Lawrence Countys index över äktenskapsannonser, 1858-2006
Ett index över vigselannonser från Lawrence County, Pennsylvania från 1858 till 2006.232 655 poster
Ej exklusivtSök i samlingen nu

Chiles röstlängder 2013

Denna samling med över 12 miljoner poster innehåller information om chilenska väljare under valet den 17 november 2013. I posterna finns väljarnas namn och omröstningens plats. Samlingen innehåller också poster om annullerade väljare, mest på grund av väljarens död och diskvalificerade väljare.

Norsk folkräkning 1865

Denna samling med över 1,68 miljoner poster är den första nationella folkräkning som listar en födelseort för alla registrerade personer. Denna folkräkning innehåller personens namn, bostad, status i familjen, ockupation, kön, civilstånd, ålder, födelseort, religion och annan diverse information.

Folkräkningar har utförts av den norska regeringen och av kyrkliga tjänstemän för befolkningsstudier och skatteändamål. Folkräkning och folkräkningsliknande register finns från 1500-talet till år 2000. Efter 1900 gjordes en nationell folkräkning vart tionde år fram till år 2000. Tillträde till den nationella folkräkningsposten är begränsad under en period av 100 år efter uppräkningsdatumet. Generellt hittar du mer detaljerad familjeinformation i nyare folkräkningar. Några kända brister finns i det ursprungliga folkräkningsmaterialet 1865 och inkluderar poster från Gol församling i Buskerud län, Holtålen församling i Sør-Trøndelag län, Bjerke församling i Nannestad stift i Akershus län, och minst 106 speciallistor i Kristiania (gammalt namn för Oslo) . Denna samling tillhandahålls genom samarbete med Nationalarkivet i Norge.

Norsk folkräkning 1801

Folkräkningen från 1801 genomfördes på söndagen den 1 februari 1801 och baserades på fullständiga listor över individer. Folkräkningen innehåller namnen på gårdar (på landsbygden), de fullständiga namnen på invånare, de familjära banden mellan hushållets medlemmar, deras ålder, civilstatus och ockupation. För gifta och tidigare gifta personer registrerades hur många gånger de hade varit gifta eller blivit änkor/änklingar. Åldern som anges var åldern vid kommande födelsedag. Småföretagens namn ingår vanligtvis inte. Folk registrerades i de regioner där de tillhörde. De som var frånvarande, t.ex. sjömän, är troligen listade i sina hemstäder.

Avdelningen för statistik över skatten i Köpenhamn förberedde folkräkningen och bearbetade resultaten. I landsbygden genomfördes folkräkningen av parsons med hjälp av föregångare och skollärare. I städerna övervakades arbetet av stadsadministrationen och genomfördes av underavdelningscheferna för varje värnpliktdistrikt. Stadslistorna är ordnade efter husnummer. Denna samling tillhandahålls genom samarbete med Nationalarkivet i Norge.

Storbritanniens krigsminnesmärken 19141949

Denna fria samling med 1,1 miljoner poster innehåller detaljer om soldater från Storbritannien som dog under krig i början till mitten av 1900-talet. Under det första världskriget fanns det i genomsnitt över 450 brittiska offer per dag. Information som listas i dessa register kan inkludera: namn, dödsdatum eller begravning, begravningsplats och ålder vid döden. Dessa poster kan också innehålla militärens rang, tjänst och enhet samt alla utmärkelser som tjänats under tjänstetiden.

Uppgifterna består främst av soldater från första och andra världskriget med några register från olika krig. Antalet brittiska offer var mindre i krig efter andra världskriget, och antalet register från andra konflikter är följaktligen lågt. Innehållet i denna samling är upphovsrätt till Imperial War Museums och indexet tillhandahålls av MyHeritage gratis som en förmånlig service för släktforskare.

Estlands gravstenar 18122019

Denna samling innehåller information från Estlands kyrkogårdar och består av register från 1812-2019. Dessa inkluderar den avlidnes namn, födelsedatum då det finns tillgängligt, dödsdatum då det finns tillgängligt, begravningsdatum då det finns tillgängligt och namnet på kyrkogården.

Kyrkogårdar kan hjälpa dig att spåra en estländsk släkts begravnings- och dödsplats. Kyrkogårdsregister kan också hjälpa till att identifiera förfäder när tillgången till kyrkans register och folkräkningsuppgifter är begränsad eller om döden inte registrerades i andra register.

North Carolina, Mecklenburg Countys födelseindex, 19132019

Denna samling är ett index över födelseposter från Mecklenburg County, North Carolina. Posterna kan innehålla förnamn, mellannamn, efternamn, kön och födelsedatum för individen. Mecklenburg County är det största länet i North Carolina efter befolkning, och dess länssäte är Charlotte

North Carolina, Mecklenburg Countys äktenskapsregister 18842019

Denna kostnadsfria samling är ett index över äktenskapsregister från Mecklenburg County, North Carolina. Posterna kan innehålla följande sökbar information: förnamn, mellannamn och efternamn på bruden och brudgummen och parets äktenskapsperiod. Posterna kan också innehålla äktenskapslicensnummer och datum för ansökan. Mecklenburg County är det största länet i North Carolina efter befolkning, och dess länssäte är Charlotte.

De flesta poster i denna samling är från 1900-talet eller senare, med bara tre procent från före år 1900. Det finns dock en utvald mängd poster daterade från före 1884, med ungefär en procent av samlingen som faller under denna kategori.

North Carolina, Mecklenburg Countys dödsindex 19162019

Denna kostnadsfria samling är ett index över dödsregister från Mecklenburg County, North Carolina. Posterna kan innehålla följande sökbar information: förnamn, mellannamn, efternamn, kön och dödsdatum för individen. Posterna kan också innehålla certifikatnumret för dödsfallet. Mecklenburg County är det största länet i North Carolina enligt befolkning, och dess länssäte är Charlotte.

I vissa fall ges könet som okänt tillsammans med ett saknat förnamn. Detta betyder vanligtvis att posten är för ett dödfött barn. Alla poster i denna samling är från 1900-talet eller senare. Det finns dock en utvald mängd poster daterade före 1916, med de tidigaste från 1908.

Pennsylvania, Lawrence Countys dödsattester 18712016

Denna samling innehåller ett index över dödsattester och dödsregister från Lawrence County Pennsylvania för åren 1871-2016. En post kan innehålla den avlidens för- och efternamn, dödsdatum, datum för dödsannons, make/maka, föräldrarnas namn och namnet på tidningen som publicerade informationen.

Dödsrunor kan vara en bra källa till information om en person, och kan också innehålla information om den avlidnes familjemedlemmar. Ofta kommer en dödsruna att innehålla information som födelsedatum, äktenskapsdatum, barn, ockupation, utbildning och plats för levande familjemedlemmar vid tidpunkten då dödsfallet registrerades.

Pennsylvania, Lawrence Countys index över vigselannonser, 18582006

I denna samling ingår vigselannonser från Lawrence County, Pennsylvania för åren 1858-2006. Posterna kan innehålla för- och efternamn på bruden och brudgummen, namn på föräldrarna, titeln på tidningen som publicerade tillkännagivandet, sidan där annonsen finns, datum för äktenskapsannonsen och år för äktenskapet.

Äktenskapsposter är en värdefull informationskälla. Äktenskapsposter som finns i tidningar är inte begränsade till en specifik form, liksom de flesta statliga äktenskapsposter, därför kan tidningar innehålla information om ett äktenskap som inte finns någon annanstans, till exempel namnen på syskon eller andra släktingar. Tidningar kan rapportera äktenskap mellan människor som inte längre bor i området men som fortfarande har vänner eller familj där.

Sammanfattning

Alla dessa nyligen uppdaterade samlingar är nu tillgängliga via MyHeritage SuperSearch™. Det är gratis att söka i dessa poster, men ett data- eller komplett abonnemang krävs för att se posterna, spara dem i ditt släktträd och ha tillgång till Record Matches. Vår Record Matching-teknik kommer att meddela dig automatiskt om någon av dessa poster nämner en medlem i ditt släktträd. Du har då möjlighet att granska posten och bestämma om du vill lägga till den nya informationen i ditt släktträd.

Besök webbplatsen MyHeritage Utbildning för att hitta praktiska tips och tricks, artiklar, videofilmer och mer om SuperSearch™ och Record Matching.

Vi hoppas att du har glädje av att söka i dessa nyligen uppdaterade samlingar. Låt oss veta i kommentarerna nedan om du gör några nya intressanta familjehistoriska upptäckter!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej